Głosujcie fanatycy dalej na PIS

Dziękujemy za :
- podwyżki cen prądu,
- podatek cukrowy (ceny Coli i Pepsi wzrosły średnio około 35%),
- nieuchronny wzrost cen pieczywa ( około 5 do 10 %),
- podwyżki cen biletów za transport publiczny,
- podwyżki na ZUS (około 7%),
- podwyżki za abonament radiowo-telewizyjnego ( cena za obiektywizm informacji i występy Zenka),
- podwyżki cen napojów bezalkoholowych o około 8 %,
- podwyżkę ceny wymiany oleju silnikowego w samochodzie ok. 4,50 zł za 1 litr,
- nowy podatek handlowy, co przełoży się na wzrost każdego produktu zakupionego w sklepie,
- za wyższy podatek od nieruchomości,
- za podatek od deszczu,
- za podwyżkę cen za wywóz odpadów komunalnych.

Oszołomy głosujcie dalej na PIS . Z 500+ , a zostanie wam 50 -.
Dalej żyjcie w swoim idealnym świecie, Covid wg premiera skończył się w maju ale później Tusk ponownie rozsiał wirusa. Całe szczęście, że minister Szumowski kupił respiratory i maseczki ( maseczki chyba na d*pę).
Popierajcie dalej na nominatów z PIS np. prokurator Piotrowicz (dostał Krzyż Zasługi za skazywanie działaczy opozycji w czasie stanu wojennego), bezstronnej Pani Pawłowicz, sędziny Trybunałowy Konstytucyjnego która w czasie obrad sejmu jak żul zajadała się posiłkiem.
TV pis wypaczył wam normalne postrzeganie świata, ogłupia was .
Wystarczy oglądać wiadomości Polsatu i TVN aby mieć obiektywne źródło informacji.
popieram tę opinię 77 nie zgadzam się z tą opinią 56

Nasz dzielny pisowiec ~anonim 37.47.212.* powtarza w kółko to samo, ze za PO kradli wiecej, teraz PIS kradnie mniej, wiec mamy sie cieszyć. I to jest jego jedyny argument. Jak mierzy poziom korupcji? wg pasków TVP chyba

