Golf 3 warto kupic???

Przymierzam sie do kupna Golfa 3 ale słyszałam przerożne opinie szczególnie jeślli chodzi o awaryjnosć i częste naprawy.Doradzcie coś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Golf 3 warto kupic???

-niewazne czy to golf,toyota,audi, najwazniejsze zeby przed zakupem autko sprawdzic i nie u "kowalskiego" pod blokiem tylko podjechac np do dekry tam ci sprawdza silnik ,zawieche,blach ,nrumery ,w tamtym roku koszt takiego badania ok 250 pln.
-lepiej stracic 250 paczki jak potem wlozyc w auto na 5000 plnow.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W sumie zamierzałam jechać kupic Golfa z dobrym mechanikiem który go sobie obejrzy o oceni,ale masz racje twój jest bedzie pewniejszy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja kupilam golfa 3 w grudniu. Pojechalam przed kupnem z tym golfem do znajmoego na stacje diagnostyczna na przeglad. Bylo kilka usterek do zrobienia, o czym wiedzialam, (wymiana czujnika halla, czujnika temp., pompy cieczy chlodzacej, przy okazji pasek rozrzadu, filtr oleju i akumulator). Ktos by pomyslalm co za grata nabylam i ze bez sensu. Cena nie byla wygorowana, a auto zadbane tyle ze po tym jak padlo co padlo (z racji wieku samochodu - r 93') stalo nie jezdzone, a wlasciciele nabyli juz nowe, wiec nie wsadzali kasy w stare proste. A ja wiem co juz faktycznie zostalo naprawione i auto jezdzi teraz bez zarzutu. Poza tym wszelkie naprawy w przypadku golfa naprawde niewiele kosztuja, zwlaszcza ze wiekszosc rzeczy mozna zrobic samemu, a jak sie ma jeszcze znajomych mechanikow to juz w ogole.
Wiadomo ze totalnie bezawaryjne to auto nie bedzie, bo trójki maja juz swoje lata, no ale z tym sie chyba liczysz?
Pozdrawiam

Są samochody podobne wielkością do golfa, ale jeszcze tańsze w eksploatacji, bo mają tańsze części i są troszkę młodsze, no i cena zakupu niższa. Wady: kura na masce, korozja klapy (którą trzeba samodzielnie naprawiać), brak prestiżu jaki daje golf 3. Zalety: dostępność części (zwłaszcza w Gdyni na Wielkopolskiej - mały sklep ma wszystkie podzespoły gotowe do sprzedaży, części są nowe i w dość niskiej cenie).

Te samochody są niezniszczalne o ile nie zgniją :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja kupiłem z Niemiec Golfa 1.8 97rok jakieś 3 lata temu wstawiłem do niego gazik eksploatacja wychodzi tanio, gazu troszkę więcej pali niż benzyny. jest to solidne autko mało wadliwe to co do niego wymieniałem to drobnostki typu: amortyzatory przeguby filtry klocki tarcze olej

pod koniec marca będę musiał niestety sprzedać go ;(
powód powiększa mi się rodzina i potrzebuje jakiegoś kombiaka

jak ktoś jest zainteresowany wyśle zdjęcia
email:
kk.michal@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i co? Kupiłaś to wiejskie truchło, którym wstyd się na drodze pokazać? Potem zarejestruj w Wejherowie (koniecznie GWE), załóż na wsteczne lusterko płytę CD i oczywiście włącz techno - absolutnym szykiem będzie naklejka Baby on Board.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

oj Hal jesteś boski
daj małolatom spokój na furę trzeba zarobić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie kupiła Golfa,przebujałam się parę miesięcy służbowym,odłożyłam trochę kaski i kupiłam to co chciałam czyli Mercedesa 124 3.0 silnik 94 rok.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ogólnie to polecam Mercedesa 124 albo 190.Miałam już kiedyś tylko że w dieslu.Są to naprawdę niezwykłe woziki,wytrzymujące naprawdę duże przebiegi.Jeśli się o nie trochę dba,są naprawdę bardzo mało awaryjne.Ja swojego nabyłam w czerwcu i od tej chwili wymieniłam parę drobnych rzeczy jak:filrt oleju i powietrza,klocki i tarcze przód,jeden bezpiecznik cylindryczny i z zawieszenia dwie gumy stabilizatora.

odezwał się mądrala z BMW (bardzo mało wyobraźni).

bujaj się palancie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to dotyczyło tego idioty halewicza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

co ty wiesz Hal...

ostatnio spotkałem się z ofertą i żałuję, że nie skorzystałem

gol III z 96, silnik 1.6 75 km, po jakimś inwalidzie,
udokumentowany i oryginalny przebieg 40 tys. km
wygladal jak egzemplarz, ktory wlasnei wyjechal fabryki

egzemplarz kolekcjonerski, a do tego jaka fantastyczna taczka do miasta, gdybys bywal np. w skandynawii wiedzialbys czym ludzie jezdza na codzien, a co maja w garazach, tam nikt nie ma kompleksow nowego auta

i nikomu taki halewicz na posesje nie zaglada i nie ocenia, czy wstyd cyz nie wstyd jezdzic golfem
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

golf czy bmw to wieśwozy, buraki je uwielbiają. pod blokiem lans, czapka, albo kaptur też koniecznie trzeba założyć do jazdy. a koniecznie kawał rury kanalizacyjnej założyć żeby głośno warczało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

oczywiscie ze warto,na te czasy. tanie czesci gdzies pukniesz to zderzak 50zl,lampa 40 czesci mechaniczne tez wiele nie kosztuja.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam 19 latka - rdza go rąbie niemiłosiernie ale jest bezawaryjny i dlatego go mam - a to chyba ważniejsze - następny też będzie VW
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

chciałem kupic golfa 3 ale nie kupiłem i nie załuje, dysponowałem budzetem do 5 tys złoty i nie znalazłem godnego.Generalnie kazdy ktorego oglądałem nie miał progów.Kupiłem audi 80 b4 w TeDeI i jestem bardzo zadowolony.pozdarawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

pierwszy samochod (13 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

Samochód z komisu - czy warto? (34 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada auto z komisu? Jak wam się one sprawują? Jakie są wasze doświadczenia?...

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....