If

aaa, to inna sprawa ;)
Tak czy inaczej czuję się głodna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stworq

Smacznego, zrób sobie kanapkę z serem i świerzopem ;)

o Siwerzopie

I tak co byście nie powiedzieli najtrafniejszym okresleniem świerzopa jest Co to K***** jest świerzop " ?
:)
A tancerz nie będzie tanczył jak mu zagracie :)

Hm,

tancerz nam tu okoniem staje?
Też ładna figura taneczna ;)

Taaakie tam

Tak ! To nam wskazuje na to ..., że życie stawia przed nami ciągle coś nowego. I to jest raz. A po drugie ! Musimy mieć jednak różne warianty. I to jest dwa ! I dlatego proponuje wariant następujący. A gdyby tu było nagle przedszkole. W przyszłości !

Nagłówek

Wydaje mi się, że państwo tutaj chyba dość, przepraszam, mylnie interpretują treść tego co panowie słyszeli, bo jeżeli... Jeżeli ktoś u nas w tej chwili, na bieżąco, w konkretnych bardzo okolicznościach, jak teraz żyjemy prawda wszyscy w końcu tutaj gdzieś, i ktoś nagle śpiewa, że jest mu nie dobrze, że nie ma konkretnego celu, w czasach kiedy dookoła od celów jest aż... aż... aż gęsto aż... aż się mnożą te cele w ogóle aż jeden za drugim następuje, gdzie kolektyw obok kolektywu, gdzie ludzie są na prawdę wszędzie razem, gdzie ciągle... gdzie ciągle czują się jakoś związani ze sobą i nagle ktoś śpiewa, że jest samotny i, że nie ma się gdzie przystosować i, że nie ma nikogo, że... że... że w ogóle nie wie co ze sobą zrobić, że tęskni za czymś bliżej nieokreślonym, skoro wiadomo, że mamy bardzo konkretne cele i konkretne dążenia i wiemy za czym mamy... jeżeli mamy tęsknoty to wiemy jakie to są tęsknoty i bardzo są konkretne, jeżeli ten ktoś w ten sposób śpiewa, panowie, no to przecież panowie... to przecież... to on nie śpiewa tego serio po prostu. Na tym polega problem.

te tancerz....

Uważaj na kujawiaki bo Ci się pętli w głowie.... Zostań przy walczykach

:):):):)

Kochani - OGŁOSZENIE!!!!!!!

JAK NAZWAĆ SUCZKĘ - FAJNE IMIĘ ALE NIE JAKIEŚ TYPU XARA wrrrrrrrrrrr.....

Potrzebne imię dla psa

Pies DOBERMAN- suka. Oczekuję propozycji nadania jej imienia.
Głowna nagroda: Półgodzinny spacer w towarzystwie ... (tu wpisz imię ) :)

W sprawie imienia dla psa

Mój typ to "Udziabamka". Prawda że ładnie? ;)

:) ps.

Kochanie, preferujemy dwusylabowe imiona ;)

Stworek, niezle imię wybrałaś ale dłuuugie

Majtusiu !!! juuuuupi!

wiesci dobre Ci zasylam : piateczka z referatu o Pinochecie , a net do poniedzialku!! odezwij sie, dziolcho:P

Majtusiu !!! juuuuupi!

wiesci dobre Ci zasylam : piateczka z referatu o Pinochecie , a net do poniedzialku!! odezwij sie, dziolcho:P

ups!

dwa razy mi sie wyslalo, ale to nic efekt wiekszy :)

fate

Pamiętam(trudno zapomnieć:)), ale jak większośc tutejszych dyskusji nie była zbyt konstruktywna:)Teraz już nawet wiem czemu Ci się tak przypomniało:/dlaczego lesbijka to wyzwisko?nie bardzo rozumiem, ale cóż.
Dobrze, że Ci ten net odcinają, bo(nie chciałabym nic sugerować, ale...)trochę przesadzasz z czasem tu spędzonym:P
A ja miałam potworny dzień i cieszę się, że już jestem w domu.Wiesz"za duzo widzę zbyt mocno czuję"A teraz słucham pidżamy i mi lepiej z każdym słowem:)

Martuś!

nie bądź smutna :* ja tez nie rozumiem... masz racje - jestesmy psychiczne ;) nie cieszysz sie na te piekne 4 dni ze mna w sieci? oj, niedobra :P