Mówiąc serio od poziomu sołtysa do premiera powtarza sie ten sam schemat szukania własnych korzyści, a nie dobra obywateli
Czy PIS robi coś dobrego w kierunku likwidacji korupcji i nepotyzmu? Niestety nic nie robi, a wręcz jest jeszcze gorzej niż było kiedyś.
Za czasów PO można jakoś było uzasadnić nepotyzm tym , ze przynajmniej awansowani przez PO mieli porządne wykształcenie i wiedzę, tymczasem zasoby kadrowe PIS sa duzo mniejsze, wiec promuje kogo popadnie. Przykładem nasz nowy Dyzma czyli Obajtek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Czy Obajtek jest winny to czas pokaże i to bardzo szybko. nowak siedzi w areszcie nie za zegarki. Tak sprawa zegarków to pikuś. nowak jest oskarżony za kierowaniem grupą przestępczą i to na bardzo dużą skalę.W domu nowaka znaleziono blisko mln zł pochowanych w domowych skrytkach.Ukrainy też swoje dołożyli.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Korea Północna to jest jeden, jedyny wzór dla rządów PiS u. Jeden wódz, jedna partia. Reszta społeczeństwa myślących inaczej do obozów pracy.
Niech Obajtek nie cieszy się za długo kasą , bo nasz Jarek, wódz typu Kim Dzong Un jak sam w końcu zauważy jego przestępczą działalność i ma negatywny wpływ na sondaże to odsunie go od władzy. Ale tyle co nakradł to już jego (zegarki Nowaka to jest mały Pikuś) .
Przez kilka miesięcy ta sprawa będzie wyciszana ale pewnie pojawi się kolejna afera. Dziwna jest to kariera wybitnej postaci PiS: w latach 20062015 wójt gminy Pcim.
Następny ideał PiS u (burdel tata) Banaś na kilka lat ma gwarantowaną pensję ok. 22 tys zł i immunitet.
Jak wróci państwo prawa to Naczelnik Państwa, Ziobro, Morawiecki, Szumowski zostaną oskarżeni o zdradę państwa i przestępstwa urzędnicze.
Taki nepotyzm jak obecnie nie był nigdy spotykany . Do rządu, spółek skarbu państwa, można powołać np. burmistrza Brzeszcz mierną ale wierną Beatę Szydło.
W skali ogólnopolskiej ,kolesiostwo, jest żenujące. Dłuższą ławkę na stanowiska ma Lechia, czy Arka albo żużlowcy GKS.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Całe szczęście, że mamy nową elektrownię w Ostrołęce. Zakładano, że zostanie uruchomiona w 2024 r. i posłuży co najmniej 40 lat. Rząd włożył w nią półtora miliarda złotych. Właśnie rozpoczęło się jej wyburzanie.
Mamy następną świetną inwestycję jachtową, przekop mierzei . Elbląg będzie drugim Rotterdamem w Europie, port w Hamburgu jest załamany, a porty w Gdańsku i Gdyni już szykują masowe zwolnienia.
Współczuję niepełnosprawnemu ~xxx 85.89.162.* Sam jesteś zmanipulowanym ludkiem bez własnego rozumku i nie potrafisz ocenić sytuacji,
Rząd PiS to populizm, da 500 każdemu, dzieciom , emerytom, ufo ludkom ale będzie bronił jak niepodległości przestępcom typu Banaś czy Obajtek - mąż stanu, kandydat na premiera .
500+ tylko dla pracujących rodziców lub dla jednego rodzica, oczywiście dla matki, która zajmuje się niepełnosprawnym dzieckiem.
, nie dla patologii.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nasz krol będzie miał przydomek Adrian mały narciarz zastal Polskie murowana zostawił drewniana i zacofana
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Do Senatu trafił wniosek aby Adrian został królem Polski miał by być symbolicznie nominowany i dostał by łańcuch za kilka milionów pln taki z diamentami - to jest fakt naprawdę Senat to odrzucił no bo jak prima aprilis to nie teraz
ale ja sobie tak myślę, że fajnie może by zrobili serial na Netflixie o rodzinie królewskiej, Polskiej Królewskiej a nie tylko brytoli pokazują hmm
tacy chorzy w szpitalu by leżeli i patrzyli Polski Król z kietą za miliony złotych a my ty w dziurawej pościeli leżymy ale mamy króla jest fajnie
Teraz zapytanie do forumowiczów kto za łapka w górę :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Litości....ja nie jestem zwolennikiem żadnej konkretnej partii. Tylko chcę , nie ,przepraszam ...Ja nie chcę , ja ŻĄDAM państwa demokratycznego i sprawiedliwego, które nie wyklucza, nie dzieli, nie antagonizuje grupy społeczne ani nie faworyzuje niektórych z nich.
Nic więcej
Proszę mnie nie przypisywać do żadnej partii i nie mierzyć wedle swych wąskich horyzontów myślowych
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

POwskie ble ble ble
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Przecież to nie jest żadne zaskoczenie. PIS-owcy nie róznią się niczym od innych polityków. Liczy sie tylko kasa i władza, kasa i władza.......
Obłudne wycieranie sobie gęby hasłami jacy to oni pobożni i świętojebliwy słudzy suwerena to tylko zasłona dymna dla ciemnego ludu.
Każdy rozsądny czlowiek o tym wiedział i o zaskoczeniu tu nie może być mowy.
Młodzi ludzie zorientowali sie najszybciej i poparcie dla PIS u nich wynosi ok. 2 %. Niestety starsze pokolenia sa ciągle naiwne i wierzą PIS.

