Ile zarabiacie miesięcznie?

Ciekawi mnie, jak kształtują się na rynku pensje pracownicze. Napiszcie proszę kwotę netto i stanowisko, oczywiście bez podawania nazwy firmy:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 27

Re: Ile zarabiacie miesięcznie?

12zł/h jako operator koparki i koparko-ładowarki, bliska okolica Gdańska. Oprócz operowania sprzętem wykonuję prace pomocnicze i czasami monterskie. W miesiącu wyrabiamy 200-230 godzin więc można się zmęczyć. Stawka całkiem OK jak na dzisiejsze warunki, ale gorzej z wypłacalnością... Umowa o pracę na czas nieokreślony.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czego nie musisz robic ty bucu?naucz sie jezyk bo mowi sie "NIE MUSZE JUZ PRACOWAC" ty bucu
a tak w ogole to juz sie zbudz bo bzdury ci sie snia

1500 na reke- sprzedawca

ze swojego doświadczzenia, znajomych i rodziny to:
Wszystkie kwoty podaje w netto i oparciu o uowę o pracę

kucharz 1600zl
kelner śniadaniowy 1400zł
sprzedawca (galeria bałtycka) 1200zł
sprzedawca (Fashio haouse) 1800-2000zł z premiami
szef kuchni w renomowanym hotelu około 5000-6000zł
kelner w tym samym hotelu 1500zł + jakies napiwki ale bez szału
meager restauracji 2500zł
przedstawiciel handlowy 2500-3000zl
pracownik biurowy 1800zł

na zlecenia:
ochrona urzedu miasta 5,8zł/h
kelner bakietowy 10zł/h
hostessa od 6 do 15zł/h
kelner na monciaku 6zł/ + napiwki
budowlanka 8-10zł/h
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jako asystenka stomatologiczna w szczecinie na etacie,2 zmiany-1400netto
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

spawacz, polska/gdynia 9 h dziennie od 7.30 do 17. 3o minut nie platnej przerwy 44 zl netto, umowa o prace na 2600 zl. socjal pelny, auto firmowe bus na kilka osob.
praca bez nerwow, ile zrobisz to jest ok, (godzinowka z nas jest) nikt nie narzeka i dlatego najnizszy staz w firmie to 2 lata.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kolego Życze podwyżki tego 5,5 żeby dla wszystkich starczyło. Zdrowa postawa - Wesołych Świąt!!!

5kpln podstawy, laptop, słuchawka, auto plus premie czasami przekraczające podstawę kierownik produkcji odpowiedzialny za wszystko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

1350 netto
2,5 roku stażu
PRACOWNIK PRODUKCYJNY (21L.) zazwyczaj 8h, non stop w ruchu, duże obciążenie fizyczne + odpowiedzialność

no nieźle, zarabiam 40 kawałków, prezes interferii
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

minus wacha;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, jestem z Krakowa i pracuje jako szef Kuchni i zarabiam 2500zł netto + premie około 400zł. Miałem zamiar przenieść się do gdańska ale z tego co czytam to nie wesoło u was z zarobkami. Czy jest tu jakiś kucharz? Może się wypowiedzieć jak zarabia się u was w gastronomii?

Pozdrawiam

Paweł z Krakowa

26 lat - 6 lat ogólnego stażu pracy w tym handel, stanowisko kierownicze, koordynacja, praca w administracji, wykształcenie średnie techniczne, plus oczywiście wyższe niestety tylko licencjat ale zawsze może to sie zmienić :) i co
1400 netto plus prowizja no i oczywiście jest próg nie do osiągnięcia a praca bardziej biurowa 15-16 razy miesiącu po 12h tak bym to ujął niestety umowa totalnie śmieciowa :(

dlatego szukam pracy nawet za mniejsza kasę aby tylko umowę normalną mieć :( by w przyszłości kredyt na mieszkanie dostać - bo w chwili obecnej to czuje sie jak bym na czarno pracował....

