Grający wieżowiec we Wrzeszczu

Opinie do artykułu: Grający wieżowiec we Wrzeszczu.

Czy najwyższy wieżowiec Gdańska podczas wichury zamienia się w wielki gwizdek? Wietrzny weekend potwierdził, że ta informacja nie jest wyssana z palca, a budynek faktycznie gwiżdże przy silnych podmuchach - pisze Krzysztof Koprowski.

O tym, że wieżowiec Neptun we Wrzeszczu "hałasuje" podczas podmuchów wiatru, pisali do nas kilkukrotnie czytelnicy. Wiele podobnych komentarzy można znaleźć też pod artykułami poświęconymi tej inwestycji.

Próbując zbadać tę tezę, starałem się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czesto bywam w kasynie Cristal i nie za bardzo chcialbym aby ten wiezowiec sobie fiknął akurat w strone budynku w którym bede siedzial i byc moze wlasnie wtedy, kiedy bede mial dobrą passę i byc moze bede do przody pare zlotych :D

PS Faktycznie "gwizdze". Zazwyczaj wieczorami nawet przy slabym wietrze, kiedy ruch aut na grunwaldzkiej jest mniejszy niz w poludnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A rano nie możesz sie doczekać jednej z dwoch wind bo większość wychodzi o podobnej porze, poczym stoisz w korku w garazu podziemnym bo nikt nie zbudował nowych dróg tylko skorzystał z tego co sie dało a na koncu od nadmiaru spalin włącza sie alarm pozarowy. I każdego ranka ten sam cyrk. A wieczorami, tak jak piszesz, zacisze miru domowego regularnie zakłócane przez tubylcow z zasciany. No i jeszcze te stosy niedopalkow papierosów ladujace na balkonie.
Cud, miod i orzeszki. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kiedyś fizyk opowiadał o takim smutnym pokoju w pewnym hotelu... każdy gość tego pokoju miał doła, część się wieszała, skakała z okien itp...
A wszystko przez to, że w pokoju wiatr pędzący przez korytarze hotelowe grał sobie melodyjkę... tyle, że w paśmie niesłyszalnym dla ludzi. Ale za to odczuwalnym :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zerem niekoniecznie, zasługujesz na jedynkę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

słychać słychać :)

1 stycznia wieczorem z ul Partyzantów - ależ gwizdało to szklane pudło - nawet fajnie :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja również tego nie wiem. Czy jestem zerem, które przegrało życie?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Jakość, która robi wrażenie" i "profesjonalny wygląd" to są twoje subiektywne odczucia, które nie muszą korelować z wymaganiami profesjonalistów. Kiedy kupiłem magnetowid VHS wieki temu, to też mi się wydawało, że nagranie z TV ma taką samą jakość jak oryginał.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

skoro nad morzem to mogli postawić wiatrak

zamiast gwizdka

Szczególnie przy Żaglach :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A niedługo potwierdzą się moje słowa, że budynek jest źle zaprojektowany.

W końcu mieszkamy nad morzem i takie rzeczy jak wiatr to norma.

neptumik

to ze gizd czy inaczej mowac chalas wytwarzany przez wiezowiec stawiam na to ze jest to efekt wltywania powietrza do szybow wentylacyjnych tego budynku co wywoluje taki efekt za dzieciaka pamietam chodzilo sie do blokow kolo ch jantar i do szybu wentylacyjnych wkladalo sie butelki po mleku co wywolywalo podobny efekt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bardzo chetnie bym zaplacila za parkingi tylko nie one kurna bedaaaaaaa!!! Akurat Wrzeszcz jest wg mnie parkingowym ciemnogrodem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

niedlugo fb bedzie za was myslec

nie ma zycia bez fb i innych bzdetow
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

prawda

Od trzech lat mieszkam w "Olimpie", bardzo blisko Neptuna i słyszę te "gwizdy" przy silnych podmuchach wiatru. Dodam, ze Olimp to też stara rudera, ale przed wybudowaniem nowego budynku nie było takiego hałasu.

Nie wiem co mogło być sympatycznego w lądowaniu na Zaspie, wtedy przecież głośne "Antki" latały...

Z tego co mówił prezydent Adamowicz to w liceum miał dwa pseudonimy - budyń i kondom. Z tych dwóch sam woli "budyń". I jeśli chodZi ojego pochodnie to raczej nie o ciapowatość chodZi. Przynajmniej nie taką dosłowną.

Sam pomysł budowania wieżowców w zabytkowej dzielnicy jest słaby ale za takie nieudzielenie projektu i tak należy się "nagroda" grota roku... Brzydkie, niefunkcjobalne. Jak się okaże że i konstrukcyjne szwankuje to trwają witruwiusza będzie pełną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

juz nawet na fb jest lol
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2