Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

http://imageshack.us/photo/my-images/24/79962675.jpg/ a macie linka :P

kurcze cos nie wychodzi ;p ja tam nospy nie bralam jeszcze w ciazy bo dopiero teraz mi zaczely takie rzeczy dziac ;p

Ja biorę no-spę jak mi często brzuch twardnieje...

Dopisalam u siebie szpital i wybrane w ostatecznosci imie :)

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulk a- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

Hej :) dzisiaj sie koszmarnie czuje niedobrze klucia w kroczu wczoraj co chwile mi brzuch twardnial ale chyba dlatego ze zaczyna rosnac bo do polowy 6 miesiaca wstal w miejscu jak mi sie uda wstawie focie brzuszka;p

Wzięłam ja się w końcu za jakieś organizowanie rzeczy i spraw związanych ze Stasią i coś marnie mi idzie. W szkołach rodzenia (dwóch, które wzięłam pod uwagę) kazali mi dzwonić w połowie października, żeby się zapisać na listopad, bo najlepiej chodzić od 28. tygodnia. Z zakupami też niełatwo, bo choć z neta i od psiapsióły mam listy z wyprawkami to i tak trudno to ogarnąć (pojawiają się wątpliwości co do konieczności zakupu danej rzeczy, co do marki i jakości, no i co do ceny)... Heh, ale za to nie miałam problemu z zakupieniem sobie ładnych spodni ciążowych - "zaszalałam" i je sobie kupiłam dla poprawy samopoczucia ;p, bo w zasadzie do tej pory (na szczęście) albo mieściłam się w swoje rzeczy albo dostałam to i owo od znajomych. Jeszcze czeka mnie zakup jakiejś kurtki (pewnie w ciuchlandzie), bo coś zimno zaczyna się już powoli robić - choć na szczęście słonecznie :D

Ja caly czas myje Majke plynem Nivea delikatny zel do mycia ciala i wlosow a do buzki i cialka krem nivea baby,teraz uzywam na zmiane z ziajka.
Teraz tez takich sprobuje.Do pupci mialam masc Bepanthen.

Proszek mialam Jelp albo Dzidzius ale nie pamietam juz dokladnie. Pamietam tylko,ze wachalam w sklepie plyn do plukania i wybralam ten ktory najdelikatniej pachnial:)

Heh, byłam dziś w sklepie i napotkałam na taki oto problem... Jakie kosmetyki dla dziecka oraz proszek do prania i płyn do płukania (chodzi o marki) kupić... Znane są drogie, a nieznane są... no cóż - nieznane :p Jakie polecacie?

wiola1 01.12.12
ewabaranek81 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 07.12.12/chłopiec
Muszyca 10.12.12/dziewczynka
karolaMK 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna 15.12.12/chłopiec
Modern_Lady 18.12.12/chłopiec/Maciuś
Izkha 22.12.12/dziewczynka
miliani 19.12.12/chłopiec
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
Madzia_86 25.12.12/chłopiec - Antos/Kubus
zabulka 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma 28.12.12/chłopiec
asia 24.12.12/chłopiec
Kostkap 30.12.12/dziewczynka Weronika

ja mialam mon itor przy WIktorii i po jakimś miesiącu przestalismy go uzywac, zaczelo sie od tego, ze zapomnialam go wlaczyc w 1 noc, potemw nastepna itak jakoś poszło...
teraz nie bedziemy kupowac...

ja 29 tydz. i 6 kg

U wcześniaków mojej szwagierki monitor oddechu się przydał kilka razy- inaczej mówiąc uratował przed śmiercią łóżeczkową...Trochę to kosztuje co prawda ale chyba warto

Hej i ho!
Dziewczyny - pytanie: co sądzicie o monitorach oddechu?

Hej! Bylam dzisiaj na kontrolnej wizycie u lekarza, lekarz potwierdzil tym razem chlopca, widzialam siusiaka wiec teraz jestem juz pewna ze nasz synek bedzie mial braciszka, a nie jak na poczaku lekarz mowil ze siostrzyczke..malutki wazy juz 1132 gramy, poza tym wszystko ok. To 27 tydzien i jak na razie przytylam 7 kg, wiec nie jest najgorzej...
A ja tam u Was?

