Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

Ja póki co nie miałam badanej glukozy z obciążeniem (tylko na początku ciąży na czczo) - ale po 20.09 mam wizytę, więc pewnie dostanę jakieś skierowanie. Co do sklepów internetowych nie mam żadnych do polecenia :/

Ja w pierwszej ciazy kupilam bardzo sporo dla mkaluszka i dla mnie u sprzedawcy r_p77.Nie wiem jak teraz z cenami ale wtedy mial najtaniej i wszystko szybko przyszlo.

Dla mnie ta glukoza 75g to bylam masakra,myslalam ze zwymiotuje,jak przypomne sobie smak to nadal mnie wzdryga:/

Modern_Lady,oczywiscie ze porownuje i raczej wszystko jest inaczej;brzuch mi szybciej wyszedl mimo ze waze mniej wiecej tyle co z Majka w tym okresie,niskie cisnienie,mdlosci,ospanie,teraz Maly jest znacznie bardziej ruchliwy,na maksa boli mnie kregoslup.Generalnie moglabym juz urodzic:)

http://allegro.pl/sklep/6777216_posciel-dziecieca-darland?category=17280&id=6777216&p=2 ja chce stad zamowic ;)

Ja sporo rzeczy kupiłam w sklepie:
http://www.pynio.pl/artykuy-dla-niemowlat/noyczki-caki.html

Przesyłka błyskawiczna, ceny lepsze niż w MiJ ( ale nie wszystko było tańsze).
Ponadto z uwagi na to, że muszę leżeć, to jest moja główna forma zakupów.

Ja w pierwszej ciąży też mialam 50 g glukozy, a teraz mam wypic 75 g masakra, musze isc po niedzieli te wszystkie wyniki porobic bo wizyte mam 17 wrzesnia.....

A poza tym czuje sie dobrze, dzidzius kopie jak szalony :)

ja też miałam do wypicia 75 mg glukozy, najpierw rano badanie krwi, glukozę wypiłam w domu i położyłam się spać na 1,5 godziny i z powrotem na pobranie. ogólnie nie było źle, myślałam że będzie to nie do przełknięcia. wynik wyszedł ok więc chyba nie potrzeby powtórnego badania.

A może wiecie gdzie na allegro kupię ładną pościel? i wszelkie rzeczy dla dziecka, typu kosmetyki, podkłady do przwijania itd? chodzi mi sprawdzonego sprzedawcę. byłam dzisiaj w auchan i ceny są zazwyczaj o 30% wyższe niż na allegro i nie opłaca się kupować w marketach.

Dziewczyny baaardzo Wam dziękuję za informacje o dr Chojnickim - to dla mnie wielka pomoc :*

Izkha ja się jeszcze wypowiem nt dr Chojnickiego, bo dopiero dziś weszłam na forum i zobaczyłam twój post. moje córeczka urodziła się z wadą serca. 6 tygodni po urodzeniu była operowana przez dr Haponiuka i dr Chojnickiego. ponadto dr Chojnicki jest jej lekarzem do dzisiaj i regularnie jesteśmy u niego na badaniach. teraz w 2 ciąży robił mi również echo serca płodu z uwagi na to że urodziłam 1 dziecko z wadą. powiem jedno, jest wspaniałym człowiekiem, świetnym specjalistą z rewelacyjnym podejściem do pacjenta. razem z dr Haponiukiem stworzyli tu na pomorzu oddział kardiochirurgii dziecięcej o wysokim standardzie. pamiętam że na oddziale przed i po operacji spotykaliśmy ludzi z całej Polski, którzy przyjeżdżali do panów dr bo są jednymi z najlepszych w kraju. jeśli chcesz się uspokoić to nie możesz trafić lepiej :)

dr Chojnicki przyjmuje w poradni kardiochirurgii dziecięcej w kolejowym w wojewódzkim i prywatnie w invicta (w invicta również na nfz ale z dłuższymi terminami).

pozdrawiam i życzę zdrówka dla Stasi ;)

Ja mialam 50 g i nawet w domu moglam ja wypic :)) i nie byla słodka tylko taki bardziej ostry smak miala po dodaniu cytryny :P

wiola1 01.12.12
Ewa24 07.12.12/chłopiec
Justyna 15.12.12/chłopiec
miliani 19.12.12/chłopiec
zabulka 27.12.12/chłopiec
asior 24.12.12/chłopiec
natalia21 24.12.12
Madzia_86 25.12.12/chłopiec
zocha_ma 28.12.12/chłopiec
asia 24.12.12/chłopiec
Modern_Lady 18.12.12/chłopiec
ewabaranek81 05.12.12/dziewczynka
karolaMK 12.12.12
Muszyca 10.12.12/dziewczynka
Izkha 22.12.12/dziewczynka

A czy któraś w Was zapisała się może albo zamierza się zapisać na konferencję, o której pisała ewabaranek81 (akademia mama pyta)?

ja piłam 75g, a w pierwszej ciazy tez 50g :)
i dokladnie jak ma być teraz u Ciebie - pierwszy cukier na czczo - potem wypić glukozę i po 2h kolejne pobranie krwi. Niby można w tym czasie szklankę wody minelralnej wypić, ale ja nie miałam takiej potrzeby, co w sumie mnie dziwi, bo ja też wstaję wcześnie, a co za tym idzie szybko jem śniadanie- ale może to ta glukoza tak mnie zasłodziła, że nawet po drugim pobraniu głodna nie byłam :)

zabulka a porónujesz sobie czasem jedna ciaze do drugiej?? czujesz sie jakoś inaczej??

