Hanna Bakuła: mężczyźni powinni się depilować

Opinie do artykułu: Hanna Bakuła: mężczyźni powinni się depilować.

- Jesteśmy strasznie mało cywilizowani. Zatrzymaliśmy się na etapie "Pana Wołodyjowskiego". Nie ma edukacji, wzorce są potworne. Mężczyźni na Zachodzie depilują klatki piersiowe, golą się pod pachami. A u nas? Króluje flejtuchostwo. Pamiętajcie panowie, że my, kobiety, te włosy mamy potem w ustach - mówi Hanna Bakuła, autorka książki "Wnuczkożonka, czyli jak utrzymać laskę?". Spotkanie z autorką odbędzie się w piątek (11 października) w Empiku w Galerii Bałtyckiej o godz. 18.Borys ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ta pani domaga się od mężczyzn, żeby wyglądali jak chłopcy

przed okresem dojrzewania. Dorosłe osobniki jej nie kręcą. Starymi się brzydzi. Może policja powinna sprawdzić pliki w jej komputerze?
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 11

Najpierw niech wyjmie faję z ust - ona nie chce czuć włosów w gębie?

A ja mam czuć jej smród od papierosów?
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 9

masakra

Golę się pod pachami od 10 lat ponad - dlaczego? Bo to bardziej higieniczne niż posiadanie tony kłaków. Nie uważam tego za nie męskie - wręcz odwrotnie - jest to dowód na ucywilizowanie się faceta - widać, że taki człowiek ma odwagę dbać o siebie pomimo presji społeczeństwa i dążenia do stereotypu macho - zarośniętego, śmierdzącego potem i brudnego samca alfa. Ubieram się normalnie - żadne rurki i inne dziwne wynalazki, poza tym drodzy panowie - wiele razy spotkałem się z tym, że kobieta była pełna podziwu oraz hmm... jakby tu delikatnie to ująć - mocniej rozpalona gdy zobaczyła, że owłosienie łonowe jest skrócone - ale nie wygolone na zero.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 10

Przepraszam włosy spod pachy, ma Pani w ustach? Męskiej pachy?!

Ooops, niezły fetysz...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 9

No ona chyba pachy wylizuje facetom:),
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 10

raszpla zazdrosci

Stara Raszpla zazdrosci
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 12

myślę, że była to prowokacja....

chodziło o to, żeby zastanowić się dlaczego KOBIETY się depilują (bo raczej nie dla przyjemności), podczas gdy mężczyzna chaszczami porasta. presja społeczna powoduje, że nie można wyjść na ulicę z włosami na nogach, bo przecież "to brzydkie". niedługo kobiety nawet do nosa będą sobie wtykać kremy depilujące. reasumując - nie czytałabym tego tekstu dosłownie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak akcja akurat !!!!!!!!

i te banały..człowieku..o czym ty piszesz..szacunek, zaufanie i miłość, to jest kompletna nieznajomość rzeczywistości..to pobożne życzenia i nic wiecej bo akurat właśnie tego nie macie we krwi ani trochę, pozdrawiam zakłamanego teoretyka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

współczuję własnego ograniczenia

niestety w relacji dwóch osób zawsze jest akcja i reakcja i nikt nie jest święty a jak ktoś tak sobie ułoży to pewnie tak chce i tak ma, wyrzuty zgorzkniałej kobiety jak dla mnie nic więcej, są relację oparte na szacunku, zaufaniu i miłości
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

pani bakuła porusza ciekawy temat.

