I jak Przygotowania?

witajcie piechury i rowerzysci jak wam ida treningi do harpagana.Mysle ze jestescie przygotowania mam pytanko napiszcie jak wam ida przygotowania itd. pozdrawiam turysta :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: I jak Przygotowania?

Pkt 1 trasy pieszej namierzony, kolejne wkrótce. Wywiad i kontrwywiad działa. Wszystko będzie ok.

Marku, a zdradzisz tą słodką tajemnicę???

widze pani roztacza swoje wdzieki by zdobyć wiadomosci dobry wywiad dobre metody to mi sie podoba choc to w stosunku do innych troche nie fer ale kazdy oze jak moze prawda do zobaczeniu na starcie hej
Wojtek (MAJU) pozdrawia

Uchylę rąbka tajemnicy. Trasa będzie wyglądać następująco. Najpierw dość łatwo lekko do góry, a w ostatnim etapie ostro pod górę, Piwo temu kto wbiegnie na pkt 1. A potem ostro w dół i znowu do góry i jeszcze bardziej w dół, lekkie podtapianie i znowu wyniesienie w górę, Lekko w dół i pkt 2 gotowy. Na dalszą część należy poczekać, szczegóły wkrótce.

TRAKER.84 napisał(a):

> widze pani roztacza swoje wdzieki by zdobyć wiadomosci dobry
> wywiad dobre metody to mi sie podoba choc to w stosunku do
> innych troche nie fer ale kazdy oze jak moze prawda do
> zobaczeniu na starcie hej
> Wojtek (MAJU) pozdrawia

Ja tak dla dobra ogółu...... bo niby czemu tylko Marek ma wiedzieć......

widze pani wspaniałomyslna chwali się chwali mam nadzieje ze odnajdziemy sie na miejscu poznsz mniepo plecaku w moro na starcie i po spodniach w moro i bordo berecie w kieszeni może ruszymy na trase raze coty na to jestem MAJU dla znajomych a tak wogule to Wojtek miło mi.

TRAKER.84 napisał(a):

> widze pani wspaniałomyslna chwali się chwali mam nadzieje ze
> odnajdziemy sie na miejscu poznsz mniepo plecaku w moro na
> starcie i po spodniach w moro i bordo berecie w kieszeni może
> ruszymy na trase raze coty na to jestem MAJU dla znajomych a
> tak wogule to Wojtek miło mi.

Propozycja nie do odrzucenia....

a jak ja cie poznam na starcie imprezy jaki masz numer na liscie lub jak bedziesz wygladać w czasie startu imprezy z kad jesteś?
Ja sosnowiec jak bede wygladał to wiesz a nr startowy to 238 co ty nato ok do zobaczenia na starcie

Maju, mój numer to 184 o ile nic się nie zmieni.... jakoś mnie znajdziesz
pozdrawiam

Witam. W moim obozie przygotowania rozpoczęły się 18 stycznia i trwały do 12 kwietnia zakończone wypadem z grupą rowerową z KT "Bąbelki". Plan wykonany w całości. Czekamy teraz na weryfikację, która odbędzie się oczywiście 26.04.2003 r. Do zobaczenia.
Pozdrówka.

ja w wyniku treningu i w ramach przygotowań siedze sobie z plasterkami na odciski na dwóch palcach, a dzisiaj sie załatwiłam i mam elaganckiego głebokiego bąbla wzdłuż podeszwy stopy :o(
i co ja mam zrobić, żeby to zaleczyć do piątku ? (Wesoły Jędrusiu, może Ty poradzisz...)
a problem jest tego rodzaju, że mam iść po raz pierwszy, buty trekingowe obcierają mi pięty, a ewentualne zapasowe masakrują podeszwę stóp... i tak pójdę, co tam... najwyżej zjem kilo tabletek przeciwbólowych :o)

Ojojojojoj!!! A to Ci się porobiło. Ale może nie jest az tak tragicznie. Gdyby buty Cię uciskały, byłby klops zupełny. Jeżeli, tak jak piszesz, obcierają, świadczyłoby to o tym, że są nieco zbyt luźne. Zazwyczaj pomaga założenie nieco grubszej wierzchniej skarpety. Nie zawsze, bo tak ubrana stopa jest cała grubsza i czasem but robi się zbyt ciasny w okolicach śródstopia. Nie radzę natomiast wypełniania czubka buta w celu jego skrócenia. Taki zabieg często kończy się masakrą palców. Ale radzę spróbować pokombinować ze skarpetami. W dobrze dobranym bucie palce powinny czuć się w miarę swobodnie, śródstopie powinno przylegać do buta na całym obwodzie, ale nie powinno być nadmiernie opięte (noga w marszu nieco puchnie, ale można się ratować zmianą naciągu sznurówek), pięta natomiast nie może przesuwać się względem buta. Skutek jest taki, jaki poznałaś. Ja zawsze zakładam cienkie skarpety pólelastyczne, a na wierzch grube skarpety np. wełniane. Ąby stopa się nie pociła, raz na 50 km spryskuję ją obficie preparatem antyrespiracyjnym. Pamiętaj, że skarpety muszą być dobrze dopasowane do stopy i powinny mieć płaskie szwy. Z moich doświadczeń wiem, że większość pęcherzy na stopach to wina skarpet lub obcych przedmiotów w bucie niewyjętych na czas, a nie butów, w których ewentualnie zawodzi zwijająca się lub źle wklejona wkładka. Na zaleczenie kontuzji czasu masz niewiele. Pęcherze powinny przyschnąć, gorzej z otarciami. Jeśli na pietach zrobiły sie rany, może być konieczny cienki opatrunek, ale taki aby nie mógł się przesuwać. Środki przeciwbólowe to nie jest najlepszy sposób w myśl zasady, że lepiej usuwać przyczynę a nie skutek. Zresztą na prochach daleko nie zajdziesz. Pozdrawiam. Do zobaczenia w Elblągu.

Wesoły Jędruś napisał(a):

Środki przeciwbólowe to
> nie jest najlepszy sposób w myśl zasady, że lepiej usuwać
> przyczynę a nie skutek. Zresztą na prochach daleko nie
> zajdziesz.

Już zapomniałeś o takim jednym z Kwidzyna??? ;)

Nie zapomniałem. Akurat w tym przypadku przyczyny usunąć się doraźnie nie dało, ale też saridon poszedł w ruch dopiero na dwadzieścia parę kilometrów przed metą. Wszelkie środki przeciwbólowe działają zresztą krótko i likwidują tylko sygnał alarmowy, że coś tam jest nie tak. Proszki są dobrym lekarstwem na ból głowy, a nie na kontuzje. Potem widuje się delikwentów, co chodzą po bazie rajdu takim krokiem, jakby im ktoś arbuza między kolanami kazał dźwigać. Niektórzy na parę tygodni fundują sobie rekonwalescencję w miejsce wycieczek. Moim zdaniem, szkoda zdrowia. A setkę naprawdę da się przejść nie narażając się na kontuzje. Zresztą spora grupa ludzi, która ma na koncie niejeden ukończony maraton jest tego najlepszym dowodem.

dziękuję :o)
(z tymi prochami to żartowałam)

Moim najlepszym sposobem na pęcherze to usunięcie za pomocą strzykawki jak największej ilości płynu wypełniającego pęcherz. W żadnym przypadku nie rozcinać czy uszkadzać skórki. Powstanie niesamowicie piekąca rana. Na obtarcia skarpety i odpowiednia zmiana sznurowania buta.