Narzeczona pracuje w stomatologi ma 11 zł na godzinę plus kasa za skalingi także przy 170 godzinach 2300 netto ma - chciał bym chociaż trochę jej dorównać z wypłata albo wyrwać jeszcze gdzieś prace dorywcza co drugi dzień bo przy moim obecnym czasie pracy mam taką możliwość, a robić moge wszystko jak bedą $$$ :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co Ty opowiadasz... To chyba nie w tej samej Anglii co ja żyjesz, jeśli twierdzisz, że za 800zł można kupić w Polsce tyle co za 800funtów w Anglii. No, aż brakuje mi słów skąd Ty to bierzesz... W Polsce przez 5 lat wynajmowałem w Trójmieście w Gdańsku mieszkanie dwupokojowe za 1500zł. Czyli Twoją drogą dedukcji cena mieszkania w Anglii licząc 1:1 również wynosi 1500?? Mając 800funtów w Anglii opłacisz mieszkanie i jeszcze masz coś na przeżycie, a w Polsce mając 800zł opłacisz mieszkanie?? Nie sądzę... Jezu podałbym Ci tyle przykładów na to, że się mylisz, że aż głowa boli. Ja nie powiedziałem, że w UK zarabia się przeciętnie 1200funtów. Jak się tam jedzie bez żadnego wykształcenia, języka, kwalifikacji to może i się zarabia 868 funtów. Zależy co się robi. Ja pojechałem pracować tam w swoim zawodzie, a nie "na hura" szukać pracy. Ale błagam, przestań pisać, że za 50 funtów w Anglii kupisz tyle co za 50zł w Polsce. Spójrz na ceny wody, chleba, piwa, wódki, nawet cheesburgera w Mc Donald's w Anglii, a spójrz na ceny w Polsce. A inny przykład, który kompletnie mnie rozbraja to karnet na Lechię Gdańsk około 1000zł, karnet na mecze Manchesteru United 900funtów. Oczywiście mówię o dobrych miejscach. Licząc w stosunku 1:1 to zarabiając 868funtów prawie kupisz sobie całoroczny karnet na mecze Manchesteru United, zarabiając 868zł brakuje Ci nawet więcej na karnet Lechii Gdańsk w stosunku co do karnetu na mecze Man United. A chyba nie muszę porównywać poziomów widowiska. I przestańcie w końcu przekonywać, że stosunek wydatków do wysokości wynagrodzenia w Polsce jest taki sam jak w Anglii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre :D praca jest nad morzem, owszem, ale tylko w wakacje. poza sezonem to mozesz liczyc na lut szczescia, zeby sie do biedronki dostac
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

płacimy*
a chata 10 min od centrum na ładnej spokojnej angielskiej dzielni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie polecam wyjazdu komus kto chce tu mieszkac sam i pracowac na warehousie...

ja mieszkam z mezem ktory ma solidna pensje, moja za rok z hakiem wzrosnie tez znacznie, za chate pącimy w Coventry 475 funa 4 pokoje (chata w super stanie ale przyznaje ze cena miła, powinno to kosztowac okolo 100 funa drozej)

zarcia nie marnuujemy, nie chlejemy, nie ma lansu, zyjemy normalnie i styka na wszystko. Czesto kupuje tu ciuchy, buty i inne takie dla rodziny bo taniej, na przecenach ktore sa bezustannie wrecz za symboliczne pieniadze.

Ostatnio lalki Monster High w PL kupowałam dla bratanicy za 170 zł duze pudlo, od 2 mcy jest u mnioe promocja tych lalek, sa za 16 funa :) czyli jakies 65 zł :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inaczej : w Polsce zapłacę 37,98 zł a w UK 24,72f (niższa kwota związana była z faktem zakupu tylko 400gram mięsa, wyższa dotyczy kwoty uwzględniającej kg mięsa, który kosztuje 13,34f). Nadal będę się upierać, że relatywnie żarcie w UK jest dużo droższe, bo większość towarów jest importowana. Za to ciuchy są tanie - można przecież kupić tshirt i zapłacić mniej niż za 400gram mięsa :D) W Polsce takie akcje to tylko w lumpexach :)

U nich zarabia się przy najniższej krajowej 868f na rękę i wydaje 24.72f na 8 potrzebnych produktów.

U nas zarabia się przy najniższej krajowej 1111,86 zł na rękę i wydaje 37,98zl na 8 potrzebnych produktów.

Akurat wiem jak wygląda życie w UK w praktyce i umiem znaleźć minusy, widzę również różnicę. I nie mów, że w UK zarabia się przeciętnie 1200f na ręke czyli ok 1500 brutto. Takie stawki to dla Brytyjczyków i mnie :) bo miałam prawie 1600 :) ale większość pracuje za najniższą krajową :)

Jeśli mieszkasz sam a nie w kołchozie z innymi Polakami, to musisz liczyć się z kosztami. Minimum 500f za 2 pokojowe mieszkanko (poza Londynem), plus opłaty co 3mce za prąd i gaz (ok 100f miesięcznie) plus council tax (100f +/-) jak masz samochód to benzyna, jak poruszasz sie środkami komunikacji to za bilety. Polacy pracujący na Wyspach mają najczęściej najniższą krajową (6.08f/h). Pracując 40h masz brutto 972f (a od tego jeszcze sobie tax odejdzie), wiec na rękę masz 868f :) Zatem ile Ci na życie zostanie? Niewiele, z 200f (zakładając, że nie dostajesz benefitów) czyli pozostaje Ci robienie zakupów za max 50f tygodniowo :)

800zl czy 800f dla mnie żadna różnica, bo jeśli liczyć 1:1 to taka sama nędza. Zatem za 50f kupisz tyle ile u nas za 50zl czyli nic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zakupy w polskim Tesco według Ciebie - 37,98zł, w angielskim 15,38f. W Anglii zarabiasz 1200 i w Polsce 1200. Widzisz różnice, czy nie?? W Polsce można byłoby zarabiać nawet i te 1200, gdyby ceny najróżniejszych produktów w stosunku do wynagrodzenia były takie jak w Anglii.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

PRACA chciec to moc (69 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...

fundacja fly (48 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej (38 odpowiedzi)

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej. O co was pytali pracodawcy i jak...