Potrzebne imię dla psa-AGAIN

Pies DOBERMAN- suka. Oczekuję propozycji nadania jej imienia.
Głowna nagroda: Półgodzinny spacer w towarzystwie ... (tu wpisz imię )
:)

my, my , my!!!

a raczej Matus ma fajne imie dla psa! ^_^

w sprawie psa:)

domarta!
to od imion naszych i jak doberman się zaczyna i kobiece(sucze?)...dla mnie bomba*_*

ej!

ale dlaczego ja jestem tylko "do" a Ty cala "marta"? :P

f.

ty jesteś doma a ja tylko rta:P

psa cd.

margot(mój typ), woland czy inny asasello:)

ewntualnie alkohole:polecam łiskizlodem
mitologiczne:penelopa(będzie wierna:))
biblijne:żonalota:)
filmowe:matylda(ja mam leona zawodowca)
bajkowe:krecik/kangurzyca
pieszczotliwe:kruszyna
grożne:bestyja
albo kupamięciowe:hajdpark albo ifcia czy inne fejty:)

Oj za grosz kreatywności:P

Ja sie nie zgadzam!

kawalek Martusi wycieto :( jak nie wygramy tego spaceru, to ja sie bede procesowac :P

psa ciąg jeszcze dalszy

co za cenzura?czlowiek się zaangażuje a tu wycinają.ech już więcej tu nie napiszę ani słowa(cóż za strata dla ludzkości;))

uzupełniam:
filmowe:matylda(ja mam leona z.) ... pieszczotliwe:kruszyna grożne:bestyja
ot co

Pies cd 3

Póki co skłaniamy się ku imieniu TEKLIA >:)
IFCIA raczej odpada, bo to właśnie od niej ten słodki psiak ;), choć może właśnie dlatego ;)
Thx za propozyjszan

raz dwa...proba...

MATYLDA

hmmmm...

teraz nie wycieto matyldy, o co chodzi?

Aha..

Pies do wglądu na stronie:www.jajox.of.pl/tekila

pies link nr 2

Nie dziala tamten link-trzeba ręcznie kliknąć TEKLIA

Albo można...

bezpośrednio :)

Stworku

jakiś czas temu rozważałam z Lecterem kwestię usunięcia z tego świata pewnej osoby...
dyskutując pogryzałam ciastko, popijałam herbatkę i jednocześnie rozważałam kwestie co, jak , gdzie i kiedy...
dlaczego to już wiemy.

:))) w sprawie psa

jest taaaaka slodka, kawaii ^_^

Fate, Martusiu

nikt nie wycina niczego bez potrzeby.... MAM NADZIEJE!!!

fate

jaki ten piesek?
ciepło pozdrawiam,

Juz wiem, juz wiem!

Psa trzeba nazwac Haj Hitler. Wolanie go glosno w miejscach publicznych bedzie jak sadze mialo zawsze interesujacy efekt...

Stworku,

jesteś zdecydowanie nie na czasie,
teraz modnym imieniem dla piesków jest OSAMA...lub też TALIB...

czy ktoś mi powie dla jakiego pieska szukacie tego imienia?

Agentko

To juz moze lepiej "bojownik dzihad" lub samo "dzihad"

(nie mam polskich liter)

Stworku

my tez mamy taka nadzieje :) ale z ta 'matylda' wykropkowana to jakas sciema byla .... :) Marta sie obrazila i nie chce pisac :) ale szybko jej przejdzie!

Agentko ^_^

piesek? zdjeciowo-dobermanowo-uszkowo-ciemno-kochany :)
i jak to Marta mowi: słiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid :)

a oczka...

ma taaaakie wielkie O___O :)

...

powiedziałabym nawet bardzo słiiiiiiiid ale się obraziłam po tym jak się zbulwersowałam(jak to rzekł pan na bieszczadzkich aniołach:tak się w****iłem, że aż się zirytowałem)i dlatego też milczę.

Pies

Proponuję "BIERZGO"
Byłby niezły ubaw na ulicy.

Martus!

proooooooooosze! a pozniej bede gryz, wiec uwazaj :P

Kostek

podobnie jaz Hajhitler. Albo np. .... Tydraniu (tylko ze wtedy za siebie ogladaliby sie wszyscy mezczyni w zasiegu glosu) ;)

Majtusiu martusiowato-strusiowata

to ja Cie prosze! nie badz zla, bo kangurek nie kupi Ci juz never mleka truskawkowego, nom! to byla grozba !! :)

f.

mleczko?mleczko truskawkowe?ale takie acidofilne?ale mleczko?:)

możemy ponegocjować:)

A tymczasem idę się leczyć jak Fate przykazała.

