Grający wieżowiec we Wrzeszczu

Opinie do artykułu: Grający wieżowiec we Wrzeszczu.

Czy najwyższy wieżowiec Gdańska podczas wichury zamienia się w wielki gwizdek? Wietrzny weekend potwierdził, że ta informacja nie jest wyssana z palca, a budynek faktycznie gwiżdże przy silnych podmuchach - pisze Krzysztof Koprowski.

O tym, że wieżowiec Neptun we Wrzeszczu "hałasuje" podczas podmuchów wiatru, pisali do nas kilkukrotnie czytelnicy. Wiele podobnych komentarzy można znaleźć też pod artykułami poświęconymi tej inwestycji.

Próbując zbadać tę tezę, starałem się ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tu akurat trochę racji masz i nie masz. Aparat foto z opcją filmu kosztuje kilkanaście tys, a kamera z podobnymi właściwościami optyki od 100 tys w góre. Wybór dla niskobudżetowych produkcji jest więc oczywisty. Ale co o tym mogą wiedzieć czytelnicy trujmiasto.pl dla których "krany" są tylko w łazience i kuchni, "butterfly" oznacza motyla, a "kot" zwierzaka domowego...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Proponuję sprawdzić kto wtedy rządził,

I w jakich willach mieszkają teraz ci ludzie lubich dzieci :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bardzo ciekawe.

A ja mieszkam w Gdańsku Oliwie w małym (3 piętra) nowym budnku.
Może tobie trudno to zrozumieć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Syrenki śmierdzą spalinami, przecież to dwutakt
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

to łabędzi śpiew Budynia i obecnych władz miejskich. Za 4 lata już ich nie będzie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

tylko że to był bardzo fajny pas. Lądowanie o wiele sympatyczniejsze niż na rębiechowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

wysokość strukturalną hahahahaha
a mój szałas w lesie osiągnął wysokość wirtualną i potencjalną 10 tys metrów
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

eee niee....
gdyby wyburzaliby liby na niby
gdyby liby niby wyburzali liby
to domy z bali na wyspie Bali
w których mieszkać się nie bali
wyburzaliby niby biby na liby i spali
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szpulowych ale marki Marantz, na taką taśmę na jakąś cię nie stać.

Jakość nagrań ze smartfonów jak i zdjęć z komórek, to jakość.. nic dodać nic ująć... nagrań z komórki. Z profesjonalnym nagraniem na profesjonalnym portalu nie ma to nic wspólnego. Sprzęt za kilka stów nigdy nie nagra z taką jakością jak mikrofon za kilka tys + rekorder za drugie tyle + umiejętności obsłużenia go.

6 seria Dr Housa była kręcona aparatem? To bardzo możliwe. Producenci aparatów zrobią wszystko żeby sprzedać swój produkt lemingom.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Biurowce na przeciwko Manekina

też grały w piątek, taki był wiatr
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie. Ale jak jadę realizować nagranie audio to biorę stosowny sprzęt.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

jaaaasne! Wieżowce są również przyczyną samobójstw! Bo gdybyśmy mieszkali w szałasach to nikt by nie skakał z 10 piętra!
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 13

A żeby go cholera wzięła

Do niedawna mieszkałam tuż przy dawnym browarze i to cholerstwo było słychać przy każdym mocniejszym wietrze (czyli średnio przez dziesięć dni w miesiącu). W dzień nie było problemu, ale latem w nocy nie dało się spać. Nawet pociągi i dźwięki z ulicy tak nie przeszkadzały, bo to normalne dźwięki żyjącego miasta, ale ten gwizd jest bardzo nieprzyjemny, nienaturalny. Współczuję mieszkańcom.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mój blok też "gra"! Co chwila wyje jak wieloryb...

na szczęście teraz już trochę ciszej, ale wczoraj te dźwięki doprowadzały mnie prawie do szału :/... a mieszkam w nowym budynku...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi o to że ma posturę lebiegi i fajtłapy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gwizdu-p*zdu

Coś mogę o tym powiedzieć; od 2006 roku piszczy mi w uszach jak chwilę po wybuchu petardy. Idzię się przyzwyczaić :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę że żyjesz w epoce aparatów Zorka i magnetofonów szpulowych. Nowoczesne smartfony, tak jak mają opcje telefonu tak samo mają dyktafon. I do twojej wiadomości 6 sezon Dr House był kręcony aparatem fotograficznym który ma taką możliwość.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak idziesz na spacer, to bierzesz ze sobą pół domu, bo akurat może się przydać?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pracuje w bliskiej...

..okolicy i slyszalem pare razy podobne dzwieki jeszcze zanim on zostal wybudowany! Moze cos obok je wydaje?
(a od momentu wybudowania nie kojarze zebym slyszal cos takiego..)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8