Grzybek tybetański - naturalny probiotyk
Grzybek tybetański - naturalny probiotyk
Witam serdecznie
Kefirek z tego grzybka podaję dziecku z owocami a sama także piję, ale grzybek stale zwiększa swoją objętość. Jeśli ktos potrzebuje, chętnie się podzielę, mile widziana czekolada dla dziecka.
Porcja - 1 łyżeczka do zalania 150ml mleka. Tak przygotowanego grzybka należy pozostawić w słoiku na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przemieszać go i przecedzić przez plastikowe sitko. Nie wolno używać metalowych przedmiotów, gdyż powodują one, ze grzybek traci właściwości lecznicze i ginie. Powstały w ten sposób smaczny kefirek należy wypić tuż przed snem, a grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą po czym ponownie zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny.
Kurację należy stosować przez 20 dni. Później zrobić 10 dni przerwy.
Właściwości lecznicze napoju z grzybka tybetańskiego:
1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13. Łagodzi skutki stresu.
14. Zwiększa libido.
15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.
19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.
20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.
ODPOWIEM NA SMSy
Witam serdecznie
Kefirek z tego grzybka podaję dziecku z owocami a sama także piję, ale grzybek stale zwiększa swoją objętość. Jeśli ktos potrzebuje, chętnie się podzielę, mile widziana czekolada dla dziecka.
Porcja - 1 łyżeczka do zalania 150ml mleka. Tak przygotowanego grzybka należy pozostawić w słoiku na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przemieszać go i przecedzić przez plastikowe sitko. Nie wolno używać metalowych przedmiotów, gdyż powodują one, ze grzybek traci właściwości lecznicze i ginie. Powstały w ten sposób smaczny kefirek należy wypić tuż przed snem, a grzybka dobrze wypłukać na sitku pod bieżącą zimną wodą po czym ponownie zalać w słoiku świeżym mlekiem na kolejne 24 godziny.
Kurację należy stosować przez 20 dni. Później zrobić 10 dni przerwy.
Właściwości lecznicze napoju z grzybka tybetańskiego:
1. Reguluje w znacznym stopniu przemianę materii w organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych, zawałów.
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Wytwarza interferon- najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą wirusy.
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych.
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe.
10. Leczy choroby dróg żółciowych i rozpuszcza kamienie zalegające w woreczku żółciowym.
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy.
12. Eliminuje wszelkie stany zmęczenia, wyczerpania.
13. Łagodzi skutki stresu.
14. Zwiększa libido.
15. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie.
16. Stosowany jako okłady na bolące miejsca przynosi ulgę w oparzeniach słonecznych.
17. Pomaga walczyć z bezsennością.
18. Wzbogaca mleko w szereg niezbędnych do funkcjonowania witamin stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.
19. Pomaga w chorobach kobiecych, gdyż zawiera pałeczki kwasu mlekowego.
20. Pozytywnie wpływa na mięśnie, stawy i kości.
ODPOWIEM NA SMSy