Hałas!!!

To co się dzieje na polu między ul. Wiśniową a szkołą to jest jakiś cyrk!
Od bladego świtu napierniczają maszynami, przerzucają te sterty gruzu i ziemi, tłuką młotami pnełmatycznymi itd...
Nie można okna otworzyć bo hałas jest niemiłosierny. Już nie mówię o siedzeniu w ogrodzie. Trzeba coś z tym zrobić!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Hałas!!!

Ludzie pracują i pieniądze w pocie czoła zarabiają. Jest po 6 rano więc mogą. Nie zatrzyma ich jakiś poranny śpioch. Ale ludzie to maja pomysły.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

cierp ciało jak chciało (tanio)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tam są działki pod działalność więc mają prawo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

to że mają działkę pod działalność nie oznacz że mogą hałasować, pylić, emitować dragnia, dymić, smrodzić itp
możesz ich skarżyć o imisje szkodliwe jeśli poziom hałasu przekracza 50dB w dzień i 40dB w nocy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

pitolnij się w ten głupi łeb
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

No to weź się w garść i coś z tym zrób, a nie żale wylewasz na forum.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Musisz szybciej chodzić spać. Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje. Ogarnij sie. A co ma zrobić. Zabronić wykonywania działalności. To kpina. Ludzie maja firmy i że pracują. To może niech się Ci którym wiecznie coś przeszkadza się uspokaja.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zrób, nikt inny tego za ciebie nie zrobi, a już zupełnie nie licz na UG Żukowo, bo to dzięki nim mamy chaos urbanistyczny w gminie. Kup/pożycz decybelomierz, zgłaszają na policję, a przede wszystkim złóż sprawę w sądzie. Jest też wioś.. prowadzić działalność można , ale tak by nie przeszkadzać nie innym (słowo kluczowe imisje). I nie daj się zakrzyczeć januszom biznesu, którzy na działkach mieszkalnych trzymają ciężki sprzęt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Geoportal - Działka z możliwością prowadzenia dzialaności nie uciążliwej. Zgłoś do Wojewódzkiego insp. Ochrony środowiska. Muszą zareagować, oraz Nadzór budowlany, zajmie się nielegalnym przemieszczaniem mas ziemnych,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja wiem co powinieneś/powinnaś zrobić!
Na bezludną wyspę się wyprowadzić lub do dżungli
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ty wsadz łeb pusty do kibla, tez mundra rada nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W dzungli liści szumi a na bezludnej wyspie cisza aż we głowie dzwoni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odwrotnie, to uciazliwe dzialalnosci powinny być prowadzone w miejscach oddalonych od stref zamieszkania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ciekawe czy jak Tobie budowali Twoj barak to robili to bez halasu, ręcznymi wiertarkami. Jak tak ma wyglądać ten świat to ja wysiadam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na 100% nikt nie zwoził mi betoniaków z budów dróg Gdańska i nie mielił pod twoimi oknami przez kilka tygodni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ludzie zamiast w oknie siedzieć do roboty się weźcie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...