Ile wydajeciena dentystę

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Ostatnio zajełam się odbudową swoich zębów. Niestety jest to strasznie kosztowna sprawa. Czy też ucieka Wam mnóstwo kasy na takie przedsięwzięcia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ile wydajeciena dentystę

ucieka, ale warto:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie, że warto :). Zastanawiam się czy będąc po trzydziestceteż zęby Wam się sypią?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja co prawda jestem przed ale już sporo wydałam na dentystę. Samo kanałowe to koszt ok 500 zł ;/ już miałam 3. Prócz tego mniejsze ubytki koszt 100 zł, wyrwanie ósemki 200 zł. Ale też myslę że warto....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dużo....w ostatnich pięciu latach koło kilu tysięcy, ale ja mam słabe zęby dlago od dziecka zawsze coś
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Idąc do stomatologa, nie sądziłam, że będę musiała wziąć kredyt... Wydawało się, że czeka mnie przegląd i niewielka kosmetyka... Okazało się, iż poprzednia dentystka leczyła wszystko "na zewnątrz", a kanały zostawiała w opłakanym stanie. Skończyło się na 7 cyrkonowych koronach. Jedna 1200 zł. Przed tym oczywiście leczenie kanałowe -ok.500 zł jedno. Mam teraz "filmowy" :) uśmiech, ale jakim kosztem... Przyznam jednak, że warto było.Wolę chodzić w starych butach, ale uśmiechać się bez kompleksów!:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Heh dobrze powiedziane...ale teraz i buty mozna tanio kupić ;) ja bardziej boję się sytuacji że zacznie boleć mnie ząb w weekend a całodobowe czy weekendowe usługi stomatologa duuużo więcej kosztują, dlatego leczę zęby na bieżąco.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie podobna sytuacja była ze źle przeleczonymi kanałami. Odbudowa tez idzie niestety w tysiące.

no ja pierwszego kanała mialam w wieku 12 lat...i uwierzcie mi, mi już trzonowce rosły zepsute...taka uroda, dlatego dwa kanały juz mam zamienione na dwie porcelanki na złocie a wkład tytanowy to też kosztuje, inne kanały(każdy od czwórki dalej, dwie strony góra dół...), muszę regularnie kontrolować czy tam nic się nie dzieje, czy bakterie beztlenowe nie powstają itp, a małe dziurki do łatania na bieżąco to jedna gdzieś na półtorej roku

Przeszłam gruntowne leczenie 2 lata temu, jak już dziecko od cycka odeszło i zarobiłam na leczenie. Ale to tylko leczenie. Chciałabym zrobić sobie zęby na filmowy uśmiech, tylko, że koszta mnie przerażają.

A powiedzcie, czy jak idę do stomatologa specjalizującego się w filmowym uśmiechu, to czy za pierwszą wizytę doradczą też płacę?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja jestem po trzydziestce i nie zauwazylam zmian, chodze co rok do poltora i wydaje 200-300 pln. Cos zawsze znajdzie plus zdjecie kamienia. Tez mam kruche zeby, bardzo duzo zaleczonych.

Inne tematy z forum

Szukam seksuologa, problemy ze wzwodem (3 odpowiedzi)

Witam . Prosze o poważne odpowiedzi.Mam problemy z erekcją. Szukam dobrego seksuologa ,...

Mały penis we wzwodzie (7 odpowiedzi)

Mam 22 lata i pewien kompleks spowodowany niewielkimi rozmiarami mojego członka. Chodzi o to, że...

Problemy z erekcja przy dziewczynie (6 odpowiedzi)

Witam Poznałem świetną dziewczynę, przy której mam problem z erekcją. Wiem że przed nią członek...