I Sesja Rady Gminy

Bubacz i jej radni w koalicji z Kalkowskim
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: I Sesja Rady Gminy

Można było się tego spodziewać
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiscie ze tak, kazde glosowanie 10:5. Masakra, nikt z opozycji sie nie dostal ani na vice, ani na nic. Ciekawe jakie stanowiska sa obiecane tym, co przeszli na strone wojta. I co na sesji robi Jacus od Bubaczowej, jako przyzwoitka, czy jak? Czyli juz wiemy jak bedzie wygladac kazda sesja, chocby opozycja bardzo chciala cos zmienic, to nic nie wskora. Przykre ze tak to wyglada.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Macie swoją Bubacz. A tak w niej pokladaliscie nadzieje. Dla mnie przegrana baba. Masakra
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kandydaci Bubaczowej weszli do rady jako krytycy Wójta, a teraz idą razem z Wójtem. Ciekawa moralność, hmmm
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 6

No i na pierwszej sesji podnieśli sobie dietę za bycie radnymi. Tak trzymać, dobrą zmianę mamy
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

A przecież nie robią tego dla pieniędzy ??? Gratulacje coś mi się wydaje że że będzie powtórka z rozrywki . Już widać kto rozdaje karty ale tym razem będzie jazda bez trzymanki. A
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 7

bubacz się sprzedała za bezcen - głosowałem na nią i wszystkich za to przepraszam, to była najgorsza decyzja w moim życiu. Jak dla mnie to na zebranie wiejskie trzeba przygotować taczkę i ją na niej wywieść jako była sołtys.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 7

Radna Bubacz powinna złożyć mandat radnej ponieważ nie reprezentuje wyborców którzy na nią głosowali. Zdrada się szerzy jak zaraza. Nawet na poziomie gminy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gaffke,Głodowski,Bubacz,Waldowski i radni Kalkowskiego tworzą Koalicję
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z radnym z Koleczkowa mamy to samo. Poprzedni byl w komitecie Kalkowskiego od poczatku. A nowy w opozycji do wójta, a nagle stał się jego stronnikiem. Co to kasa robi z ludzi..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli tak to będzie wyglądało jak piszecie to potwierdza się moje podejrzenie o budowie kapitału politycznego przez Panią Bubacz pod m.in. pozorem walki z hałasem od S6. Piękna strategia
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wójt wypromował się na S6 to Bubaczowa poszła w jego ślady i to ich połączyło.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo dla Bojana.
W wyborach pokazaliście dużą wolę (bardzo dużą) zmiany wójta i radnych..
Udało się.Ale zmian niestety nie ma.
Czy p.Bubacz ma przyzwolenie na koalicję z wójtem?.Dosłownie piją sobie z dziubków?. Żenujące
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety Polak głupi po szkodzie... albo jeszcze głupszy. Głosowałem na p. Dolkowskiego i się tego nie wstydzę.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czego się nie wstydzisz, tego na kogo głosowałeś, czy głupoty o, której piszesz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na koniec sesji ogłoszono o powstaniu Klubu Radnych Gminy Szemud "Porozumienie dla Gminy", w skład którego weszło 10 osób. W klubie tym zasiada 6 radnych z KWW Ryszarda Kalkowskiego, 3 radnych z KWW "Damy radę" Agnieszki Bubacz oraz jeden radny z KWW Pawła Dołkowskiego "Czas na zmianę!"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

No i super. Ten rozkład sił w radzie to gwarancja rozwoju, pozyskiwania środków i stabilność. Bojano tylko na tym zyska.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 20

Widać że Bubacz ma gdzieś przyzwoitość Wpierw konfa , niby jest przeciwko rysiowi a po wyborach idzie z nim ręka w rękę W kościele pierwsza ławka Po trupach do celu Co ja łączy jeszcze z rysiem to lubią strzelać fotki Mam nadzieję że odbije jej się to czkawka
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9

Ale czego oczekiwaliście po Bubaczowej ? Przecież to było do przewidzenia, że szuka źródeł utrzymania już od jakiegoś czasu .
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprzedajność Bubacz nie może pozostać bez reakcji mieszkańców Bojana. WY******** ze stanowiska sołtysa i to niezwłocznie. Startowała Startowała do sejmu z listy Konfederacji, teraz się sprzedała - vide Kałuża, który się dla posady zlał.
Takich ludzi w Bojanie nie potrzebujemy.
PS. Wójta wybrali także ci wszyscy, którzy nie poszli głosować. Niski stopień uspołecznienia i wiedzy. Wstyd bojanie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bezrobotni bywają zdesperowani.Nawet z mandatem sołtysa czy teraz radnej.Czekajmy na oświadczenia majątkowe tego towarzystwa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry,

Najbardziej we władzy to to rajcuje, że grono sługusów jej asystuje, czekając, aż wzdęty, dumny monarcha raczy puścić bąka, wstrętnego parcha. A wtedy przy władzy stojący licznie, wdychając smrody mówią - pachnie ślicznie, a kiedy bez władzy ktoś czasem pierdzi, zgorszeni mówią fuj, jak strasznie śmierdzi.