:) Martusiu!

nom, i tak ma byc! ^_^ ja wracam do konglomeratow ( cokolwiek to znaczy...mam nadzieje, ze sie dowiem :) pa pa

Kochani

DOBERMAN
Dziewczyny, te piękne oczęta ma Doberman,
Jajox chce Tequele - moim zdaniem pasuje do niej Munia ale on mówi, że głupio mu będzie wołać "Munia" ale ona wygląda jak śliczna mUnia, nie????????

Ifcia

oczka ma Muniowate zdecydowanie, ale ja bym obstawiala Domarte ;-)

Ifcia

Wiesz jednak dobermanki nie powinno się nazywać tak pieszczotliwie bo tak trochę kontrastuje:)Mój Wilczurowatty miał być kropeczką albo krecikiem-nie ma to jak inwencja babci:)A może Supermenka?Albo po prostu Kayah?:)

Martuś?

KRECIK??? buahahahahha!!! :))))
Leon krecikiem?? ^_^ grunt to feminizm, nieprawdaz ?

About pies

Niniejszym pragnę uprzejmie poinformowac, że psina już jest dowieziona we właściwe miejsce i na 99% otrzymała zaiste szlachetne imię :TEQUILA
THX ALL za zainteresowanie.Album rodzinny do wglądu, jeśli kogoś interere :)

test

test

test

test?

a czego? ^_^

JajoX

Chciałabym prosić, aby pojawiały się tu jakieś linki do nowych fotek Tequili...
Ciekawe, czy polubiłyby się z tym czarno/białym kocurkiem, który biega u mnie po mieszkaniu?
pozdrowienia,

Cytat...

Kobiety dostają nazwiska po mężczyznach - najpierw po ojcu, potem po mężu. Nie maja swoich nazwisk. Ten obyczaj niesie w sobie bardzo głęboki patriarchalny przekaz, tak organicznie zrośnięty z nasza kultura, ze prawie niewidoczny. Zgodnie z nim kobiety nie posiadają tożsamości. Są własnością? najpierw ojca, potem męża. Zmieniają tylko właścicieli. Nazwisko jest informacja o tym, do którego mężczyzny należą...

Aube

dobra dobra.... ;)

Szanowni Państwo,

Uprzejmie informuję, że od kilku dni wszelkie łącza zarówno telefoniczne jak i internetowe będące w moim posiadaniu są najprawdopodobniej na podsłuchu policyjnym, więc oczekuję wyraźnego lub zgodnego z prawem formułowania wszelkich wypowiedzi do mnie skierowanych.

wasza ulubiona i niezastąpiona

Stworek Zwierzowy

Ja tam lubię nazwisko mojego ojca :D:D
A jakbym nie lubiła to ja mogę zmienić, ale on nie ;)

Jedno jest pewne

gdybym miała znaleźć sobie miejsce w Matrixie, byłaby to Kałamarnica - Wybraniec.
Wybraniec, ale z mackami, z taneczną, często gwałtowną płynnością ruchów i z kilkoma parami czerwonych oczu....
To ja.

Agentko

chcesz powiedzieć, że już nie będziemy się mogli z Tobą spokojnie kontaktować, by knuć plany zawładnięcia Kulą Ziemską?

Stworku...

A myślałam, że razem się wybierzemy na odkrywczą wyprawę w celu sprawdzenia co jest poza granicami czarnej dziury....

p.s Kosmici na pokład!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tak ET to było do Ciebie!!!!
i nie machaj mi przed nosem tym świecącym paluchem!!!!!

Stworku z Kosmitami...

No cóż...

Agentko

...when no man has gone before....

Ladies

on the board,
let's start the game
who's gonna stop us on the way to the dark side of...

Aube

.... hm...
We have long lain dormant and the time to awaken has come! After our long sleep, we have filled with great hunger! Soon now, we shall feed!

Well..

...exept for this situation when someone has gone there, but have never returned, so we don't know why and where they have gone.....

Stworek z Kosmitami

Jjjjasne...:]

Z dedykacja

dla co poniektorych....

Wiesz co Stworku?

