Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

Imię dla dziewczynki to Paulinka:) W sumie "samo" się wybrało:) Zanim się zdecydowałam, to miałam pełno propozycji, i bardzo wiele imion mi się podobało. A jak już chciałam coś ostatecznie wybrać, to jakoś żadne mi nie przypadło do gustu:/ Przeglądałam kalendarz kartka po kartce, i nic mi nie pasowało, nawet te, które mi się wcześniej podobały. Dopiero jako dojechałam do grudnia i zobaczyłam imieniny Pauliny (akurat o tym imieniu wcześniej nawet nie myślałam), to nagle byłam na 100% pewna, że to MUSI być Paulinka, i tyle:)

Jeśli jednak coś się zmieni i będzie chłopiec, to będzie Antoś:) Dla chłopca imię wybierał mąż, a dla dziewczynki ja:)

To gratulacje ;) A imie juz wybrane :) bo u mnie prawdopodobnie bedzie dla dziewczynki -Julia a dla chłopca -Jakub :)

No u mnie ponoć dziewczynka ma być:) Ale to jeszcze trzeba potwierdzić na następnym USG, bo było jeszcze za wcześnie, żeby powiedzieć na 100%.
Ale ja się też przychylam do tego, że dziewczynka, bo też tak czuję:)

I sie zastanawiam nad szpitalem jichyba Gdynia zostanie napewno odpada Zaspa, Kliniczna ... a Wejherowo za daleko jak dla mnie chodz wolałabym tam...

Ja poki co jeszcze nic nie mam. Mam zamiar zaczac kupowac tak we wrzesniu ;) Ale rozgladam sie za ciuszkami powoli na allegro czasami mozna na takie cudne ubranka znalesc ;) ale jeszcze plci nie znam to bezsensu kupowac :)

Przygotowujecie się już jakoś na przyjście dziecka, jeśli chodzi o zakupy, pokoik itd?

Ja na razie czekam, ale tak do końca drugiego trymestru chciałabym już przynajmniej większość mieć, no i pokój dla dziecka wyremontować, póki jest ciepło i można wywietrzyć wszelkie smrody od farb i innych:)

Tak sa strasznie duze ale chyba mam wrazliwy zoladek ;/ i dlatego ;// wczesniej bral fembion natal 1 ale tez zle sie czulam ale do ciagnelam do konca ;/

To są jakieś witaminy, tak?
Ja pierwszy trymestr brałam Prenatal Complex, teraz Doppel Herz activ mama. Moja siostra jest farmaceutką i to ona wybiera dla mnie te witaminy, raczej nie miałam z nimi żadnych problemów:)

Hej ja masakra w sobote bylam w sklepie to ledwo wyszłam z niego ;. wygladałam jak papier ;/ ja wlasnie zaczelam brac femibion natal 2 i daje mi zoladek popalic i boli i zastanawiam sie czy nie przerwac albo zaminic na cos innego ;/

Hop do góry:) Jak się czujecie w te duszne upalne dni? Dla mnie masakra:(

Hop do góy ale tu cisza :P

hej dziewczyny...

u mnie z samopoczuciem różnie bywa, raz lepiej (te dni można na palcach jednej ręki policzyć) raz gorzej (oczywiście z przewagą na gorzej), w poprzedniej ciąży czułam się rewelacyjnie, zero nudności, wymiotów, bóli etc..., a teraz masakra!!!

chwilę temu wróciłam z badań : mocz, glukoza, WR, anty Rh (przeciwciała), morfologia..., nie wiem co jeszcze było...

w poniedz. byłam w Invikcie na usg genetycznym i pobraniu krwi na kariotyp, z usg wszystko ok, teraz - w nadchodzący wtorek - czeka mnie spotkanie z genetykiem, ale jestem dobrej myśli :) ...

pozdrawiam Was cieplutko

Ja miałam morfologię, glukozę, FT4, TSH, Toxo, CMV, i mocz badanie ogólne. Z tym, że Toxo i CMV były nieobowiązkowe. A nie mogłaś się spytać o to ciśnienie? Może nie zauważył, że jest za niskie, przynajmniej mój też nie bardzo zwraca uwagę na to, co wypełnia położna.

W spodnie ja już dawno się nie mieszczę:) Zawsze baaardzo szczupła byłam i nosiłam wszystko dopasowane:) I bardzo szybko mi się zrobiło w nich ciasno:) Mąż mi mówi, że wreszcie wyglądam normalnie, a nie jak kościotrup:) Także już teraz tylko leginsy, sukienki i spódnice na gumce:)

Teraz ogólnie psychicznie czuję się ok, ale cały czas jestem głodna:/ i ciągle mi gorąco i duszno, otwieram wszystkie okna, a zawsze byłam mega zmarźluchem

Ja juz czuje sie calkiem niezle,no moze poza tym ze ostatnio jak bylam u gin to mialam cisnienie 95/60 i codziennie mam problem ze wstaniem:/ale moj lekarz chyba nie zauwazyl tego co polozna wpisala i nic nie powiedzial.

Mozecie mi powiedziec jakie mialyscie badania juz robione?ja mialam tylko morfologie,mocz,cukier,tsh i tyle
Teraz chodze do innego lekarza niz w poprzedniej ciazy(poprzedni przyjmuje tylko w Sopocie a to mi troche za daleko),wiec chodze niedaleko domu.Fakt mam jeszcze jednego lekarza blisko domu i tak sie zastanawiam czy go nie zmienic.Wydaje mi sie,ze ten obecny skupia sie tylko na tym czy dobrze sie czuje,zrobi mi usg i tyle,nawet nie zerknie na wyniki(a przynajmniej ich nie komentuje na glos),sama nie wiem...

Poza tym nie wiem czy juz przytylam czy woda sie zatrzymala ale w spodnie ledwo sie mieszcze:/a w poprzedniej ciazy przytylam lekko dopiero w 5 miesiacu.
Czas na sen bo rano corcia mnie obudzi(a moze to byc i o 6) slowami "mama wstajemy"?:)

I jak tam, mamusie, w drugim trymestrze? :)

a ok, myślalam że może do Wejherowa :)

nie chodzę w Wejherowie do lekarza tylko do Gdyni do dr Chmielewskiego.

Hej Brzuszki! bylam dzisiaj u lekarza, z dzidzią wszystko ok, rośnie ładnie ma juz ponad 7 cm, tylko troche sie wkurzyłam bo nie sprawdzilł mi przezierności, mimo ze byłam prywatnie, powiedział że ma w szpitalu słaby sprzet i mam przyjechac do niego do gdyni i oczywiście koszt 200 zł,masakra.
Ewa, a Ty gdzie chodzisz w wejherowie do lekarza, jeśli można wiedzieć ?
pozdrawiam

ja jestem z Wejherowa. Samopoczucie nadal średnie, wczoraj miałam robioną przezierność karku, wszystko w porządku. następna wizyta za miesiąc. co do płci to za wcześnie, na tym etapie czyli w 13 tygodniu wszystkie dzieci mają "ogonki" :)

Hej Dziewczyny! ja jestem w 12 tygodniu ciąży, w poniedziałek mam wizytę, ciekawe co nowego mi powie, czy ktoraś z Was jest może z Wejherowa, czy wszystkie z samego trójmiasta? Co do samopoczucia to jakoś leci, ogólnie jest ok:) pozdrowionka

Inne tematy z forum

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Pomocy! Jaka pralka najlepsza? (222 odpowiedzi)

Witam. Dziewczyny doradzcie jaka pralke wybrac? Obecnie mam whirpoola ktora ma 4 lata i była juz...