IX Gdański Festiwal Carillonowy

Temat dostępny też na forum: IX Gdański Festiwal Carillonowy
W tym roku już IX Festiwal Carillonowy odbędzie się w dniach 3 - 5 sierpnia 2007 roku. Wystąpią na nim znakomity holenderski carillonista młodego pokolenia, Jasper Stam oraz dwie polskie carillonistki - Katarzyna Piastowska i Monika Kaźmierczak. Młodzi artyści zagrają sześć koncertów. O godzinie 16.00 słuchać będzie można koncertów na carillonie Ratusza Głównego Miasta, o 18.00 na carillonie ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Koncerty z blachą

super byłam widziałam polecam wszystkim goraco na tym X Światowym najlepsze były koncerty z kwintetem dętym Hevelius Brass niezapomniane wrażenia

Bede

Uwielbiam, bede, czekalam na ten festiwal caly rok, nareszcie!!!

festiwal

świetny ,przemyślany w odpowiednim czasie .Promuje i wyróżnia Gdańsk .Miałam okazje w ubiegłym roku przysłuchiwac się próbie na wierzy kościoła św.Katarzyny naszych karilionistek /przed pożarem/,byłam zachwycona myslę ze dzisiaj też koncert bedzie udany

karilion

koncert o 16 w ratuszu Głównego Miasta -klapa ,zero słyszalnosci.zagłoszal komentator biegu św.Dominika.dobiero w okolocach bazyliki Mariackiej można było cos wyłapac. Szanowni organizatorzy porozumcie sie co do godzin imprez to chyba nic nie kosztuje!!!!!!!

Inne tematy z forum

Artyści Artystom. Koncert (3 odpowiedzi)

Już 15 stycznia 2025 r. o godzinie 19:00 na Dużej Scenie Teatru Muzycznego w Gdyni odbędzie się...

Abelard Giza program pt. "Wentyl" (3 odpowiedzi)

Zapraszamy do Klubu Muzycznego Parlament w Gdańsku w dniach 7-8 stycznia 2025r. na stand-up...

Piotr Cugowski - Trasa koncertowa "40 i 4" (7 odpowiedzi)

Piotr Cugowski zaprasza na niezwykłą muzyczną podróż, pełną rockowej energii i nostalgii!...