Ja też odzywam się po małej przerwie :)
Modern Lady - przede wszystkim dziękuję za życzenia :) Pogoda w miarę dopisała, wszystko odbyło się bardzo pięknie (głównie dzięki moim rodzicom), sprawdziło się moje przewidywanie, że dużo tego dnia będę chlipała ;p Co do dziąseł - lepiej, nadal trochę krwawią, ale dolegliwość ta okazała się jednak w dużej mierze spowodowana aparatem orto, który miałam przyjemność po paru latach zdjąć właśnie przed ślubem :) Tobie życzę zdrówka!
Co do warsztatów Moda na brzuszek - żałuję, że mnie ominęły, byłam na takich na początku tego roku, ale jako osoba towarzysząca mojej psiapsióły i nie skorzystałam z nich wówczas w pełni. Ale w październiku się chyba na jakieś wybiorę...
Nadal nie mamy imienia dla córci i ciągle nie mogę się zdecydować, który szpital wybrać, ale dopisuję w liście dane, o których pisały dziewczyny:
wiola1 01.12.12
ewabaranek81 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 07.12.12/chłopiec
Modern_Lady 18.12.12/chłopiec/Maciuś
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
asia 24.12.12/chłopiec

Ja byłam do końca, ale też już byłam bardzo zmęczona. Na końcu było losowanie nagród, bardzo dużo ich było, nawet wygrałam poduszkę fikuszkę:)

Ja byłam, wszystko mi się podobało oprócz kolejki do rejestracji 45 minutowej ;/
Na warsztat z Ikea i ratownikiem już nie poszłam, miał to być ostatni w mojej grupie i już sił mi zabrakło. Byłaś na tym? Dużo straciłam?
Jesteśmy już po dwóch spotkaniach w szkole rodzenia na klinicznej, wrażenia pozytywne.
Fajnie, że wkleiłaś info o kolejnych, nie słyszałam o tym.
Ja idę jeszcze na mamapyta które będą 18.11

wiola1 01.12.12
ewabaranek81 05.12.12/dziewczynka
Ewa24 07.12.12/chłopiec
Modern_Lady 18.12.12/chłopiec
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
asia 24.12.12/chłopiec

Dodałam imię oraz szpital w jakim chcę rodzić. Byłyście wczoraj na warsztatach moda na brzuszek? Ja byłam i bardzo mi się podobało. Zapisałam się na inne Bezpieczny Maluch, odbędą się 9 października, więcej na stronie http://bezpieczny-maluch.com.pl/

ach no i na to wszytsko złapało mnie jakieś przeziębienie, więc teraz sięgam do zakamarków pamięci i do pomocy z dr google staram się znaleźć coś co da mi chociaż zasnąć...

hej dziewczyny :) widzę, że nasz wątek się rozkręca :)
teraz tydzień wypoczywaliśmy w Jastrzębiej - aż nie chciało się wracać :)

zabulka ja co rusz porównuje jak to było z Wiki a jak jest teraz - w sumie az tak wielkich roznic nie ma, ale też duzo szybciej widać brzuch mimo, że kg tyle samo co za pierwszym razem przybyło. Śmieję się, że teraz mam taki brzuch jak z Wiki w 8 m-cu :)) i zdecydowanie tez mogłabym już rodzić :)

Izkha - przede wszystkim wszystkiego dobrego na nowej drodze!!! Oby jutro pogoda Wam dopisała, a i całe życie świeciło dla Was słońce :))
my mamy materac gryka-kokos
a jak dziąsła??

jesli chodzi o imię to ostatecznie zdecydowaliśmy się na Maciusia :)

co do cwiczen to hmmm przy 2-latce w domu mam ich sporo hehe :) a tak na powaznie to nie cwicze nic szczegolnie- choc teraz tydzien z basenami rozpalil moj zapal :)

ruchy mam chyba mniej intensywne niż przy córce, ale już mały ma swoje stałe pory, więc już wiem kiedy nie będzie spał jak się urodzi... tylko czemu między 22-23 jest zawsze najbardziej aktywny?? dałby pospać biednej matce, heheh
Ruchów nigdy nie liczyłam, ale wiem, że niektórzy lekarze zalecają takie liczenie

My wybraliśmy imię Zuzka

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...