Jestes podla osoba, tak podla jak malo ktora, poniewaz domyslnie kierujesz innych na twoj podly tok rozumowania!Nie jestem faszystom, ani nie tolerancyjna swinia!Wlasnie widac to w tym, co robie.Nie pozwalam takim smieciom gnoic innych, i udawadniam tym zaklamanym bozkom i wam, ze gnebienie odbija sie, wlasnie tak jak teraz!Tak jak teraz tymi moimi, czasem bezsensownymi powtorzeniami, ale glebiej-maja one sens, wlasnie taki przeciwny, jak to usilujesz wmowic .Wlasnie to ja walcze w tak -nawet wulgarny sposob, z wasza nie tolerancja, a ty podla wmawiasz mi cos innego kierujac na te strony!Bezczelnosc to, albo wlasnie twoja slepota emocjonalna nachylona w kierunku takich malych sadystycznych typkow, jak twoj maz(przeczytalem na tych lamach o tym , co wyrabial kiedys w szkolach, byla to interesujaca i obrzydliwa lektura!!!)
Wiec zamknij jadaczeke podla isototo.Zamknij sie mala gnidko.To ty powinnas wlasnie milczec, a nie ja.Wiec milcz , Nie chcialem do ciebie pisac, ale ty nie pozostawiasz mi wyboru!Gnida z ciebie.Nic wiecej.

Uderz w stol....

... a nozyce sie odezwa.

XXX

Kogo bronisz? Komu siedzieje krzywda?

Stworku,

to ja teraz rozumiem dlaczego wtedy nakarmiliście mnie sałatką pomidorową...dokładnie tydzień temu...

Z dedykacją dla co niektórych...

ciachu, ciachu i do piachu...

Taa

Najlepiej przywrócić instytucję Św. Inkwizycji.Kto nie z nami ten przeciwko nam, więc na stos z nim.
Właśnie dzięki takim osobnikom Polska jest postrzegana jako ciemnogród i kraj idiotów.
Sam osobiście nie lubię uszczęśliwiania na siłę, a jeśli czegoś(gazeta, strona www) nie trawię to tego nie używam.
Iksik chcesz być taki dobry i szlachetny, chcesz zbawić świat to zajmij się stronami z domeną "gov", im uświadamiaj co trzeba robić, a nie rozp... HP, jaki by on nie był.
A zgodnie ze schematem, za chwilę powinna nastąpić...

xxx

Jesteś hipokrytą. żeby bronić wolności, ograniczasz ją.

:(

:((((

Stworku

Przedstawiciele nadgryzionego jabłka przenieśli siedo krewetki i tam możan leczyc myszki, a nie u nas, u nas już nich nie ma.

Aube

Nie jest prawdą, jakoby kobieta musiała nosić nazwisko swego ojca, a przy zamążpójściu miała obowiązek przyjmowania nazwiska męża. O tym, jakie nazwisko będą nosić dzieci zrodzone z danego związku decydują oboje nupturienci – składając odpowiedniej treści oświadczenie w Urzędzie Stanu Cywilnego. Może to być nazwisko mężczyzny, nazwisko kobiety lub nazwisko dwuczłonowe – utworzone z połączenia nazwisk obojga. Przy zawieraniu związku małżeńskiego kobieta składa oświadczenie co do swojego przyszłego nazwiska, mając następujące możliwości – pozostać przy nazwisku dotychczasowym, przybrać nazwisko męża lub utworzyć nazwisko dwuczłonowe z nazwiska dotychczasowego i nazwiska męża. Analogiczne możliwości przysługują mężczyźnie. Brak oświadczenia oznacza, że kobieta przyjmuje nazwisko męża, zaś mężczyzna pozostaje przy swoim dotychczasowym – to domniemanie jest podyktowane jedynie względami pragmatyki i nie należy się w nim doszukiwać podtekstów ideologicznych. Trudno uznać zatem, że pod względem imiennictwa żyjemy w patriarchacie - przynajmniej z prawnego punktu widzenia zarzucić tego nie można, z czego wniosek, że trzeba szukać innych argumentów. A dowodów uciemiężenia na płaszczyźnie faktu nie brakuje. Wiadomo skądinąd, że mężczyźni to struktury genetycznie niestabilne, łatwiej ulegające mutacjom i wynaturzeniom, a o władzę nad światem, o prawo do decydowania o cudzym losie, o tym komu, gdzie i co wolno robić najusilniej zabiegają ci najbardziej zmutowani, co przecie widać jak na dłoni i nie trza wcale za daleko szukać...

wow

Pyszne winko!!!