Dziewczyny czy ktoras z Was miala di wypicia 75g glukozy?ja w pierwszej ciazy mialam tylko 50 i jeszcze moglam to wypic w domu a teraz musze zrobic cukier na czczo,pozniej to wypic,czekac 2h i znowu zmierzyc,masakra jakas.

Teraz jak Majka chodzi do przedszkola to wstaje o 7 i o 8.30 juz jem sniadanie bo padlabym z glodu,a jutro nie wiem jak wytrzymam bez jedzenia:/ moge chociaz wode pic przez te 2h czy nie bardzo?Pani laborantka powiedziala,ze nawet mi pokoj do polezenia udostepni zebym nie zemdlala:)

Izkha, no najadłam się to fakt- najgorsza chyba pierwsza doba była, potem jakoś sobie to wszystko poukładałam w głowie, ale lątwo nie było - najgorszy chyba czas od teefonu zl informacja o tym, ze jest juz wynik do jego odebrania!

my juz prawie cala wyprawke mamy skompletowana, niewiele juz nam zostało ...

a jezdzic tez jezdzimy :) dla nas to taki ostatni czas tylko we troje :)
teraz smigamy do jastrzebiej na urlop - byle tylko pogoda dopisala, bo ostatnio nie rozpieszcza ...

Sorki za wtrącanie się :P

Izkha Maciej Chojnicki to jeden z najlepszych kardio dziecięcych na pomorzu jak nie i w całej Polsce, przyjmuje w Invicta i pewnie w przychodni przyszpitalnej szp.wojewódzkiego. Robił Maciaskowi echo bo ma szum nad serduszkiem, wszyscy lekarze pediatrzy mówią o nim w samych superlatywach.

Izkha, ło Boże, nie pamiętam, ale chyba to na Polankach było, już tyle lat tam nie byłam:)
Ja mam już wózek i parę rzeczy, które dostaliśmy, więcej też jeszcze nic nie mam:)

hallllooo, proszę dopisać mi na "naszej liście" płeć - chłopiec :)

pozdrawiam :)

Dobrze słyszeć (a właściwie czytać), że wszystko ok :)
Modern Lady - a pisałaś, że ja się ostatnio strachu najadłam... a ile Ty się swego czasu go najadłaś, ale cieszę, że wyniki są jednak pozytywne... Jeśli chodzi o to serduszko to również staram się zachować spokój (co jest dla mnie - panikary - dość niezwykłe - a myślę nawet, że nie najgorzej mi to wychodzi), chociaż - jak pisałam - zastanawiam się czy nie wybrać się do tego dr Chojnickiego, pewnie głównie ze względu na to, że zawsze jestem - mój narzeczony pewnie by stwierdził, że aż przesadnie - ostrożna...
Miliani - a gdzie wykonywałaś echo u tego lekarza? ja swój obecny stan "średniozaawansowanej" ciąży również wykorzystuję na wyjazdy, ino ciągle w to samo miejsce, a mianowicie do rodziców do Mrągowa, bo tam też odbędzie się ślub, który swoją drogą będzie na tzw. wariackich papierach... gdyby nie moja mama to pewnie musiałabym pójść w jakiejś własnej sukience z szafy, a świadków to chyba jakichś przypadkowych z ulicy zgarnąć :/
Zabulka - ja też w sumie nie za dużo jeszcze mam, ale za to nie mam dobrego wytłumaczenia czemu tak jest :p (Stasia jest moim pierwszym dzieckiem)... Jedyne co to dziś się skusiłam na wejście do ciuchlandu i wpadły mi w ręce jakieś body i śpioszki :)

U mnie wszystko ok.Maluch niesamowity wiercipietek jest i takie kopniaki sadzi ze hej:)

Nie mam czasu pisac,bo corcia od poniedzialku chodzi do przedszkola na 4 godzinki i troche ciezko to przezywa,wiec jestem zajeta tylko nia.O Malym przypominam sobie dopiero wieczorem jak leze:)

Wlasnie mowilam do meza,ze jeszcze nic nie mamy dla Malego,oprocz skarpetek:)Moze w padzierniku w koncu sie zbiore,bo na razie co chwile cos dla Majki do przedszkola kupuje,cos juz na jesien/zime ogladam,masakra.Nie wiem kiedy odpoczne:)

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...