Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

czy są już jakieś dziewczyny które dowiedziały się o ciąży??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Grudzień 2012 są już jakieś mamusie?

http://imageshack.us/photo/my-images/826/gggeh.jpg/

Wysyłam wam strone bo cos nie chce wkleic duze strasznie wychodzi

jejku dziewczyny jak Wy to robicie?? :D

Moze uda mi sie wkleic zdjecie to pokaze wam jak moj wyglada :p

Ja na samiutkim początku ciąży się nie ważyłam, ale od 12 tygodnia do teraz (21 tydzień) przytyłam 0,9 kg, więc od początku może jakieś 1,5 kg będzie... Również niedużo, ale u mnie brzuszek widać.

Wlasnie sama sie dziwie :) i sie dziwie gdzie on sie miesci w moim brzuchu bo wogole go nie mam ;P

wow - 2kg to niedużo :)
ja póki co mam 5 na plusie ...

U mnie sie zgadza :)

Dziewczyny ile przytylscie od poczatku ciazy bo u mnie jest nie cale 2 kilo ...ale dziecko sie prawidlo rozwija :)

ja jestem i u mnie wszystko się zgadza :)

jakby kogos brakowało lub trzeba by było uzupełnić to najlepiej niech przeklei całą listę i uzupełni swoją osobę :) tak będzie potem prościej zebrać to w całość

Z listą to dobry pomysł, nawet próbowałam już co nieco stworzyć, ale póki co, to jest to baaaardzo wstępna lista - do uzupełnienia (nie wpisałam na przykład osób, u których nie wyczytałam ani terminu ani płci i pewnie zdarzyło mi się też kogoś niechcący pominąć lub coś pomylić za co z góry przepraszam :))

wiola1 01.12.12
Ewa24 07.12.12/chłopiec
Justyna 15.12.12/chłopiec
miliani 19.12.12/chłopiec
zabulka 27.12.12/chłopiec
asior 24.12.12
natalia21 24.12.12
Madzia_86 25.12.12/chłopiec
zocha_ma 28.12.12/dziewczynka
asia 24.12.12
Modern_Lady 18.12.12/chłopiec
ewabaranek81 05.12.12/dziewczynka
karolaMK 12.12.12
Muszyca 10.12.12/dziewczynka
Izkha 22.12.12

ja też na razie nic nie mam, ogladaliśmy wózki, ale później po przeczytaniu opinii na forach znaleźliśmy się w punkcie wyjścia.
dla małej nic jeszcze nie mam, mimo, że termin na początek grudnia, to mam wrażenie, że jeszcze dużo czasu.
w połowie października w CH manhattan będą warsztaty bezpłatne dla mam, czy któraś się wybiera? (akademia mama pyta)

ja huśtawki nastrojów też mam - a właściwie nie tyle huśtwaki co po prostu łatwo wyprowadzić mnie z równowagi- bardzo szybko się denerwuję..ale póki co nie doprowadza mnie to do płaczu :) bo w pierwszej ciąży potrafiłam się popłakać, że np. nie mogę zasnąć :D

w kwestii imion my ciągle prowadzimy negocjacje, ale póki co wypracowany kompromis to Maciuś :)

Madzia_86- fajny pomysł z listą - może w końcu dorobimy się prawdziwego wątku grudniowych mamuś :)

Muszyca, ja kupowałam wózek u Karolinki z forum- komis Dziecięce marzenie w Gdyni na morskiej. Daliśmy za niego 360 zł;)
Izkha- pewnie do hormonów jeszcze dochodzi stres przedślubny:) Ja tuż przed ślubem też się kłóciłam z przyszłym mężem non stop, po ślubie nam przeszło:) A teraz też bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi:) I czasem wściekam się że nie mogę iść pobiegać do lasu, że brzuch mi przeszkadza, że w nic się nie mieszczę, że jest mi tak duszno, i czasem przez chwilę nawet żałuję, że jestem w ciąży, a po chwili mi głupio, bo to przecież nasze kochane i oczekiwane dzieciątko:/

Co do imion, to o ile nic się nie zmieni, ma być chłopiec- Antoś:)

ja jeszcze nic nie mam ani dla siebie ani dla maluszka ...