Pozdrawiam, Krezus działacz społeczny i filantrop.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dodam jeszcze, że od zapachów ważniejsze profity, pozycja społeczna, kęs smakowity. Więc cóż, że czasem nawąchać się trzeba i połknąć tę kromkę gorzkiego chleba.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krezus - kocham Cię!. Pisz, pisz... może dotrzesz do umysłów i serc naszych Bojan. Może się ockną i "zrozumiom", że od nich coś zależy.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzień dobry Pani Jago, częściej prowokuję, czasem chwytam za serca. Bardzo Pani miła. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prowokacje są różne, Pańska na forum nie jest z niskich pobudek i dowodzi inteligencji, co jest wartością. A ja jestem miła ale nie akceptuję podłości, pazerności i fałszu, cęnie też bezinteresowność.
Pozdrawiam P. Krezusa filantropa.
PS. Nie będzie więcej podobnych wpisów, ponieważ forum jest dla ogółu mieszkańców i poważnych spraw.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

W związku z powyższym kto na nowego sołtysa?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wioletka
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej żeby była kolejna osoba
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wioleta jest już w radzie, już działa. Nowy sołtys to będzie kolejne osoba, która będzie mogła coś powiedzieć w naszych sprawach, a im więcej takich osób tym większe możliwości.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też mi sie nie uśmiecha rozkład "koalicyjny" w radzie gminy. Nie mniej jednak mleko się wylało i trzeba nową władzę rozliczać i patrzeć na ręcę. Niektórzy z rady sołeckiej robią z siebie pośmiewisko na facebooku zamiast próbować coś ugrać dla Bojana.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ktoś wie ile wynoszą diety radnych po podwyżce? Byśmy wiedzieli za ile się sprzedali by wejść do koalicji..

Sołtysem powinna zostać osoba niebinarna. Musimy zacząć podkreślać naszą nieskrępowaną tolerację dla każdej istoty ludzkiej i iść z duchem czasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Drodzy Państwo.

A jak wy myśleliście że będzie wyglądać rządzenie gmina ? To że utworzyli porozumienie gminy nie znaczy że Bubacz będzie nA wszystko przystawała. Wynegocjowała sobie dobra pozycję dla Bojana. Wojt musi teraz liczyć się z ich głosami bo jak odejdą to nie ma większości. Pani Bubacz zrobiła duży krok dla Bojana. Ale jak ktoś tego nie widzi to znaczy że po prostu ma ból pewnej części. Jeszcze nie zaczęli rządzić a już są oceniani. Porażka jeszcze niektórych boli. A niektórzy radni chcą coś załatwić dla swoich miejscowości i potrafią rozmawiać. Gmina to nie sejm aby tworzyć obozy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Jakbym cała opozycja była przeciwko rysiowi to też lepiej wyglądałoby sprawdzenie jego poczynań Wierp oczerniać jego a później być z nim w układzie Tak samo jak kiedyś były radny Jacek
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

No jak widać opozycja nie potrafiła się dogadać ? Może odpowiesz dlaczego ? Może zbyt duże rozbieżności ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ryszard robi dobrą robotę, dlatego są radni ktorzy go popierają. Jest grupa osób którym wszystko przeszkadza. Na fb bojana lista życzeń do nowej radnej jakby to ona decydowała na co pójdą pieniądze już zabudżetowane. Śmiech na sali. Ale widać po głosowaniu że w tej wsi najwięcej oszołomów zamieszkuje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

Powinieneś podpisać się jako oszołom a nie anonim
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

https://edziennik.gdansk.uw.gov.pl/legalact/2024/2588/
Wysokość diet naszych radnych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli nasza Sołtys po podwyżce ma 1920 zł diety, radny z Koleczkowa 1680. Czyli bycie w koalicji ma swój wymiar finansowy.. Najgorzej chyba na tym wyszła p. Wioletka, bo dostaje marne 240 zl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na naszą Sołtys patrzeć nie mogę. Zagłosowałem na nią, bo stała w opozycji do Wójta. Po wyborach się z nim bezczelnie dogadała. Ta kobieta nie ma honoru i kręgosłupa moralnego. Jak się czuje jako wyborca? Jakby mnie ktoś oszukał. Mam nadzieje, że zakończymy jej polityczną karierę przy następnych wyborach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uzupełniając poprzednią wypowiedź.

Jak mam patrzeć na to, że ta Pani należy do tego religijnego zgromadzenia, którego jeden z członków tak mocno lobbował za Wójtem i ją samą, a teraz po wyborach nagle zaczyna stawiać bliźniaki a dodatkow pod jego dom położono przed samymi wyborami płyty JOMB. Przecież z boku na to patrząc to śmierdzi na kilometer i jest grubymi nićmi szyte.

Czy ta cała opozycja wobec Wójta to była gierka i granie pod publiczkę? Jak przeciętny wyborca ma do tego podejść? Wymiotować się chce na to. Człowiek jest zniesmaczony. Demokracją i społecznością sobie mo#@dy wycierają.

Inne tematy z forum

Wybory na sołtysa (20 odpowiedzi)

Niedługo zebranie wiejskie na którym będziemy wybierać sołtysa. Czy są jacyś chętni oprócz...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (6 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (693 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...