Godzinówka

Czy 10 złotych netto to atrakcyjna stawka za godzinę pracy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Godzinówka

Moj mąż ostatnio poszukiwał pracy jako kucharz.
Przeglądał ogłoszenia z ofertami. Prawie we wszystkich było, że oferują atrakcyjne wynagrodzenie, a gdy dzwonił to okazywałi się, iż to bardzo atrakcyjne wynagrodzenie to właśnie 10 zł za godzine :p
Tragedia. I to ma być wg pracodawcy super stawka?
Narobisz się a g... z tego masz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

To bardzo slaby z niego poszukiwacz pracy albo slaby kucharz. w sopocie i gdansku wiecznie szukaja kucharzy na umowe o prace i proponuja 15 PLN netto za godzine plus nadgodziny wyzej platne plus premie, plus zarcie, itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do niech szuka dalej... Nie napisałam, że mąż przyjął te oferty pracy za 10 zł. Z jego umiejętnościami i. 20 letnim doświadczeniem ta stawka jest nie do przyjęcia. Co nie zmienia faktu, że pracodawca pisząc atrakcyjne wynagrodzenie proponuje marne 10 zl.
I to nie jeden pracodawca bo był na kilku rozmowach i właśnie tyle proponowali (Gdynia).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I jeszcze chciałam dodać że pracodawcy pisali, że 14 zł za godzinę a na rozmowie proponowali 10 ( obiecanki że po kilku miesiącach będzie więcej). Szukają po prostu łosi tylko żeby ktoś przyszedł... Być może ktoś się skusi...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No to jestem zaskoczony bo 15 zł to przy umowie o pracę to stawka atrakcyjna 8 godzin 120 zł a 10 godzin to już prawie 200 zł dniówki. Gdzie są takie zapotrzebowania na kucharzy i czy ciągle jest wakat na to stanowisko ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

10 zl netto to bardzo marna stawka, tyle to placa za sprzatanie ulic. dobra stawka to 15 pln jak na polskie warunki. ale najlepiej wyjechac za granice i doic 15 ojro za godzine w jakims porzadnym fachu

Ilu ludzi musi jesCze wyjechać i jak niski przyrost naturalny musi być żeby przestali "skąpić"?

Bujdy piszą w ogłoszeniach. Idziesz na rozmowę, proponują 12-14 zl za godzinę, zgadzasz się, przychodzisz do pracy a pracodawca zaskakuje Cię i mówi, że będziesz jednak robił za niższą stawkę.
Dobrze jak człowiek jeszcze o tym na początku informuje a nie okazuje się to przy wypłacie bo to też nagminne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...