Takie skandale pokazują, jak bardzo potrzebne sa Polsce niezależne media i sądy, aby bronić demokracji.
Po to własnie PIS je atakował, aby sobie je podporządkować i zamiatać takie afery pod dywan. Na szczęście sie nie udało jeszcze.

A w jeszcze gorszej sytuacji niż PIS jest teraz Kościół , który w zamian za kasę i przywileje całą swoją reputację postawił na PIS.
Pedofilia w Kościole i brutalna walka o kasę i władzę w PIS pociągną ich wkrótce razem na dno i pozwolą w końcu Polsce wrócić ze średniowiecza do normalności.
Amen
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

takie osoby zarządzają Lotosem OMG
https://www.money.pl/gospodarka/wspolpracowala-z-nim-obecna-prezes-lotosu-wuj-obajtka-udzielil-wywiadu-6614022053800480a.html

upadek to chyba za małe słowo to jest dopiero PIS Pie. ... o glebe standardami
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Weźcie się do roboty, bo ewidentne widać, ze macie za dużo czasu
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

~1234 195.116.21.*
Na rynsztok, populizm, wyzwiska od SB-ków, komunistów nie można odpowiedzieć inaczej. Może czasami moje słowa były przesadzone w krytyce zwolenników PiSu, a szczególnie w ataku na ich rodzinę ale wyzwiska od tusko matołów też przekraczają wszelkie granice.
Faktycznie to Forum jest zdominowane przez opinie życiowych frustratów . Dotyczy to w bezwzględnej większości mędrców-uzurpatorów, wyznawców ideologii PiS, którzy bezkarnie mogą na nim obrażać, poniżać i szydzić zwolenników opozycji, będąc w zdecydowanej mniejszości w każdych wyborach w naszym sołectwie.
Tuska w naszej wewnętrznej polityce nie ma od 2014 roku, a do tej pory obciąża go za nieudolność obecnego rządu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ło matko, udało się wam zejść tymi wypowiedziami jakieś 20m w muł pod dnem ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Uderz w stół...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

-1234

Rzeczywiście masz rację, ze poziom dyskusji zszedł juz na bardzo niski poziom, aczkolwiek trzeba dodać , że Twój post też go nie podnosi w żaden sposób. Nie ma w nim żadnych argumentów, tylko emocje .

Nie rozumiem zupełnie dlaczego osoby krytykujące obecny nierząd uważasz za życiowych frustratów?

Dopóki jeszcze cenzura nie ograniczy nam swodbody wypowiedzi mamy prawo krytykować błędy i przekłamania w polityce PIS. I to nie jest żadna frustracja , tylko wyraz patriotyzmu i troski o nasz wspólny kraj.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do jg: intelektualny i kulturowy rynsztok, to wszystko, co da się powiedzieć na temat Twojego wpisu. I pomyśleć, że możesz być moim sąsiadem, robić zakupy w tym samym sklepie i chodzić do tego samego fryzjera. Aż strach pomyśleć, do czego jeszcze może doprowadzić Twoja prymitywna nienawiść do innego człowieka, wynikająca tylko z jego odmiennych preferencji politycznych? Może wybijesz mi szyby w oknie, otrujesz psa, albo będziesz napastował moje dzieci tylko dlatego, że głosowałem na PiS? Niestety, to Forum jest zdominowane przez opinie życiowych frustratów i mędrców-uzurpatorów, którzy bezkarnie mogą na nim obrażać, poniżać i szydzić. Wstydźcie się!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

