Głosuj na tor Formuły 1 w Gdyni!

Opinie do artykułu: Głosuj na tor Formuły 1 w Gdyni!.

Sprawa jest poważna. Gdynia ma szansę na to, aby powstał tam tor uliczny Formuły 1. Czy powstanie? Wszystko zależy od nas! Wyścigi organizować chce także Warszawa, Wrocław i Kraków.Projekt takiego toru to wspólny pomysł LG i ekspertów z Formuły 1. Przedstawili oni cztery propozycje lokalizacji i urządzili plebiscyt. Każdy z internautów wchodząc na stronę projektu , będzie mógł głosować na jeden z nich. Na podstawie liczby głosów Formula One Group ogłosi oficjalną propozycję organizacji ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia miasto marzeń

Na początku są zawsze marzenia
->warto więc popierać ten projekt:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do chamstwa to naprawdę trochę go za dużo, ale z drugiej strony jeżeli nie masz pojecia o F1 to po co głosujesz? Wiesz ,że to jest projekt nie do zrealizowania? Nikt się nie zgodzi na tak kańciasty i niebezpieczny tor! Dodatkowo trzeba spojrzeć z punktu widzenia mieszkańca. Takie przedsiewziecie zablokuje centrum gdyni na 2-3 miesięcy każdego roku po co to nam?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

przynajmniej zrobiliby remont :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ten tor nie ma żadnej płynności (gdyby go skrucić) nadaje się co najwyżej na tor gokartowy. Na torze F1 zwykle jest ok 2-6 zakrętów 90 stopni. Tor bardzo trudny z punku widzenia kierowcy , bardzo niebezpieczny i bez możliwości wyprzedzania. Nawet gdyby jakimś absurdem Gdynia by została wybrana i jeszcze większym absurdem gdyby FIA zgodziła się na ten tor to napiszcie ludziom ,że budowa zajmie ponad miesiąc i tyle samo demontaż-każdego roku. Co oznacza całkowity paraliż dla centrum.

Czyli za kilka lat

Opener Festival, Zlot żaglowców oraz wyścig F1 w Gdyni. I to wszystko jednocześnie w ten sam weekend :)) Głosować, głosować!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie maja?

na razie to wszystko jest na papierze. Nikt nic nie ma. Co najwyżej bujna fantazje. Żadnego toru nie będzie. to tylko akcja marketingowa, nic więcej. FIA nie zgodzi sie na kolejny wyścig uliczny. Monako jest wyjatkiem. Ma historie i klimat. Wartość prestiżową. Szanghaj? Niby tor uliczny, ale skoro oni maja autostrady w mieście... my nie mamy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

....

Wiecie co ja nie wiem skąd u Was tyle chamstwa, zazdrości itp. Zamiast cieszyć się, że mamy możliwość posiadania toru w Trójmieście, gdzie wszyscy z Gdańska będą mieli blisko, i nie tylko z Gdańska, ale Pomorza itp - to każdy narzeka i trzeszczy. Głosujcie, a nie narzekajcie. Ja się cieszę, że Gdynia otrzymała taką możliwość i już na nią zagłosowałam - a fanką F1 nie jestem, ale z chęcią poszłabym na taki wyścig i mam taką okazję, bo być może będzie kiedyś coś takiego organizowane w Gdyni! I dajcie ludzie już spokój z tą Waszą żarliwością.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

tworzyć nowe adresy, zmienić proxy... ;)

i tak by było conamiej 1mln głosów ;P
- ftedy nawet nas Farszawiacy niepodskoczą ;]

Jeżeli jesteś Gdynianinem głosuj 4 razy ;] na Sopot i okoliczne miejscowości tez można chyba liczyć.... tylko Powolne nam może nasmrodzić ;-/

biedni stoczniowcy, phi, tez mi cos

Jak ja strace prace, czy ktos sie bedzie martwil, ze nie mam za co zyc? Nie! Wiec daruj sobie takie posty... porazka...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zbudujcie w końcu Stadion Arce Szparce

Przeciez na ten sie patrzec nie da !! Patologia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do tamtego powyżej ;)

Sympatyczny człowieczku :P, to ty chyba nie widzisz, że mieszkasz w dużym mieście, a nie na wsi. Aut przybywa, widziały gały w co się pakowały. Do kogo masz pretensje? miej do siebie. Ludziom domów nie zburzą, żeby poszerzyć drogi w centrum.

A Tristar ma być "skonsolidowany" w całym 3mieście jednocześnie, więc nagle tylko w Gdyni nie ruszy.
Mieszkam w Gdyni, pracuję w Sopocie, do pracy jeżdżę na 8 i jakoś udaje mi się jechać nawet 60km/h.

"Szczurek od lat powtarza..." i co? myślisz, że podejmie decyzję za pkp? A może jeszcze przedłoży pkp poszczególne etapy remontu dworca i da wskazókwi konserwatorowi zabytków, który czuwa nad tą ruiną.

Weź pigułkę albo odstaw komputer.

Całkowita zgoda co do opinii

Oczekiwania i nadzieje są przez mieszkańców zawsze wysokie, i coraz większe. Ale porównując nasze osiągnięcia z innymi miastami, które z wyjątkiem zaledwie paru, którym los sprzyjał Gdynia radzi sobie no może nie doskonale, ale najlepiej - co pokazują rankingi inni wypadają gorzej.
Nawet zauważył to prezydent Kaczyński i odznaczył najwyższym orderem prezyd. Szczurka, jako najlepszego samorządowca. No może nie jest tak dobrze niż w poprzednich latach, ale mamy kryzys, więc nie powinniśmy narzekać, że poprzez F-1 Gdynia chce uciec do przodu.

hehe

Piękna nowa nawierzchnia, niestety będziesz mógł jej używać tylko 9 miesięcy w roku.

może i tak....

przyjrzałem się dokładniej trasie i bym zmienił:

od teatru, muzeum , ten parking i dobudować droge w okilicach placu zabaw (najlepiej za)- zakręt 90 stopni do przystani jachtowej Mariny i wyjazd na Skwer Kościuszki
dużo miejsca, porządna droga tam też by się przydała, wyremontowali by przy okazji porządnie nabrzeże Mariny

jak masz problem to idź do lekarza

on z pewnością cię wysłucha.

Tak, kasa spadła mi z nieba. Moja sprawa.
Wymyśl coś oryginalnego, bo jak na razie powielasz opinie.
A najlepiej nic już nie pisz, bo cię za to opodatkują cymbale.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nareszcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie dla Toru F1 w 3mieście....

Jest tyle potrzebnych rzeczy do zbudowania a ci wymyślają tor F1...brwo głąby...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5