Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

hejka :)

to tez moja druga ciąza, jestem na początku 17tc i od niedawna czuje ruchy :)
Moj synek jest bardzo kochany, glaszcze i caluje brzuszek :)))

ja jeszcze nie czuję ruchów, a jestem już w prawie 20 tygodniu. ale podobno przy pierwszej ciąży ruchy dziecka poźniej się odczuwa. a generalnie powoli myślę nad wyprawką, teraz jest taki wybór wszystkiego że można oszaleć :)

Hej,czytam Was od czasu do czasu ale nie pisanie nie starcza juz sily:)w poprzedniej ciazy nie bylam tak leniwa jak teraz,juz mnie sama to meczy:/

Dziewczyny a czujecie juz ruchy maluszka?ja juz od ponad tygodnia:)super uczucie.
Na usg ide 1.08 i mam nadzieje,ze juz zobaczymy czy to chlopczyk czy dziewczynka.
Maje juz uswiadamiamy,ze bedzie miela rodzenstwo a ona mowi,ze bedzie mi pomagala,zmieniala pieluszke,glaskala i kapala razem z bratem lub siostra w wannie:)Przychodzi do mnie caluje,przytula sie do brzucha i mowi"kocham cie dzidziusiu",slodziak moj maly")

Hej u mnie podgórke troche rozstalam sie ze swoim jutro ide do dentysty no niestety prywatnie oczywiscie mam stracha ale jak zab boli od wczoraj ..mnie zawsze bola jak pogoda jest do kitu ;/ ale moze lepiej to sie podleczy.

do góry:)
Co u Was słychać?

Ja WR juz mialam :) i stwierdzialam ze nie ide do szkoly rodzenia w przychodni u mnie jest polozna to z nia sie pare po spotykam to mi powie co i jak bo w sopocie wogole nie ma szkoly rodzenia .

Ja, póki co, nie miałam jeszcze glukozy, tylko tą normalną, na początku ciąży:) Za to teraz lekarz skierował mnie na morfologię, WR, HbsAg i Hiv:)

Mi wczoraj chciala zbadac tetno dziecka ale maly sie strasznie wierci i nie udalo sie ktg zrobic ;/ i dostałam skierowanie na glukoze bleee;/ ale to i tak mam w sierpniu zrobic , dobrze ze moge w domu wypic ta glukoze i pojsc potem na pobranie :)

Hej, u mnie cały czas tak samo, nie gorzej i nie lepiej:)

Ale od paru dni maleństwo stuka i puka w brzuch, chyba mu się ciasno zaczyna robić:) No i strasznie przekorne jest, jak chcę, żeby pokopało trochę, to nie kopie:) Ale mąż miał szczęście i udało mu się zobaczyć i poczuć kopniaczki, od razu taki uśmiech mu się pojawił, że hej:)
Bardzo fajne uczucie, mogłabym tak cały dzień siedzieć i patrzeć na swój brzuch:)

Hej mamuski jak tam samopoczucie ja wczoraj jeszcze dobrze sie czulam a dzisiaj mnie zatyka chyba za duzo wilgoci ;/ ojjj

Jeszcze nie znam plci dziecka ja mam kolejne USG po 15 sierpnia i mysle ze wtedy sie dowiem :)

hejka :) ja jestem w 16 tc, termin na gwiazdkę, - znacie już płeć?

MOj czasami cos tam czyta jak jest u mnie . Co do pokoiku to plauje jakis kącik przy łozku bo niestety mam dwa pokoje a mieszkam z mama ale gdzies za 2 lata mam zamiar sie gdzies przeprowadzic.

Ja wlasnie juz mam na oku wózeczek i mebelki + łozeczko
Wózek jaki chce to x-lande xmove mysle ze sprawdzi sie na zime.

mój mąż na razie nie ma za bardzo czasu żeby czytać gazety itd o dzieciach, jest średnio zaangażowany i trochę mnie to wkurza. ostatnio mi powiedział niby w żartach, ze on czasami zapomina że jestem w ciąży. no coż u nas jak zwykle wszystko na mojej głowie, wyprawka, wybór wózka. Do lekarza jeździmy razem i to jest jego całe poświęcenie. ale po porodzie chce wziąć dwa tygodnie urlopu żeby mi pomóc przy dziecku.

Mojemu to się akurat nie chce czytać, mówi, że jak ja coś ciekawego przeczytam, to mam mu opowiedzieć:) No i słucha wtedy :)
Pokoiku i wyprawki nie chcemy zostawiać na ostatnią chwilę, więc już o tym rozmawiamy, pokoik chcemy odmalować w sierpniu, a resztą rzeczy się zająć tak za dwa miesiące, we wrześniu.
Ogólnie to się bardzo cieszy i przejmuje:)

Mi rowniez przybyło 4-5 kilo .

Chcialam zapytać o przyszlych tatusiów, zwłaszcza pierworodków,
Jak reagują i jak się sprawują?
Angazują się we wszystko? Czytają specjalistyczną literaturę, gazety? Rozmawiacie już na temat wyprawki, szkoły rodzenia, pokoiku itp. czy jeszcze za wcześnie na to?

o kurczę:) ja mam już prawie 4 kila do przodu:) I wymiotów też żadnych:) Ale przed ciążą miałam sporą niedowagę, więc nadrabiam teraz:) :)

Ja na dzien dzisiejszy to kilogram do przodu porzedl ale ja wogole w ciazy wymiotów nie mialam tylko zawroty głowy i zadnych zachciankek tez nie mam..na szczescie jeszcze sie mieszcze w swoje dzinsy biodrówki sprzed ciazy ;)

ja teraz noszę właśnie getry i tuniki, ale to nie są jeszcze ciążowe ubrania. Spodnie jeansowe długie już kupiłam z panelem na brzuch ale chyba wymienie na większy rozmiar bo obawiam się, że jesień i zime bedą za małe w udach. a jak u Was wygląda wagowo? ja dopiero teraz ważę tyle jak na początku ciąży, niestety nadmierne wymioty do tego pobyt w szpitalu i waga poleciała w dół. no ale teraz apetyt wrócił i waga rośnie.
a co do szkoły rodzenia to chyba zacznę się już rozglądać za jakąś, oddychanie do cesarki mi się nie przyda ale jak pięlęgnować noworodka to jak najbardziej.

ja zawsze chodzilam w lato w tunikach i getrach :) a jesien/zima chyba to jeszcze dresy zostana oprocz dzinsów na gumkach ;P

Inne tematy z forum

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...