~anonimie 37.47.27.*
Jesteś niestety bardzo ubogim człowiekiem, pozbawionym analitycznego sposobu myślenia. Jesteś frustratem, zapewne masz szpetną żonę , a dzieci to skrajne matoły i dzięki forum próbujesz się dowartościować. Każda Twoja wypowiedz potwierdza i świadczy o Twoim zaawansowanym imbecylizmie. Przespałeś w szkole podstawowej umiejętność czytania ze zrozumieniem. W logiczny sposób nie potrafisz ustosunkować się do poprzedniego postu. Powtarzający się ciągle zwrot "tw. mazguła" świadczy tylko, że masz ograniczony zasób słownictwa. Takim d**ilom jak TY na drodze ustawy sejmowej powinno się zabronić wypowiadania na forach.
Nie martw się o moją przyszłość, jako komandor mam obecnie 7300 zł emerytury, a po rewaloryzacji ok. 7600 do wypłaty . Nic mi z emerytury nie obcinają.
I teraz matole masz problem: czy jestem d**ilem czy zawistnym imbecylem?
A teraz quiz dla Ciebie. Napisz trzy zdania z sensem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

tw. mazguła??? , co???, ty........, wiesz co!!!.Obniżyli ci emeryturę, dlatego piana i nienawiść
. tvnienawiść. Jesteś zerem, mniej niż zero, o cho cho o!!!.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wysilając się na analizę jakiś badań , nie powinieneś skupić się na wątpliwej ich interpretacji. Społeczeństwo amerykanów nie jest grupą reprezentacyjną . Spędziłem w USA i Kanadzie ponad 3,5 roku. Nie wyjechałem tam za chlebem ale służbowo, jako oficer Wojska Polskiego, na kursach czy studiach podyplomowych. W USA absolwent studiów wyższych ma mniejsze pojęcie o świecie, geografii, historii , biologii niż nasz przeciętny maturzysta . Efekt Flynna dotyczy niestety Ciebie. gdzie Twoja wypowiedz świadczy tym, że podstawowe zdania wymagają abstrakcyjnego myślenia, a to przekracza próg Twoich możliwości.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Upośledzony ~anonimie 178.19.179
Głosuj sobie na kogo chcesz: na Bolka ,Lolka czy Myszkę Miki, a broń Boże na patologię PiS.
Głosujesz na Jarka , który był tak zaangażowany w opozycję , że SB stwierdziło, że jest to posłuszna komunistycznej władzy miernota.
Głosujesz za Morawieckim, z wielkim majątkiem, który w niejasny sposób podzielił się nim z żoną.
Głosujesz na ludzi pokroju Szumowskiego , rób to dalej:
Instruktor narciarski i właściciel pensjonatu z Zakopanego bliski samego ministra, niezajmujący się na co dzień handlem wyrobami medycznymi, otrzymał dzięki znajomościom kontrakty rządowe na sprzedaż masek filtrujących klasy FFP2 i FFP3 oraz masek chirurgicznych dostarczył towar nienadający się do użytku, z fałszywym certyfikatem. Jak ustaliła Gazeta Wyborcza, dał za niego producentom w Chinach niecałe 900 zł, a rząd zapłacił prawie 5 mln zł.
Aby dalej nie dołować zwolenników PiSu, gdzie są respiratory od handlarza bronią?
Jak długo można żyć w takiej ciemnocie, że UB ecy są dalej wśród nas i mają jakiś wpływ na naszą rzeczywistość. To aktualnie sprawująca władza jest źródłem wszelkiej patologii.
Ludziom śp. Adamowicza i Jego sympatykom opcji politycznej, pomimo SB eckich metod nie udowodniono żadnych przestępstw, na których politycy PiSu i media prorządowe rzucają kalumnie, nie mając nawet minimalnych podstaw do postawienia zarzutów.
Sędzia Tuleja jest dalej pełnoprawnym , niezależnym sędzią pomimo postawienia mu politycznych oszczerstw przez Ziobrowską prokuraturę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum

Nowa szkoła w Baninie (9 odpowiedzi)

Rodzice dzieci z AB zakładają nową, własną szkołę, na obecnym etapie szukają kadry, poszukiwani...

Indygo (3 odpowiedzi)

Z osiedla Indygo szybko dojechać można do obwodnicy oraz do lotniska. Dostępna jest tu także...

Hocki klocki (110 odpowiedzi)

Wiecie kto prowadzi tą placówkę ?