HILTON HOTEL GDANSK

W Hiltonie sprzatasz gorzej niz sprataczka, pracowalam tam, nikt nie robi przerw zeby sie wyrobic, obszerne pokoje wszystko trzeba przetrzec, odkurzyc , ciezka koldra i duza lazienka.Ciagniesz duzy wozek, atmosfera jest tez nie mila, bo starsze wyzeraczki cwaniakuja co to nie one i robia skroty w sprzataniu, najgorzej maja nowi, sprawdzani za d*pa i z kazdym dniem coraz wiecej pokoji, schudnac mozna strasznie, wykanczajaca praca, wszystko boli, traktuja jak jakiegos robota, smiech na sali. Goscia przyjmuja za 400, 500 zl i nie maja na wiecej pokojowek i pensja jest smieszna w takim hotelu 5 gwiazdkowym?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: HILTON HOTEL GDANSK

praca w hotelu to praca sprzątaczki, sorki ale taka prawda, wszystko się przeciera, odkurza, podnosi się kołdrę przy zmianie oraz sprząta łazienkę, nawet jeżeli jest duża.Do tego sprzątania potrzebny jest wózek , czasami ciężki.Atmosfera tworzona jest przez wszystkich pracowników oraz inspektorów, mięśnie bolą, ponieważ jest to ciężka praca fizyczna, zarobek hotelu to zysk minus sprzątanie, Zus+ wszystkie koszta związane z utrzymaniem obiektu, czyli koszt prania bielizny pościelowej i ręczników, koszt prądu i amortyzacji sprzętu,zakup kosmetyków, najczęściej kredyt itp., jeżeli nie odpowiada Ci ta praca w Hiltonie to szukaj innej lepiej płatnej, sama decydujesz się na warunki pracy w momencie kiedy podpisujesz umowę.Na prawdę nie rozumiem ludzi, którzy najpierw podpisują umowę, a potem żalą się na forum...pracodawca zatrudniając pokojową musi brać pod uwagę wszystkie wydatki, nie tylko te wydane na sprzątanie pokoju.Droga była pokojówko- szukaj lepszego pracodawcy, na pomorzu nie brakuje ich na szczęście:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

najpierw podpisujesz umowę, bo nie ma innej możliwości sprawdzenia co to za praca. W umowie nie jest napisane, że będziesz zasuwał tylko co najwyżej są warunki umowy, które nijak się mają do rzeczywistosci. Pracodawcy wykorzystują fakt, że ludziom zależy na pracy i zrobią wszystko za niewielkie pieniądze,żeby tylko tą pracę mieć. Przestań więc prawić morały bo na stanowisku kierowniczym na pewno nie pracujesz. i nie sprzataczka, tylko Pani sprzątająca.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

w hiltonie nie szanuje sie pracownikow a hausmenow wogule praca bez perspektyw ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robiłem tam kiedyś instalacje telefonii komórkowej to w takiej krótkiej relacji i obserwacji wygląda jakby wszystko było profesjonalne...ale jak widać jest zupełnie inaczej - jakoś mnie to szczerze nie dziwi bo to, że jest marka to nie znaczy, że w danym miejscu ta marka jest taka sama a takim przykładem jest np. żałosna restauracja Sphinx na Matarni gdzie na kuchni jest taki syf, że ręce opadają a do tego presja dłużej pracujących, kucharze nie mają książeczek sanepidu, sam szef nawet nie wie co się dzieję w kuchni a niby taka dobra marka ten Sphinx...uwaga i nie polecam z resztą ogłoszenie od nich pojawia się co chwila - a widziałem to na własne oczy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również jestem Pokojówką, lecz w innym hotelu. To, co piszesz, to standard. Ja także nie robię przerw, też wszystko przecieram, odkurzam, myję podłogę, podnoszę ciężkie materace, by założyć prześcieradło z gumką, myję kabiny prysznicowe i cała łazienkę. Dodatkowo, gdy jest potrzeba, zamiatam i myję klatkę schodową oraz ODŚNIEŻAM. Wind u nas nie ma, bo hotel jest mały. Wszystkie sprzęty (odkurzacz, wiadro, środki czystości, pościel, ręczniki, mop, kubki, szklanki, wody minerale) muszę nosić po schodach. I serio, nie narzekam, choć pewnie płacą mi mniej, niż Tobie w Hiltonie. Po pracy w hotelu muszę dygać jeszcze do innej pracy, by mieć sensowne pieniądze.

Tego typu praca ma sporo plusów. Tak narzekacie Panie na zbędne kilogramy. To jest sposób na nie. Ja nabrałam dobrej kondycji w tej pracy. Choć w pierwszym tygodniu miałam zakwasy, ale teraz ani śladu po nich. Dobra już waga, jeszcze trochę spadła. Mam smukłą sylwetkę. Taką miałam, mając 19 lat ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

w hiltonie pokojowa ma przerabane wiecznie cos nie tak a pretekstow do zlego traktowania nie brakuje nasza prace kontroluja niewydarzone osoby brak slow.....pokojowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...