Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

wiola1 01.12.12
ewabaranek81 05.12.12/dziewczynka
Ewa24 07.12.12/chłopiec
Muszyca 10.12.12/dziewczynka
karolaMK 12.12.12/dziewczynka
Justyna 15.12.12/chłopiec
Modern_Lady 18.12.12/chłopiec
Izkha 22.12.12/dziewczynka
miliani 19.12.12/chłopiec
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
Madzia_86 25.12.12/chłopiec - Antos/Kubus
zabulka 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma 28.12.12/chłopiec
asia 24.12.12/chłopiec

Teraz lista ulozona jest nawet datami:)mam nadzieje,ze nikogo nie wycielam,jesli tak to przepraszam

Dodala u siebie imie :)

wiola1 01.12.12
Ewa24 07.12.12/chłopiec
zabulka 27.12.12/chłopiec
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
Madzia_86 25.12.12/chłopiec - Antos/Kubus
asia 24.12.12/chłopiec

No właśnie tak postanowiliśmy dać na imię naszej córeczce. Ja chodzę na basen raz w tygodniu, fajna sprawa, czuję się po nim zrelaksowana:)
Polecam basen w ciąży.

Laura to bardzo ładne imię :)
Ja nie ćwiczę, choć myślałam o tym, żeby się na basem zapisać, bo brakuje mi formy, tylko nie wiem jak to "ugryźć" razem z tym moim napinającym się brzuszkiem i zaleceniem oszczędnego trybu życia - ale chyba będę próbowała się jakoś rozruszać, bo po urodzeniu - jak tak dalej pójdzie - nie będę miała nawet siły, żeby podnieść maluszka :/

Mi sie podoba :)

Ja mialam kolezanke o imieniu Laurencja ale wołalismy do niej Laura :)

Dziewczyny czy myślałyście już nad imieniem? Co sądzicie o imieniu Laura?

To dobrze, bo do tej pory sami chłopcy byli:)
Ostatnio jak byliśmy na usg, to mały się pępowiną bawił:)
Ćwiczycie w ciąży? Dostałam od szwagierki książkę o szkole rodzenia i co jakiś czas staram się robić ćwiczenia które tam są pokazane, jeszcze nie te przygotowujące do porodu, ale takie ogólnorozwojowe. Jestem ciekawa jak inne mamy:)

Uuuu, dziewczynek przybywa :) No właśnie ja się zastanawiam co właściwie ta moja dzidzia robi, kiedy tak się szybciej rusza :) Uwielbiam, kiedy się w miarę wolno przekręca, lubię wtedy patrzeć na brzusio i kłaść na nim rękę, kiedy rusza się gwałtowniej nie jest już tak miło, ale grunt, że się rusza :)

U mnie jak dziecko się rusza, to raczej rzadko to są takie delikatne kopniaczki, częściej, to widać jak dziecko przesuwa i przekręca mi się w brzuchu, a czasem to nawet takie mocne szarpnięcia:)
Ja próbowałam liczyć ruchy, ale szybko skapitulowałam, za dużo ich:) Bez liczenia widzę, że tyle co trzeba:)

Uaktualniam listę, ponieważ poznałam płeć:)

wiola1 01.12.12
Ewa24 07.12.12/chłopiec
zabulka 27.12.12/chłopiec
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
Madzia_86 25.12.12/chłopiec
asia 24.12.12/chłopiec

takie zalecenie od lekarza, moje siostry też musiały liczyć ruchy. nawet w moim suwaczku ciążowym jest o liczeniu ruchów dziecka.

ewa - a po co masz liczyc ruchy?

u mnie też dzidzia szaleje, czasami są to spokojne ruchy a czasami takie fikołki że cały brzuch skacze. ja jestem w 27 tyg. ciąży i lekazrz mówił, że mam już teraz liczyć 10 ruchów pod rząd. najbardziej ruchy czuję wieczorem jak leżę i odpoczywam. w ciągu dnia jestem ciągle na chodzie i tak tego nie czuć. Ostatnio się przestraszyłam , bo brzuch zaczął mi się mocno napinać i czułam ucisk z lewej strony, pojechałam na izbę przyjęć do Wejherowa do szpitala i okazało się wszystko ok. miałam jakaś kolkę jelitową, dostałam zalecenie żeby brać nospę 3 razy dziennie. przy okazji lekarz mnie przebadał, szyjka ok, nie skraca się, także bardzo mnie taka wizyta uspokoiła. za 2 tygodnie mam wizyte u swojego lekarza i zapytam się o te ruchy dziecka.

Miliani a czy umiałabyś opisać jak odczuwasz te ruchy właśnie kiedy dzidzia "szaleje"? :)

Pewnie zależy od tego który to tydzień, jak często masz te napięcia i czy szyjka się nie skraca. Mi zaczął się napinać brzuch w 18 tc, ale szyjka się nie skracała, też brałam nospę jak się to powtarzało. Myślę że lepiej brać niż później mieć wyrzuty sumienia, że dziecko się za wcześnie urodziło.
Moje też czasem spokojne, a czasem szaleje:)

Hej dziewczyny! Czy Wam się napina brzusio? Bo mi się napina i zdaje mi się, że dość często. Mój poprzedni lekarz prowadzący mówił, że to normalne, ale moja obecna gin mówi, że mam na napinający się brzusio brać no-spę i się oszczędzać (łatwo jej mówić na parę dni przed ślubem)... A jak to u Was jest? I ruchy dzidziusia jakie są? Bo u mnie czasem czuję jakby sobie spokojnie przekręcała się w różne strony, ale czasem też czuję takie bardziej "szalone" ruchy i nad nimi szczególnie się zastanawiam...

Ja na początku ciąży tak miałam, ale wtedy gin mówiła mi, że nie trzeba się tym na razie martwić, bo wraz ze wzrostem dzidzi i rozszerzaniem się macicy łożysko podniesie się i tak u mnie właśnie jest - nie nachodzi już ono na ujście wewnętrzne, być może i u Ciebie jeszcze się to może zmienić?

Hej dziewczyny :)

Kurcze i mnie jedno zaniepokoiło bo w opisie pisze ze mam łożysko przodujace bo z tego powodu moge miec cc a moja gin co chodze na Nfz nic mi nie powie i wlasnie chce teraz sie umowic na wizyte do prywatnego lekarza knutkowskiego bo chce rodzic wojewódzki ..I mam pytanie miala któras łozysko przodujace ...

ja mam gryka kokos teraz dla majki(spi jeszcze w lozeczku) a dla malca chyba tez taki kupie

A jakie macie preferencje odnośnie materaca do łóżeczka? Znajoma polecała mi gryczano-kokosowy, ale coś czytałam też o lateksowych....

Inne tematy z forum

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam