Ile zarabiacie w 2023?

Ciekawi mnie ile zarabiają forumowicze, krótko:
- zarobki miesięczne
- rodzaj umowy
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nie wracaj. Mówię szczerze.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 25

NIe wiem, co to znaczy pracownik biurowy. My w naszej firmie szukamy ludzi do pracy w biurze ale takich, co mają konkretną wiedzę. NIe wymyślanie procedur, tworzenie raportów i tego typu bzdety ale konkretną techniczną wiedzę. Oczywiście znajomość Excel-a obowiązkowa ale o tym się nie wspomina tak samo, jak znajomość j.angielskiego. To są narzędzia konieczne do pracy i znajomość tego to podstawa.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 22

- 42 lata (18 lat doświadczenia)
- analityk finansowy w firmie produkcyjnej należącej do zagranicznego korpo
- 9 k brutto, 6.5 k netto
- umowa o pracę
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

15 lat mieszkałem za granicą. Jeszcze mieszkając za granicą aplikowałem na różne stanowiska w firmach logistycznych. Pracę dostałem dość szybko, zarobki na początek 6000 netto, po dwóch latach zarabiam 9000 netto plus premie.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 35

To mam dla Ciebie radę: wyjedź ... po latach będziesz żałować i myśleć o powrocie. Na zachodzie wcale łatwiej się nie żyje. No chyba że żujesz tutaj w warunkach poniżej minimum to może Ci będzie lepiej
popieram tę opinię 86 nie zgadzam się z tą opinią 32

chwalisz sie czy zalisz? moze po prostu obracasz sie w innym towarzystwie i czas to zaakceptowac.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 26

-36 lat
-starsza specjalistka ksiegowosci w miedzynarodowej korporacji (pracuje dla oddzialu w UK)
-12,5k brutto
-umowa o prace
Jak na trojmiasto bez szalu, jak chcesz mieszkac normalnie i odlozyc pieniadze, to bedziesz po prostu godnie zyc ale to nie jest stawka za ktora czlowiek bedzie latal na malediwy
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 17

Około 8 tysięcy na rękę. Jestem ustawiaczem maszyn i pracuje na 3/4 etatu. Praca lekka i prosta. Udało się znaleźć fajną firmę :)
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Ile zarabiacie w 2023?

Niesamowite...sama elita na forum ..wszyscy zarabiają prawie 10 k netto...jakoś osoby, które znam ( mieszkające w gda) 10 netto to mają na kwartał lub 2 miesiące, ale cóż, nie są ani lekarzami ani IT
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 12

16500 brutto
Kierownik jednego z działów produkcji
7300 dochod z najmu
Żona około 8k netto własną działalność
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9

1200 stypendysta zus
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skąd takie fałszywe dane? "2,5 mln Polaków około, jest to taka liczba, która pracuje na wynagrodzeniu minimalnym (na koniec 2022 roku przyp. Demagog". Ok.2.5ml Polakow to nie 70% (chodziło Ci pewnie o Polaków w wieku podukcyjnym)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wszyscy zarabiają coraz mniej, połowa kłamie i pisze więcej niż ma. Bo przecież ponad 70% Polaków zarabia minimum krajowe.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 12

-40 lat
- IT, administrator systemów, 14 lat doświadczenia
- 9k netto
- umowa o pracę
Żeby nie było że każdy ma kokosy w IT
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

37 lat
Operator koparki (15lat doświadczenia)
26zł/h 4000-5000 zł
Umowa o prace
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie podam, bo IP zbierają
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9

54
nauczyciel dyplomowany
4100+nadgodziny=ok 4,8-4,9 netto :(
24 lata w szkole, UoP
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 4

- 40 lat, singiel
- handel, części do aut, jestem po "samochdówce"
- ponad 5000 netto
- uop
Wbrew pozorom szału nie ma jak na singla. Nie muszę się martwić ale też ma z czego zrobić poduszki finansowej.
popieram tę opinię 59 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wow, zazdroszczę ( jeśli to prawda i faktycznie łączysz te dwa zawody). U mnie- lekarz 40 lat.
-cały etat w szpitalu- 7 tys. z niewielkim hakiem ( podstawowa pensja za etat).
Oczywiście zmuszona jestem "dorabiać"- zawsze mam 5- 6 dyżurów w mies. + popołudniami poradnię 2x w tyg., ale to praca znacznie ponad etat ( czasem godzinowo wychodzi znacznie ponad 2). Tak więc piszmy może, ile mamy za etat. Wynagrodzenie za dorabianie zaciemnia obraz. W innym wypadku mogłabym się poczuć jak krezus, a przy swoich 7 tys za etat czuję się wiadomo jak...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 6

- wiek 38l
- lekarz informatyk IT
- zarobki miesięczne 50-60 tys. zł
- rodzaj umowy UOP, B2b.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 76

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (7 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Event firmowy (3 odpowiedzi)

Szukam pomysłu na ciekawy firmowy event. Jeśli możecie coś podpowiedzieć, ewentualnie znacie...

Własna gastronomia - czy się kalkuluje? (58 odpowiedzi)

Mam pytanie, głównie do mieszkańców Gdyni: jakie jest Wasze zdanie nt. poprowadzenia własnej...