Zwierzu

Wuuuuchachacha!
Cudownie bylo zrozumiec Twoja ostatnia wypowiedz doslownie.

:(

glupia kuchenka! to frustrujace ze nie moge zrobic sobie obiadu przez zabezpieczenia dla dzieci i samobojcow! chlip, glodna jestem !

xxx

Jesteś podłym kłamcą...

O_________O

przeczytalam HP kilkanascie stron do tylu i ...zaluje! nie myslalam, ze az tak...ale podobala mi sie wypowiedz Mr.Shadow z 31.X. (albo cos ok. tego :) ! przynajmiej posmialam sie razem z kangurkiem :)))))))))))))))

O hipokryzji mutantów

"Nie jestem faszystom i nie ja zaczelem te wojne" - rzekł Józef Wissarionowicz, po czym zrównał z ziemią Gdańsk (w ok. 60%).

korespondent

hmmm,
można wiedzieć jak załapałeś taką fuchę korespondencyjną skoro dobrze po polsku nie piszesz?
tam chyba powinno być...nie jestem faszystą...

p.s pozdrawiam

Agentko

Tylko jedną gafę językową wychwyciłaś? Jest jeszcze jedna - bardzo charakterystyczna dla kogoś .... :P Nie widać?
No tak, trzeba było boldem :PPP
Pozdrawiam.

jestem na 33 stronie...

..bez przewijania czytam! ha! twarda jestem, Martus powie ze nienormalna, ale to nic :) ciekawe kiedy odpadne? taki maly hydeparkowy maratonik ^______^ kibicujcie ;-)

A...

...za obudową serwera czai się zły admin, wycinający posty nożyczkami z twardziela.

Ten pies-to znaczy ta wasza ona...

Ta moja ona ma na imię TEQUILA i już jest u mnie :)
Thx All za zainteresowanie.Śmigam ścierać siki :)

Teqś i Jajox

Całuski, nam już brakuje tej "wariatki" Bójka śpi spokojnie i żadne maleństwo nie chce nam sikać na pościel ;)

odpadlam...

...ale sie nie poddalam :)

Pomarańczowa Alternatywo,

O wszystkim o czym napisałeś/aś doskonale wiem...tekst umieszczony przeze mnie był jedynie cytatem wyciagnietym przez mojego znajomego z jednej filozoficznej książki (autora nie podam, bo za żadne skarby nie pamiętam gdzie to było)...
Przez wiele lat bardszo chciałam posiadać nazwisko mojego dziadka (bo nazwisko mojej matki jest w gruncie rzeczy nazwiskiem dziadka, ale nie wgłębiajmy się w szczegóły :) jednka aktualnie polubiłam nazwisko mojego ojca i daje mi to pełne poczucie przynależności do rodziny, a nie do niego...choć jakby na przekór o wiele bliższe kontakty mam z rodzina matki...
Najbardziej idealnym rozwiazaniem byłoby gdyby każdy mógł sobie sam wybrać nazwisko jakie chce...na przykład przy wydawaniu dowodu :D:D byłoby koszmarnie biurokratycznie i skomplikowanie ale zabawnie :D

A według wykładu...

...jaki miałam dzisiaj z komunikacji międzykulturowych to nalezywy do krajów o mniej wiecej równym poziomie feminizacji i maskulinizacji z lekką przewagą tego drugiego...
Zasada podziału jest taka, że im bardziej na wschód tym mniejsza maskulinizacja społeczeństwa, zaś my coraz bardziej dążymy do zachodu...

Mój pies..

też miał dzisiaj szczepionke i wcale nie płakał :)
Twarda z niej sztuka ;)

auć!

ja nie jestem twarda i płacze, bo mi ramie odpada, a Martuś mnie opuscila - pic poszla i bezwstydnie balamucic mlodszych kolegow ;-)

Pomaranczowa A :-)

Dodaj i siebie do tego wszechetnictwa, do tego wynaturzenia:-) Jeslii i mnie tak usilnie dodajesz:-) Na zdrowie. Hi Ha He Hrr

Ahh jak dobrze..

Cisza..spokój..tylko Fate pojękuje w kącie nad swym opuchniętym ramieniem...pogłaszczemy ja po głowie, pocałujemy w czułko i damy coś na sen...

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

Vibracje (7 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Muzyka lekka, łatwa i przyjemna czy... ? (11 odpowiedzi)

https://www.youtube.com/watch?v=l6djoOEjwNY Zaglądam, z ciekawości na Festiwal Opolski...