Hawana Carnival

Temat dostępny też na forum: Hawana Carnival
Hawana lata 20 minionego wieku. W ostatni weekend karnawału do Hotelu National na Kubie zjeżdża śmietanka gangsterska z samym Al Capone na czele. Główną atrakcją balu jest występ legendarnej tancerki Black Venus (Josephine Baker) a imprezę uatrakcyjnią występy najlepszych kubańskich kapel oraz specjalnie ściągniętego na tą imprezę bandu Jazzowego z Nowego Orleanu. Wśród zaproszonych gości są ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Londyn?nie ma takiego miasta Londyn

A Josephine Baker to się nie pisze Josephine Backer

ciekawe co tym razem wymyślą

nie mowiac o tym, ze nie pisze sie 'latynowskie"

carn..what?

carnival vs. carnaval ;P

śmietanka gangsterska

Jasne...będzie sama śmietanka prosto z Kuby wraz z Kubańczykami na czele...dobra ściema ale dla kogo???

śmietanka intelektualna

Hym, na plakacie byk jest, ale ze zrozumieniem czyta nie każdy umie, co widać na przykładzie opiniotwórcy z dołu……….
Jak się chce marudzić to trzeba mieć podstawy……jak np. ten/ta, co o tej Backer/Baker napisał/a, bo inaczej to się wychodzi na idiotę!!!...i to bez sciemy...

nie macie sie do czego d********a...

Bez kitu, siedzicie cały dzień w domu i czytacie artykuły tylko po to żeby sie dopieprzyć ;-) Ciekawy ktory z was pomyślał o tym żeby iść na tą imprezkę ;-) ?

Śmietanko

Mnie również rozbroiło nazwisko "Baker" napisane "Backer" - osoba, która to pierwsza zauważyła, miała rację. I niedługo potem pisownia została poprawiona przez autora tekstu (instytucje i kluby same wprowadzają informacje na portal - niektóre, niestety, zlecają to analfabetom lub niechlujom). Nie masz zatem racji, Śmietanko - pojmij, że byk był i został usunięty. Z plakatu już się usunąć nie da:)

TOALNA PORAŻKA

legenda kubańskiej nocy... w rytmach house/techno??!! najgorsze zakończenie sezonu na jakim byłem. Mało miejsca, drogo i obiecana legenda tamtej nocy pozostała tylko chwytem marketingowym. Żałosne.

było super

co za palanty tu piszą to była jedna z najlepszych imprez na jakiej byłem !!! Była kapela salsowa która grała przez godzinę był też jezz i była muzyka hausowa każdy mógł znaleźć coś dla siebie !! Spotkałem tylko jedną niezadowoloną panią ale ona powinna się cieszyć że w takim wieku porusza się bez chodzika :) Ogólnie maxior !!

Dobra reklama i nic poza tym.

Zapowiadała się naprawdę dobra impreza. Klimat lat 20 kusił i skusił. Jednak po przyjściu okazało się, że wszystko co wiązało się z latami 20-tymi to obuwie obsługi - nic więcej. Muzyka fatalna (house ??!!) , atmosfera podobnie. Nie tego spodziewałam się po klimatycznej zapowiedzi. Cóż powiedzieć - reklama dźwignią handlu. Więcej tego błędu nie popełnię i nie dam im zarobić.

PS. Laski poubierane w stylu samby i "wysmarowane czekoladą"do muzyki pseudo salsowej.. porażka.

Do Pana Adama

Drogi Panie Adamie (z komentarza poniżej),

Otóż nie było super, i musi być w tym jakieś ziarnko prawdy, skoro jestem już kolejną osobą, która tak twierdzi. A ‘palantami’ to może Pan swoich znajomych i siebie nazywać, jeśli ma Pan na to ochotę. Świadczy to tylko o Pana ‘inteligencji’ i poziomie… Nie dziwię się po Pana wypowiedzi, że podobało się Panu.. Podobać się musiało, jak jest się na poziomie wyzywania ludzi oraz obrażania osób starszych!!
Kapela salowa i owszem grała, ale nie tak długo, jak grać miała i wszystkie jej utwory były bardzo skomercjalizowane, dla tzw. ‘pospólstwa’, czyli ludzi, którzy nie znają się na tej muzyce. Kiedy zagrali po raz pierwszy było już tyle ludzi, że nie można było ruszyć palcem, a co dopiero potańczyć. Masakra.
Z czym jest ‘jezz’ Panie Adamie?? Bo ja takiego gatunku muzycznego nie znam. A granie na saksofonie do akompaniamentu muzyki house zdecydowanie jazz’em nie jest!!
Byłam tam w towarzystwie kilkunastu osób – nikomu się nie podobało. Więc rozmawiał Pan z nieodpowiednimi osobami na to wychodzi.
Życzę Panu dojrzałości.

Świetny wieczór, masa ludzi genialnie się bawiła przy mieszance muzyczne -jazz był, salsa była, trochę housu i hiciorów, techno nie słyszałem, impreza zrobiona z przymrużeniem oka, co wypada fajnie w eleganckim miejscu.
:-)

Mnie się podobało, bardzo.

Byłem, podobało mi się i dziwią mnie ta dyskusja,ale każdy ma prawo do swojego zdania. No i nie można chyb wszystkich zadowolić.
Ja jestem na tak.

do naćpanej grópy

wiem kto to ci niezadowoleni :) Jak wchodziłem to wychodziła grupa 4 osób i strasznie krzyczała że poda do telewizji do radia i napisze na trójmieście bo na imprezie przez cały czas nie gra zespół a oni tak chcą ! i basta ! :) Beka na maksa wychodząc zaczepiali ludzi z kolejki i krzyczeli żeby ci nie wchodzili Babka totalnie nawalona krzyczała coś o "sprawie dla reportera " myślałem że się naćpali i majaczą ale po wpisach widzę że nie żartowali , teraz tylko czekać aż przyjedzie do DC TV i nakręci program dla czego na imprezie karnawałowej pojawiły się różne gatunki muzyki :) Na koniec powiem tylko że impreza była niesamowita ludzie bawili się jak dzieci do rana i ja z nimi też .

Ja też ich widziałam :), nawet myślałam , że to ochrona ich wyprowadziła, bo się za bardzo popili, a impreza PIERWSZA KLASA, wybawiliśmy się na maksa.

Pazdrowienia dla . . .

nie wszystkich da się zadowolić. Ja byłem po stronie tych 750 osób zadowolonych z imprezy ! Mimo to pozdrawiam grupę sceptyków i niezadowolonych :)

ludzie co za pryki narzekają ! W domu siedzieć i czekać na śmierć a nie zrzędzić ! to była niesamowita impreza i nie zapomnę jej długo :)

Świetna impreza, szaleństwo do rana, na szczęście żadna zrzęda mi wieczoru nie zepsuła, niezadowolenie, też trzeba umieć okazywać z klasą.
Czego życzę niezadowolonym "znawcom jazzu".

Inne tematy z forum

Festiwal Smaków Regionalnych (3 odpowiedzi)

Festiwal Smaków Regionalnych Gdańsk 2025 to nowe wydarzenie skierowane do konsumentów,...

Niezwykłe Kobiety Pomorza (4 odpowiedzi)

Wydarzenie "Niezwykłe Kobiety Pomorza", które odbędzie się 9 marca 2026 r. o godz. 18:00 w...

Krystyna Stańko - O miłości (3 odpowiedzi)

Krystyna Stańko zaprasza do kameralnego miejsca, jakim jest Oliwski Ratusz Kultury, gdzie spotka...