Grający wieżowiec we Wrzeszczu

Opinie do artykułu: Grający wieżowiec we Wrzeszczu.

Czy najwyższy wieżowiec Gdańska podczas wichury zamienia się w wielki gwizdek? Wietrzny weekend potwierdził, że ta informacja nie jest wyssana z palca, a budynek faktycznie gwiżdże przy silnych podmuchach - pisze Krzysztof Koprowski.

O tym, że wieżowiec Neptun we Wrzeszczu "hałasuje" podczas podmuchów wiatru, pisali do nas kilkukrotnie czytelnicy. Wiele podobnych komentarzy można znaleźć też pod artykułami poświęconymi tej inwestycji.

Próbując zbadać tę tezę, starałem się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dlatego, że tego wymaga rzetelność dziennikarska

Jak już płodzi "artykuł", to może byłoby to jednak w zgodzie ze sztuką dziennikarską, a nie wpis na blogu. Jeśli sami nie będziemy domagali się jakości w różnych obszarach naszego życia, będziemy dostawać papę, na jaką zasługujemy. W tym przypadku papę dziennikarską. Sam fakt, że autor wspominał o wcześniejszych sygnałąch od mieszkańców i tego nie sprawdził/zweryfikował/ zapytał u źródła (inwestor/mieszkańcy) świadczy o marnym poziomie. I tyle. I nie jest to przytyk ad personam, a raczej wołanie o powrót do dziennikarskich korzeni i wartości.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak, przechodziłem. Wypowiadam się z własnej perspektywy, w której ta choroba jest niestety obecna

A świst gwizd i wycie bynajmniej nie pomagają.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Owszem, siedzi w pracy. Część z nas ma home office. Tak trudno sobie wyobrazić?

A emeryci, matki z maluchami, osoby pracujące w biurach w okolicy Neptuna z biurowcem włącznie?
Ponadto, biurowiec jest najbardziej dokuczliwy w nocy, kiedy "normalny" człowiek wraca z pracy i próbuje odpocząć.
Co w dodatku począć ma "normalny człowiek" w weekendy i podczas urlopu?
Smutne, Panie Zdzisławie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Syreny śpiewały u boku starego Neptuna, 30-40 lat temu. Teraz śpiewają Golfy w tedeiku i Astry w gazie.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na moje to powinien mieć 486DX.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na spacer niekoniecznie, ale jak idę do pracy to zabieram odpowiednie narzędzia. A pan redaktor był tam, zdaje się, w ramach pracy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja sie zastanawialam co tak gwiżdze?

Na ulicy Wyspiańskiego tez słychać....
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uściślijmy tylko jedną rzecz - "aparaty" w urządzeniach mobilnych nie są ekwiwalentem lustrzanek z opcją filmu za kilkanaście tyś., tylko ewentualnie najprostszych małpek za 300 zł. Różnica mniej więcej taka, jak między Fiatem 126p a Mercedesem klasy S. Oczywiście wielu osobom to wystarcza, tak jak i maluch wystarczał, wypada jednak zachować zdrowy rozsądek w ocenach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Prawda

Mieszkam obok i wiem ,że to prawda. Najgorzej jest nocą , kiedy ruch na Grunwaldzkiej jest bardzo mały...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

może czas wyjść ze swojej nory i zamienić aparat konstrukcji radzieckiej na coś nowszego? bo widzę, że jeszcze nie dotarło do ciebie, że aparatem można nagrywać filmy?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ponoć Neptun i Si Tołers sygnały se przesyłają

zwierzyna z Borów Tucholskich w popłochu czmycha
wietrząc zagładę świata
NASA też to gwizdanie odebrała
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapisać w ustawie zakaz gwizdania i po problemie.

Przecież u nas każdy problem rozwiązuje się zakazami.
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 0

normalnie MajamiBIcz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

To prędzej sprawa dla Wydziału Kultury UM

Bo wpierw trzeba sprawdzić czy wieżowiec nie fałszuje.
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najbardziej nienawidzę narzekania na narzekanie - zawsze na to narzekam.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fotoradarem nie zmierzą siły wiatru

Ale poza tym słuszna koncepcja, seems legit.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Budynki mają być przede wszystkim praktyczne, a nie artystyczne :/

Przecież jesteśmy nad morzem i co najmniej dwa razy w roku mamy coś w rodzaju huraganu. Najpierw praktyczna budowa, a potem przemyślane ozdoby i udziwnienia.... wiem, że w praktyce tak nigdy nie wychodzi :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0