Grający wieżowiec we Wrzeszczu

Opinie do artykułu: Grający wieżowiec we Wrzeszczu.

Czy najwyższy wieżowiec Gdańska podczas wichury zamienia się w wielki gwizdek? Wietrzny weekend potwierdził, że ta informacja nie jest wyssana z palca, a budynek faktycznie gwiżdże przy silnych podmuchach - pisze Krzysztof Koprowski.

O tym, że wieżowiec Neptun we Wrzeszczu "hałasuje" podczas podmuchów wiatru, pisali do nas kilkukrotnie czytelnicy. Wiele podobnych komentarzy można znaleźć też pod artykułami poświęconymi tej inwestycji.

Próbując zbadać tę tezę, starałem się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Śpiewający wieżowiec

Możliwe ,że Pan redaktor sugerował się moim filmikiem na YouTubie ,który w piątek zamieściłem.Wystarczy wpisać hasło śpiewający wieżowiec w YouTube lub Googlach i można usłyszeć tę swoistego rodzaju muzykę...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zbyt wielka panika.

Wieżowiec "śpiewa", zbyt mocno świeci.. Niedługo się dowiem, że zagląda komuś do okna... Jejku, jacy ludzie są dziwni i słabi. Wszystko przeszkadza. Nie da się mieć wszystkiego. Ja jestem zupełnie innym człowiekiem. Np gdy nocowałem w Łodzi pod spodem miałem co noc dyskoteke i normalnie zasypiałem. Śpie w jednym pokoju z całą rodziną, ojciec chrapie jak traktor i niema to dla mnie problemu. Ludzie są przyzwyczajeni do wygody i to już przesada.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 26

Justa...

Ty też wieczorami wyjesz, że spać nie można! Zobaczysz, że pochowam ci wszystkie baterie do tego cacka!
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 2

Slychac nawet w sluchawkach

Albo gluchniesz od muzyki albo sluchasz tego strasznie wku...cego gwizdu :(
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ty kakałko, ten budynek nie jest skończony bo inwestor zbankrutował

Takie to interesy się robi jak w MISIU - najwyższy mieszkalny ale nieopłacalny
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12

A żebyś wiedział, Złota 44 w Warszawie jest najwyższym budynkiem mieszkalnym w całej Unii Europejskiej

Zatkało kakao ?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 15

Wrzeszcz

Wrzeszczący budynek ;D
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gwizdy

Na dworcu we Wrzeszczy doskonale słychać gwizdy Neptuna, szczególnie na peronie SKM i w okolicach przystanków autobusowych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiedziałem że w tym budynku jest Agencja Towarzyska

Fajne chociaż te Syreny ? Śledziem nie śmierdzą ?
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4

akurat takie dźwięki budynku mogą budzić niepokój i strach
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 12

Na Zaspie mamy tak gęstą zabudowę, że samochody nam się nie mieszczą.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

grający wieżowiec

miło posłuchać :) https://www.youtube.com/watch?v=3lKfo5DMmYM
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do Pana Koprowskiego

Nie wiem czy Pan wie ale bardzo podobny efekt akustyczny daje zieleniak. Tak ten sam gdzie mieści się sztab trójmiasto.pl . Gdy wieje wiatr z północy o sile minimum 80 km/h , stojąc koło wozu opancerzonego usłyszymy prawie identyczny dzwięk jaki Pan opisał w swym felietonie . W dzień ze względu na duży hałas efekt jest mało słyszalny . Natomiast w nocy jest idealnie słychać owy efekt akustyczny. Naprawde polecam Jozef
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prawda

Parę tygodni temu idąc w kierunku dworca przez park od ul. Partyzantów słyszałam przeciągłe gwizdo-wycia. Nie miałam pojęcia co to. Najgłośniej było je słychać na przejściu przez Grunwaldzką. Był wczesny wieczór w weekend, ruch na ulicy mniejszy, więc nie było hałasu.
Nie zgadłabym, że słyszałam wołanie Neptuna :)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wieżowce Robygu ( Albatross Towers ) nie są na Zaspie tylko na Przymorzu

Właśnie w tej dzielnicy jest najwiecej wysokich budynków mieszkalnych, począwszy od dwóch 18 piętrowych wieżowców rodem z PRL przy Chłopskiej i Lęborskiej po kolejne które powstały później ( 3 budynki 17 piętrowe Horyzont na Obrońców Wybrzeża + 1 budynek 17 piętrowy Karawela obok, Cztery Oceany przy tej samej ulicy z których wybudowano do tej pory dwa budynki po 18 pięter, Trzy Żagle + Czwarty Żagiel, wszystkie po 17 pięter, i w końcu dwie wieże Albartoss Towers po 17 pięter, docelowo ma być pięć takich budynków ). Choć nie są to bardzo wysokie wieżowce to z pewnoscią dominują nad okoliczną zabudową falowców i czteropiętrowych "szaf", widoki z okien powyżej dziesiątego piętra są naprawdę niesamowite, nie dziwię się że developerzy chcą stawiać więcej takich budynków, z pewnością szybko znajdą nabywców.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

Rudy kułdupel z Brukseli śmieje się ze swoich zwolenników, których zostawił na zielonej wyspie

Haha Pan ma relaks i jest daleko od tego syfu , na konto wplywa 120 tys. / m-c

A idiota dalej głosuje na PO
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 18

misiu, w jakim ty świecie żyjesz

nie znalazłby się na short-liście inwestorów z powodów "formalnych"
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kopaczowa nie jest w stanie zapewnić opieki medycznej w Polsce a tu gwizdy srizdy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

To wszystko przez to, że

Media Ekspert włączyło niskie ceny.
popieram tę opinię 80 nie zgadzam się z tą opinią 7