Imie dla chlopca jest na fazie wstepnej Kubus ale tez Antos mi sie podoba ;)

Tez mam wachania nastroju i niestety przez to schudlama 1 kilo bo doszedl do tego stres ...mnie martwi ze u mnie wogole brzuch jest malo widoczny jak na poczatek 6 miesiaca, nawet nie wiem gdzie sie miesci ten szkrab ...

I sie zastanawiam nad szpitalem czy wojewodzki czy redlowo ...

Dziewczyny moze zrobimy liste to kiedy ktora rodzi i plec . Co wy na to :)

Ja ciągle nie znam płci dzidzi, ale jeśli chodzi o imię to dla dziewczynki myślimy z narzeczonym o Konstancji - bardzo nam się to imię podoba, choć troszkę się martwię o zdrobnienie dla tego imienia :/ Na razie nazywamy brzuch Stasia (więc będzie śmiesznie jeśli okaże się, że to chłopiec) ;p Jeśli chodzi o imię dla chłopca to nie myśleliśmy jeszcze wspólnie nad nim, ale mi podoba się imię Aleksander.

muszyca - choć nie kupowałam wózka to swego czasu często przejeżdżałam obok jakiegoś komisu na Oruni - nie znam adresu, ale jak się jedzie z Gdańska Głównego autobusem 154 to ten komis jest dosłownie przy przystanku Sandomierska, nazywa się (chyba) Słoneczko.

Co do kupowania rzeczy pewnie zajmę się tym na początku października (tak jak i szukaniem szkoły rodzenia), bo na razie przygotowujemy się z narzeczonym do ślubu (cywilnego) na 15 września...

Mam pytanie o Wasze samopoczucie ciążowe :) a konkretniej o huśtawkę nastrojów... Wydawało mi się, że po pierwszym trymestrze będzie spokój, ale nie... prawie non stop jestem czymś zestresowana i poddenerwowana, łatwo wpadam w złość i ogólnie w negatywne emocje... z narzeczonym od jakiś 2 miesięcy wykłóciliśmy się chyba za wszystkie pary na świecie, na większość sytuacji reaguję płaczem... Prawie wcale się nie cieszę i mało się uśmiecham... Moja mama martwi się już bardzo, bo mówi, że zachowuję się jak nie ja i że nie widziała mnie jeszcze w takim stanie.

dopóki myślałam że to chłopiec to miał być Franek...w sumie mimo dwóch usg ciągle nie chce mi się wierzyć że to dziewczynka i dlatego imienia brak, za dużo pomysłów mamy...

a gdzie jest komis z wózkami??nie wiedziałam że takie przybytki istnieją...

eeeee... ja tam dla małęgo to może i dużo mam - ale dla siebie nic a nic :) piżamy czy koszuli do szpitala też nie mam...
ale jakoś w tej ciąży mi czas ucieka między palcami...
nim się obejrzymy będzie grudzień :D

a imiona dla dzieciaczków macie już wybrane?

Muszyca- piękna data, prawda?;)
My kupiliśmy wózek używany w komisie, pod względem wydatków raczej też nie chcemy szaleć, wszystko w miarę możliwości używane:)

Miliani właśnie zauważyłam że ślubowałłyśmy tego samego dnia:-)

to ja wiodę prym w braku przygotowań- nie mam nawet piżamy do szpitala, że nie wspomnę o czymkolwiek dla dziecka...ale już zaczynam dojrzewać do myśli o nieuniknionych zakupach-tylko kasy brak a wyskoczyć trzeba będzie z kilku tys. przy założeniu kupna wózka marzeń. Niestety nie mam nikogo sprawdzonego do oddania/odsprzedania wózka, na allegro to się boję że bubel dostanę, innych pomysłów brak.

Inne tematy z forum

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

Irmina Wróblewska-Jankowska dermatolog - zna ktoś? Jakie opinie? (14 odpowiedzi)

Irmina Wróblewska-Jankowska przyjmuje na Jelelniogórskiej. Był ktoß może na wizycie i może...