dlaczego 20 latka chce być z 60cio latkiem? mało komu podoba się stare i obwisłe (albo wręcz napchane tłuszczem) ciało. nikt mi nie powie, że kobietę w tym wieku kusi powab takiego casanovy. sądzę, że miłość fizyczna młodej kobiety ze starym dziadkiem nie może być dla niej ekscytująca. poza oczywiście wyjątkami, bo takie się zdarzają. no i ci właśnie panowie, którzy z takim upodobaniem krytykują wygląd kobiet, naprawdę zachowują się jakby lustra w domu nie mieli. i to, że ktoś nie czuje się jak "stare wiadro", to nie znaczy, że nim nie jest - nikogo nie urażając. ocena własna panów czasami jest komiczna i nie ma żadnego odniesienia do rzeczywistości. szkoda, że od razu pojawiają się komentarze złośliwe i obraźliwe a nie wyważone, no ale jak kogoś coś dotknie osobiście, to reaguje nadmiernie...
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

cokolwiek nie powiedzą ..należy sprawdzić..

no i ta moda na bluzy z kapturkiem..koniecznie na łysych główkach ..no tu to nie wszyscy..tylko te niziny społeczne..nie dojrzewają tylko dziczeją i jeszcze się rozmnażają
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszystko jest kwestią gustu

Jedni lubią zarost inni nie i całe szczęście że tak jest. Nie rozumiem takiej oceny Pani Bakuły. To że jej się coś nie podoba nie znaczy że innym też musi się podobać. Ja wolę jak kobieta ma lekki zarost w wiadomym miejscu niż jak jest wydepilowana jak pani, która zarabia ciałem. Nikomu bynajmniej nie zamierzam niczego narzucać czy oceniać.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 5

w cenie mają młodą, ładną i głupią..

mądrych kobiet unikają jak święconej wody..
są przed ..albo po...to wszystko..
o nich ..
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Depilacja

Niech idzie na lawparade.

Ja się brzydzę babą z fają w zębach. Ohyda.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 10

polski mężczyzna to brud i smród..

od niego nie wymaga się niczego !!
może być brzydki, gruby, brudny i głupi..
ale jest uprzywilejowaną masą, kóra kobiety traktuje dosłownie jak dziecko lalki barbi..jak się trochę pobawi..to nic , że ładna była i jest..już mu się opatrzyła..chce nową..nową ! jak dziecko zabawkę. i ma nie mówić ! tylko robić
Jak mówi..to znaczy, że się zepsuła..nie do tego miała być tylko do wiadomo czego..
Jak się taki polak ozeni to od następnego dnia zbiera cegiełki i buduje podziemie w zwiazku..ziewa i się rozglada..
No tak w domu już nic ciekawego nie ma..
Wywody intelektualne, przemyślenia partnerki go nie interesują..
Nie po to ją zgarnął tylko po to , żeby bazę wypadową sobie zapewnić i heja..
Im więcej milczy..tym bardziej ona się niepokoi i gada ..bo niczego już nie rozumie..
Tyle było tematów, planów, uśmiechów i co z tego zostało?
Kobiecie się małżeństwo nie opłaca..
Zawalona trzymaniem wszystkich sznurków w domu nawet nie zauważa , ze jej parter tylko telewizja, sen, jedzonko i w nogi..energię na zewnątrz wywalać..napięcie bo nic więcej w nim nie ma ..tylko napięcie..na pozór myśliciel, naukowiec, psycholog..no tak długo jak tylko nie pojawi się młode ciałko..wtedy delikatnie wszystko znika ..zanika też pozorny zestaw zasad i moralności..jest tylko ona..nie ważne, że nie ma o czym z nią rozmawiać ..nie po to ją wział..jak zacznie gadać to się ją wymieni...pozdrawiam tych wszystkich "domowych" aktorów..oscary by prawie kazdym domu były za rolę męża, partnera..robicie to super...
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 36

Bo chodzi

nie doru.....na :) Zresztą nic dziwnego, lustro ma chyba w domu.......
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Golę regularnie pachy i okolice intymne. Polecam.
Pierwsza czynność niweluje nieprzyjemny zapach, a druga pozwala mi się czuć bardziej swobodnie w łóżku. Same plusy. Klaty ani nóg nie depiluje, bo jest do zbędne.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 11