Hospicjum Sopot i nie tylko

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam
Przychodzę do Was z takim pytaniem czy ktoś z Waszych bliskich przebywał w hospicjum w Sopocie lub jakiś innym?
Moja mama ma raka już się nie kwalifikuje do leczenia onkologicznego . Ma silne bóle , praktycznie nic nie je... porównała bym mamy sprawność do 80 letniej staruszki. Jest pod opieką hospicjum domowego mieszka sama z 70 letnia babcia ( jest na chodzie zrowa ),ja z bratem przychodzimy codziennie do mamy pomagać jej tylko już ta pomoc jest nie wystarczająca mama bierze za dużo leków przeciw bólowych, oklamuje ,że jadła i już ma problemy z dojsciem do wc . Sama zaczęła pytać o hospicjum..... :( macie jakieś doświadczenia? Ja czytam się w Internecie, że maszeruje tam osoby chore psychotropami żeby spały...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam https://gdansk.caritas.pl/placowki/3/dom-hospicyjny-im-sw-jozefa-w-sopocie/

Wspaniała opieka i personel.Atmosfera domowa . bardzo ładny dom w pieknym parku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam mówili lekarze że o hospicjum trzeba się starać od razu (po diagnozie???). Tylko 10 procent chorych dożywa hospitalizacji w takim miejscu. Chociaż może w Sopocie jest lepiej.

Nie wiem, co ci radzić. Miejsce załatwiajcie, skoro mama wspomniała.

Ściskam ciebie i twoją mamę mocno.

P.S. Jeśli jakieś leki miałyby ją otumaniać, wyciszać i tak by faktycznie działały, to tylko należy się cieszyć. Ale często jest tak, że ból jest tak duży, że efekt nie jest zauważalny.

P.S. 2 Moja mama nie doczekała się takiej pomocy. Moje uwagi są z doświadczenia, choć nie dokładnie na temat.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za odpowiedź
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

niepracujaca zona, czy to zle? (142 odpowiedzi)

Na rodzinnym niedzielnym obiadku bylo dzis nawet milo ale pol zartem, pol serio ktos zrobil...