Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

My prowadzimy ciążę u dr Mielcarka, a rodzić będę w Gdyni Redłowie:)

I ja bym bardzo chciała rodzić sn, ale dopiero w październiku się dowiem czy będę mogła, bo mogę mieć przeciwwskazania od kardiologa:/

A termin mam 19 grudzień, bardzo chciałabym na święta być w domu, ale zobaczymy jak wyjdzie

Hej! Wreszcie się ruszyło na forum :) Ja byłam wczoraj u mojego gonekologa w Wejherowie u dr Marciniaka, jestem z niego zadowolona pierwszą ciąze też mi prowadził, więc jak tylko teraz zaszłam w drugą ciąze to od razu do niego poszłam i wlasnie wczoraj powiedzial mi ze bedziemy mieli dziewczynkę, strasznie sie ciesze bo mamy juz półtorarocznego synka :) a co do porodu to ja tez wole rodzic naturalnie, z pierwszym dzieckiem po 16 godzinach masakrycznych boli,rozwarcia nie bylo a oksytocyna na przespieszenie nie dzialala wiec zrobili mi cesarke bo malemu zaczelo tetno spadac, to wszystko bylo straszne, nawet nie mialam sily zeby wstac i przewinac synka, wszystko musial maz robic przez 15 pierwszych godzin po narodzinach, a ja malego tylko karmilam. szkoda gadac, a rodzilam w Wejherowie, teraz tez tutaj bede rodzic, bo mam blisko. A co do terminu to mam na 15 grudnia, z synkiem mialam termin na 31 grudnia 2010 a urodzilam 30 grudnia, tym razem mam nadzieje ze na swieta bede juz w domu :)

Ja tez bym chciala sn tylko jeszcze zeby dali znieczulenie :)

ja marzę aby rodzić sn..., miałam skurcze, które bolały jak cholera, tylko rozwarcia było brak więc po 10 godz wzięli mnie na cc..., samopoczucie po... wspominam fatalnie więc będę modliła się o poród sn...

pamiętam jak lekarz powiedział mi, "pani to łatwo urodzi, ma pani biodra typowo rozrodcze" ... , jak go zobaczę to chyba powieszę!

Termin mam na 24.12.2012

to napewno :) tylko ze po cc gorzej sie dochodzi do siebie ...

pieniądze to kwestia względna :) ja mam już dawno odłożone z zasadą nietykalności ich :) zresztą nikt mi w żadnym państwowym szpitalu nie zrobi cesarki na życzenie, stąd padł wybór na ten szpital. zresztą Swissmed to na forum bardzo gorący temat :)

Po za tym jakos mi sie nie widzi wydac 6000 zł wole to przeznaczyc na dziecko bo wiem ze duzo wydatków mnie czeka .

Hej mi prowadzi ciaze dr. Chojnacka z Sopotu . Nie zabardzo jestem zadwolona bo nawet nie chciala mi morfologi powtórzyc jak ostatnio bylam chodz sie czepialam ze taka młoda osoba a ma taka kiepska ;/ i dzisiaj poszłam prywatnie zrobić ;/

A co do szpitali to sie chyba wypowiadalam na 100 % Kliniczna odpada moja kolezanke gronkowcem zarazili , druga o malo co do rzucawki nie doprowadzili a teraz moja kuzynka walczyla o zycie wypuscili ja ze szpitala po cc a na drugi dzien z podejrzeniem sepsy trafila a pozniej sie okazalo ze ma ciezkie zapalenie pluc ;/ co do szpitala Zaspy to kiedys trafilam na SOR i powiedzialam ze nigdy tam moja noga nie stanie olewajacy stosunek tam maja , co do wojewodzkiego to wiem ze tam cc robia juz w ostatecznosci duzy nacisk klada na SN. Mi teraz zostala Gdynia albo Wejherowo ale sadze ze bardziej w Gdyni bede rodzic bo Wejherowo troche za daleko ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja moją ciążę prowadzę u dr Chmielewskiego w Gdyni. Jestem bardzo zadowolona, lekarz miły, cierpliwy, dokładny, nigdy nigdzie się nie spieszy. Jestem jego pacjentką od kilku lat i bardzo się cieszę, że pracuje w Swissmedzie bo taki szpital wybrałam.
A dlaczego właśnie Swissmed? Decyzja podjęta dlugo zanim zaszłam w ciążę, i w sumie to mąż zawsze nalegał na ten szpital. Leżałam niedawno tydzień na patologii w Wejherowie i tak sobie ten szpital. coraz częsciej słyszę, że porodówka tam jest straszna. i mimo że bardzo blisko mieszkam szpitala w Wejherowie wiem, że bede rodzić w Gdańsku.

Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

Witam
Dołaczam sie do grudnowiowych mam.

Mam pytanie, jacy lekarze z Trójmiasta prowadzą wasze ciąże?
Jakie są wasze uwagi ,jesteście zadowolone?
oraz w jakim szpitalu zdecydowałyście się rodzic i dlaczego taki wybór?

Ps. Czy ktoraś z przyszlych mam jest pacjentką Swissmedu?

No w sumie to racja :) no ja pierwsze wiec nie wiem czego sie spodziewac :) a termin OM mam na 30 grudnia :P

jak dla mnie super :) mamy szanse urodzić pierwszych mieszkańców trójmiasta w 2013 roku hahaha

moja córeczka urodziła się 4 dni po terminie więc może i to maleństwo się spóźni kilka dni :)

To witamy i gratulacje ;) dokladnie ;) ja sie obawiam u siebie ze w sylwka bede rodzic... chodz jakos mi sie to nie widzi :P

Madzia będziemy razem w grudniu odliczać ;)

a wg usg to w ogóle wychodzi mi 25 :) wg terminu OM to 28 grudnia ale ja wiem kiedy dokładnie nastąpiło zapłodnienie i przy mojej długości cykly to uważam że termin powinien być 30 grudnia :) ale ostatecznie wpisuje taki jaki mam w karcie ciąży czyli 28 :) w gruncie rzeczy to dzidzia i tak sama wybierze kiedy chce się pojawić ;)

O to tak jak ja ) ja tez mam na 28 grudnia wedlug USG ;)

hej dziewczyny, z przyjemnością dołączę do waszego grona grudniówek. termin mam na 28 grudnia (chociaż wg moich wyliczeń to powinno być 30 grudnia :)

pozdrawiam

Nie, nie robiłam, i raczej nie będę robić:)
Moim zdaniem, jeśli nie ma takiej potrzeby, to zbędny wydatek:)

A robilas moze juz 3d/4d bo sie zastanawiam gdzie zrobic ;)

Ja chcialam Antosia dla dziewczynki ale mojemu sie nie podoba ;/

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (46 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?