Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

Ja póki co nie miałam badanej glukozy z obciążeniem (tylko na początku ciąży na czczo) - ale po 20.09 mam wizytę, więc pewnie dostanę jakieś skierowanie. Co do sklepów internetowych nie mam żadnych do polecenia :/

Ja w pierwszej ciazy kupilam bardzo sporo dla mkaluszka i dla mnie u sprzedawcy r_p77.Nie wiem jak teraz z cenami ale wtedy mial najtaniej i wszystko szybko przyszlo.

Dla mnie ta glukoza 75g to bylam masakra,myslalam ze zwymiotuje,jak przypomne sobie smak to nadal mnie wzdryga:/

Modern_Lady,oczywiscie ze porownuje i raczej wszystko jest inaczej;brzuch mi szybciej wyszedl mimo ze waze mniej wiecej tyle co z Majka w tym okresie,niskie cisnienie,mdlosci,ospanie,teraz Maly jest znacznie bardziej ruchliwy,na maksa boli mnie kregoslup.Generalnie moglabym juz urodzic:)

http://allegro.pl/sklep/6777216_posciel-dziecieca-darland?category=17280&id=6777216&p=2 ja chce stad zamowic ;)

Ja sporo rzeczy kupiłam w sklepie:
http://www.pynio.pl/artykuy-dla-niemowlat/noyczki-caki.html

Przesyłka błyskawiczna, ceny lepsze niż w MiJ ( ale nie wszystko było tańsze).
Ponadto z uwagi na to, że muszę leżeć, to jest moja główna forma zakupów.

Ja w pierwszej ciąży też mialam 50 g glukozy, a teraz mam wypic 75 g masakra, musze isc po niedzieli te wszystkie wyniki porobic bo wizyte mam 17 wrzesnia.....

A poza tym czuje sie dobrze, dzidzius kopie jak szalony :)

ja też miałam do wypicia 75 mg glukozy, najpierw rano badanie krwi, glukozę wypiłam w domu i położyłam się spać na 1,5 godziny i z powrotem na pobranie. ogólnie nie było źle, myślałam że będzie to nie do przełknięcia. wynik wyszedł ok więc chyba nie potrzeby powtórnego badania.

A może wiecie gdzie na allegro kupię ładną pościel? i wszelkie rzeczy dla dziecka, typu kosmetyki, podkłady do przwijania itd? chodzi mi sprawdzonego sprzedawcę. byłam dzisiaj w auchan i ceny są zazwyczaj o 30% wyższe niż na allegro i nie opłaca się kupować w marketach.

Dziewczyny baaardzo Wam dziękuję za informacje o dr Chojnickim - to dla mnie wielka pomoc :*

Izkha ja się jeszcze wypowiem nt dr Chojnickiego, bo dopiero dziś weszłam na forum i zobaczyłam twój post. moje córeczka urodziła się z wadą serca. 6 tygodni po urodzeniu była operowana przez dr Haponiuka i dr Chojnickiego. ponadto dr Chojnicki jest jej lekarzem do dzisiaj i regularnie jesteśmy u niego na badaniach. teraz w 2 ciąży robił mi również echo serca płodu z uwagi na to że urodziłam 1 dziecko z wadą. powiem jedno, jest wspaniałym człowiekiem, świetnym specjalistą z rewelacyjnym podejściem do pacjenta. razem z dr Haponiukiem stworzyli tu na pomorzu oddział kardiochirurgii dziecięcej o wysokim standardzie. pamiętam że na oddziale przed i po operacji spotykaliśmy ludzi z całej Polski, którzy przyjeżdżali do panów dr bo są jednymi z najlepszych w kraju. jeśli chcesz się uspokoić to nie możesz trafić lepiej :)

dr Chojnicki przyjmuje w poradni kardiochirurgii dziecięcej w kolejowym w wojewódzkim i prywatnie w invicta (w invicta również na nfz ale z dłuższymi terminami).

pozdrawiam i życzę zdrówka dla Stasi ;)

Ja mialam 50 g i nawet w domu moglam ja wypic :)) i nie byla słodka tylko taki bardziej ostry smak miala po dodaniu cytryny :P

wiola1 01.12.12
Ewa24 07.12.12/chłopiec
Justyna 15.12.12/chłopiec
miliani 19.12.12/chłopiec
zabulka 27.12.12/chłopiec
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
Madzia_86 25.12.12/chłopiec
zocha_ma 28.12.12/chłopiec
asia 24.12.12/chłopiec
Modern_Lady 18.12.12/chłopiec
ewabaranek81 05.12.12/dziewczynka
karolaMK 12.12.12
Muszyca 10.12.12/dziewczynka
Izkha 22.12.12/dziewczynka

A czy któraś w Was zapisała się może albo zamierza się zapisać na konferencję, o której pisała ewabaranek81 (akademia mama pyta)?

ja piłam 75g, a w pierwszej ciazy tez 50g :)
i dokladnie jak ma być teraz u Ciebie - pierwszy cukier na czczo - potem wypić glukozę i po 2h kolejne pobranie krwi. Niby można w tym czasie szklankę wody minelralnej wypić, ale ja nie miałam takiej potrzeby, co w sumie mnie dziwi, bo ja też wstaję wcześnie, a co za tym idzie szybko jem śniadanie- ale może to ta glukoza tak mnie zasłodziła, że nawet po drugim pobraniu głodna nie byłam :)

zabulka a porónujesz sobie czasem jedna ciaze do drugiej?? czujesz sie jakoś inaczej??

