Gwiazda

Temat dostępny też na forum: Gwiazda
Opinie do spektaklu: Gwiazda.
Tekst Kajzara opowiada historię starej aktorki (w tej roli Henryk Dąbrowski), która po wielu latach artystycznych i życiowych doświadczeń, próbuje ponownie określić swoją tożsamość, jako artystka i kobieta. Historia rozgrywa się wprost na scenie, w teatrze. Na naszych oczach aktor buduje swoją opowieść ze wspomnień oraz fragmentów ról aktorki. Opowiada o jej niespełnionych marzeniach, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ciekawe podejście w pracy twórczej

Konstanty Stanisławski powierzał role męskie, np. Hamleta, kobietą (Sawicka, Rozanowa); ciekawe w jaki sposób opowie historię artystki mężczyzna, artysta. Znane są mi opisy demonstracji aktorskich (w wykonaniu K. Stanislawskiego)ról swoim aktorom i aktorkom Teatru Artystycznego, były to role kobiece i meskie, a nawet drzewa, ptaki i inne. Ciekawe, jak artysta, jak mi wiadomo z teatru STU, przy pomocy reżyserki, przedstawił i odczytal posłanie autora, który wiedział cokolwiek o pracy K. Stanisławskiego. Mam nadzieję obejrzeć spektakl w Warszawie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Imię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Imię . Imię Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patteliere Przekład:...

Carmen (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Carmen . "Carmen" - opera Kompozytor - Georges Bizet Premiera w Operze...

Folwark zwierzęcy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Folwark zwierzęcy . "Folwark zwierzęcy" według powieści George'a Orwella....