Globaltica 2007

Temat dostępny też na forum: Globaltica 2007
GDYNIA KOLIBKI /stacja Orłowo/GLOBALTICA - World Music Festiwal 200728-29 lipca28 lipca / sobota16.00 / Wstęp wolnyOTWARCIE FESTIWALU- "MY VILLAGE"Wernisaż sztuki dzieci z krajów byłej Jugosławiioraz- SPOTKANIE AUTORSKIEz pisarzami Nazrazem Honczarem /Ukraina/i Ignacym Karpowiczem /Polska/prowadzi Joanna Cieplińska19.00 / biletyOLO WALICKI - KASZËBËGORAN BREGOVIĆOrkiestra Pogrzebowo Weselnaz ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wielka Gwiazda!!!

Pierwszy Raz w Polsce!!!Legenda Roots!!Dla mnie to drugi czlowiek po Marleyu.Latka juz ma ale niech sie trzyma i tworzy dalej piekna muzyke.Oczywiscie Oliwa Gdansk wybiera sie na Burninga,a potem Ostroda i Bielawa.Lato jak na Jamjce:)

kenji@kenjisiratori.com

nah p***etc

Wspaniale. tyle pozytywnych wibracji! Burning Spear w Polsce!! ARCYcudownie!!
ROOTS ROOTS ROOTS!
Nawet nie jestem w stanie napisać jak bardzo cieszy się moje serce! Postaram się przypełznąć, bo drugiej okazji może już nie być. Mam nadzieję, że dam radę po 2 dniach wygibasów na Wroc Love Summer Stage. I mam nadzieję, że znajdzie się jakieś połączenie o dogodnej godzinie z Wrocka do Gdyni, bo to przecież dzień po dniu ;]
miłość do reggae nie zna granic...
odliczam dni
pap

Jah Bless! !

Najlepsze co moglo mi sie trafic! wkoncu w Polsce prawdziwy wykonawca roots reggae!! :) i to dzien po moich urodzinkach... sle super Dzięki Ci Rastafari! ! ! ! :)

Olo żywo

Się wybieramy posłuchać

Jah RasTafari

Klękajcie na kolana !

a jeszcze 27 i 28 lipiec we Wrocławiu

JUNIOR KELLY, MACKA B i wielu innych :)

Bilet juz mam!!!

Już nie moge sie doczekać no ludzie!!!Wogole nie rozumiem ludzi ktorzy wala na tego rod stuarta no ej..To jest ktoś to żywa legenda,piewca reggae,urodzony tam gdzie Marcus Garvey.Będzie tłum na pewno!Cała Polska w Gdyni!

2 BILETY BURNING SPAER TANIO!!

Wyszła mi ważna sprawa a biletów oddac nie moge spowrotem.Oddam 1 sztuke za 50zł jak wezmie ktos 2 sztuki to oddam za 90zl. 504-038-357

! ! ! !

bedzie cudownie ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

BILETOW JUZ NIE MAM!

Już nie dzwoncie.gratisowe bilety sprzedałem za 120zl 2 sztuki. Do zobaczenia na koncercie. Bless ya man chopy!

RIGHT, BABILONCZYKU.

masz sie czym chwalic...

Do Ostródy też warto...

Na Burning Speara nie mogłem się doczekać już od pół roku. Twinkle Brothers w Jarocinie byli, ale nie dałem rady się wyrwać z roboty, za to do Ostródy na Misty In Roots się wybieram. Warto będzie :)

??????

KTO TO ??? SPEAR??? 89 ZŁ BILET buuuuaaaaaa!!!
Masakra !!! Nie wiem czy jak by był wstęp wolny to bym poszedł buuuuaaaaaaa!!! Gdańsk miał RODA (BRAVO!!!!) a Gdynie stać tylko na SPEAR he he he he. Afryka dzika BUUUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!

koncert

niesamowite przeżycie duchowe muzyczne i wogole koncert super super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam wszystkich

koncert

niesamowite przeżycie duchowe muzyczne i wogole koncert super super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pozdrawiam wszystkich

tYLKO NA bURNINGA!!!?

Człowieku - jeśli nie wiesz, kim jest Burning Spear - to tylko(!) Twoja wielka strata. Nie porównuj Roda i Burninga. Bo tego się nie da porównać. Obaj są wielcy, ale każdy w innym aspekcie. Jak sądzę jednak Rod zna Burninga i skrytykowałby Cię za takie ignoranctwo. Gdynia i Burning - to było niesamowite. Rasta i już. Brak słów. Cały gdańsk nie zużywa tyle prądu ile Burning dał słuchaczom. Mam pytanie - czy ktoś wie o jakichś oficjalnych fotach? Ja nie miałem aparatu, a chciałbym coś mież na pamiątkę. Pozdro. Jah Bless Ya!

Sorka za literówki

ale mam coś z kompem

Bregović je najbolji!

Bardzo pozytywne wrażenia po koncercie Bregovicia!! Chociaż pozostał lekki niedosyt, ale to nie przez Gorana a ludzi, którzy przyszli na koncert. Rety!!! Spora część z nich to takie sztywniaki!!! Głównie ci, co przez prawie cały koncert siedzieli na swych wygodnych dupskach i marudzili, że ktos tam im zasłania! Chyba drętwa Warszawka, która przyjechała do Sopotu na urlop, przyszła na ten koncert. Bo nie mieści mi sie w głowie jak mozna tylko siedzieć i patrzeć, gdy gra Bregović!

I po koncercie... ;(

Ale wciąż zyję tym koncertem i wciąż pod wielkim wrazeniem. Burning Spear pierwszy raz w polsce i ja byłam na jego koncercie czy to nie jest wspaniałe. Od 15 lat marzeniem mojego ojca było pójść na jego koncert tzn. że (jak sam mówił) jestem o 15 lat do przodu ;) ci którym nie udało sie dotrzeć niech załują gdyż całe koncerciwo to było jedno wielkie MISTRZOSTWO!!!!!!!!!!!

słuchałm w radiu...

Dane mi było słuchać SPEAR,a w radiu ,mogłem dzięki temu nagrać koncert na kasetę.Utwór pt. "Cristofer Columbus" wyciska ze mnie ŁZY! Słuchanie i oglądanie
BURNING SPEAR,a na żywo musiało być zniewalające...
TO JEST DOPIERO GOŚĆ!!!

koncert Brega

czy ktoras z osob nagrywajacych koncert Gorana moglaby mi udostepnic nagranie? please.. molim...

burning spear

burning spear

Inne tematy z forum

Jesienny Targ Miejski (5 odpowiedzi)

100cznia Inside w jesiennej odsłonie zaprasza na Jesienny Targ Miejski. Spotkanie pasjonatów...

T.Love - trasa koncertowa HAU! HAU! (11 odpowiedzi)

T. Love - jeden z najważniejszych polskich zespołów rockowych, powraca na scenę po 5 latach...

Trójmiejski Charytatywny Spacer z Chartami @ Great Global Greyhound Walk (18 odpowiedzi)

Jesienna edycja Charytatywnego Spaceru z Chartami! Tym razem w ramach globalnej inicjatywy @Great...