Dziewczyny czy ktoras z Was miala di wypicia 75g glukozy?ja w pierwszej ciazy mialam tylko 50 i jeszcze moglam to wypic w domu a teraz musze zrobic cukier na czczo,pozniej to wypic,czekac 2h i znowu zmierzyc,masakra jakas.

Teraz jak Majka chodzi do przedszkola to wstaje o 7 i o 8.30 juz jem sniadanie bo padlabym z glodu,a jutro nie wiem jak wytrzymam bez jedzenia:/ moge chociaz wode pic przez te 2h czy nie bardzo?Pani laborantka powiedziala,ze nawet mi pokoj do polezenia udostepni zebym nie zemdlala:)

Izkha, no najadłam się to fakt- najgorsza chyba pierwsza doba była, potem jakoś sobie to wszystko poukładałam w głowie, ale lątwo nie było - najgorszy chyba czas od teefonu zl informacja o tym, ze jest juz wynik do jego odebrania!

my juz prawie cala wyprawke mamy skompletowana, niewiele juz nam zostało ...

a jezdzic tez jezdzimy :) dla nas to taki ostatni czas tylko we troje :)
teraz smigamy do jastrzebiej na urlop - byle tylko pogoda dopisala, bo ostatnio nie rozpieszcza ...

Sorki za wtrącanie się :P

Izkha Maciej Chojnicki to jeden z najlepszych kardio dziecięcych na pomorzu jak nie i w całej Polsce, przyjmuje w Invicta i pewnie w przychodni przyszpitalnej szp.wojewódzkiego. Robił Maciaskowi echo bo ma szum nad serduszkiem, wszyscy lekarze pediatrzy mówią o nim w samych superlatywach.

Izkha, ło Boże, nie pamiętam, ale chyba to na Polankach było, już tyle lat tam nie byłam:)
Ja mam już wózek i parę rzeczy, które dostaliśmy, więcej też jeszcze nic nie mam:)

hallllooo, proszę dopisać mi na "naszej liście" płeć - chłopiec :)

pozdrawiam :)

Dobrze słyszeć (a właściwie czytać), że wszystko ok :)
Modern Lady - a pisałaś, że ja się ostatnio strachu najadłam... a ile Ty się swego czasu go najadłaś, ale cieszę, że wyniki są jednak pozytywne... Jeśli chodzi o to serduszko to również staram się zachować spokój (co jest dla mnie - panikary - dość niezwykłe - a myślę nawet, że nie najgorzej mi to wychodzi), chociaż - jak pisałam - zastanawiam się czy nie wybrać się do tego dr Chojnickiego, pewnie głównie ze względu na to, że zawsze jestem - mój narzeczony pewnie by stwierdził, że aż przesadnie - ostrożna...
Miliani - a gdzie wykonywałaś echo u tego lekarza? ja swój obecny stan "średniozaawansowanej" ciąży również wykorzystuję na wyjazdy, ino ciągle w to samo miejsce, a mianowicie do rodziców do Mrągowa, bo tam też odbędzie się ślub, który swoją drogą będzie na tzw. wariackich papierach... gdyby nie moja mama to pewnie musiałabym pójść w jakiejś własnej sukience z szafy, a świadków to chyba jakichś przypadkowych z ulicy zgarnąć :/
Zabulka - ja też w sumie nie za dużo jeszcze mam, ale za to nie mam dobrego wytłumaczenia czemu tak jest :p (Stasia jest moim pierwszym dzieckiem)... Jedyne co to dziś się skusiłam na wejście do ciuchlandu i wpadły mi w ręce jakieś body i śpioszki :)

U mnie wszystko ok.Maluch niesamowity wiercipietek jest i takie kopniaki sadzi ze hej:)

Nie mam czasu pisac,bo corcia od poniedzialku chodzi do przedszkola na 4 godzinki i troche ciezko to przezywa,wiec jestem zajeta tylko nia.O Malym przypominam sobie dopiero wieczorem jak leze:)

Wlasnie mowilam do meza,ze jeszcze nic nie mamy dla Malego,oprocz skarpetek:)Moze w padzierniku w koncu sie zbiore,bo na razie co chwile cos dla Majki do przedszkola kupuje,cos juz na jesien/zime ogladam,masakra.Nie wiem kiedy odpoczne:)

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...