Hamulce Shimano XT DulaControl

Witam wszystkich.
Mam pytanie: co sadzicie o Hamulcach Shimano XT DulaControl (Zestaw hamulców tarczowych z klamkomanetkami Dual Control- czyli dźwignią hamulca,która równocześnie obsługuje przerzutki)? czy warto w to inwestowac? czy sprawdza sie ten patent? (chodzi mi przedewszystkim o bezawaryjnosc) czy raczej zakupic standardowy zestaw? Prosze o Wasze opinie na ten temat.

Pozdrawiam
Robert 'Ziarno'
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Hamulce Shimano XT DulaControl

do niedawna miałem tradycyjny zestaw rapid + klamki. Z czystej ciekawości i po namowie znajomych zamieniłem na duale. Nie wiem co tam może sie popsuć, a i precyzja działania wyśmienita. Pełna wygoda, nie odrywając rąk od rogów, spokojnie zmieniasz biegi jednym palcem ( przydaje sie na podjazdach ). Ja jestem zadowolony z tego zakupu ( posiadam hydrauliczne duale xt ) i nie wiem czy wrócił bym do poprzedniej konfiguracji.
Pozdro

Za radą Wybitnych Autorytetów Zakonu (WAZ) spróbuj pójść drogą V: np. rapidfire'y i klamy XT + v-ki XTR (ok. 850 zł). Jeśli jednak posiadasz koła pod tarczówki, to XT jest ok., ale raczej tradycyjnie - rapidfire'y i tłoki (ok. 1050 zł), choć finansowo szarpnie więcej niż duale (ok. 950 zł).

Bla bla chcesz zaznać wyśmienitej precyzji i doskonałego działania - s**** triggery.

Hamulców Shimano XT DulaControl używam od roku i jestem bardzo zadowolony. Jak bedę zmieniał rower, to na peno zostanę przy tym systemie.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...