Ile zarabiacie w 2023?

Ciekawi mnie ile zarabiają forumowicze, krótko:
- zarobki miesięczne
- rodzaj umowy
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 16

Re: Ile zarabiacie w 2023?

Chyba jestem zerem.
Jak się nagimnastykuje to średnia mi wychodzi11k. Ale to zależy od miejsca. Raz jest 5000 a raz 45000.
Branża eventowa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

jest 13 pensja i jakis socjal uzależniony od wysokości zarobków na członka rodziny. Nic więcej nie ma. Korepetycje - jak ktoś lubi, bo ja już mam dość
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

- 33 lat
- Koordynator Regionalny
- ok. 22k po odliczeniu podatku i zusu
- b2b
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

43
nauczyciel dyplomowany
4100+nadgodziny (każdy rok inny z racji 4 skończonych kierunków, ale średnio ok 1500zł miesięcznie)+szkoły zaoczne (ok. 4000zł rocznie)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktoooo??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ile zarabiacie w 2023?

No to widać, że Polska jest miodem płynąca.
Szwecja 10 tys netto - szef kuchni sniadaniowej
żona 8 tys netto - zarządca nieruchomości i nauczyciel zawodu.
Przy dzisiejszych cenach mało co odłożymy, ale już swoje mamy odłożone.
Dwa samochody 2 letni i czteroletni, wczasy co rok 2,3 tygodnie plus mikro wczasy trzy razy do roku.

Czas chyba wracać do Polski
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mi wychodzi tak średnio 13 000 PLN Netto na rękę, 37 Lat , branża medyczna w Krakowie. Jako Singiel jest OK. Po spłacie raty na mieszkanie , lisingu na Auto i wszystkich opłat + jedzeni. Jestem w stanie jeszcze odłożyć te 4000 PLN co miesiąc , dzięki temu można pozwolić sobie na większe wydatki co jakiś czas jak Wakacje , Sprzęt elektroniczny czy nawet jakiś remoncik co jakiś czas za gotówkę. Miałem szczęście, bo przed Pandemią i Inflacja (w 2019 roku) , przebranżowiłem się i zrobiłem 2-letnie Kursy z certyfikatami . Dzięki temu Zarobki bardzo mi skoczyły z 6000 PLN Netto na 13 000 Netto. Oczywiście z językiem niemieckim na poziomie C2 , bo firma, w której pracuje współpracuje z Austią i Niemcami , dlatego był wymóg językowy, który ogarnąłem w przeciągu tych kilku lat Pandemii. I teraz jest Git mimo tak ogromnej Inflacji
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co Ty wypisujesz człowieku zatrzymałeś się w liceum na pozytywizmie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dobre :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

i wtedy się obudziłeś, zlany potem

Od 20 lat UG
tytuł doktora
etat techniczny, UoP
3300 netto
czytam to forum i zastanawiam się jak....jak to możliwe?
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

-35 lat
-Handlowiec
-15-55tys zł
- działalność
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Say what?
W korpo prędzej zatrudnią urzędnika niż studenta bez doświadczenia. A studentów bez doświadczenia często zatrudniają. Wiem, bo 5 lat temu się zatrudniłem tylko ze skończonymi studiami IT, lecz bez doświadczenia :)
Teraz już zarabiam 3x tyle na UoP. A studia skończyłem 7 lat temu :-)
A odnośnie korpo - zależy od branży. Są osoby które mają stabilną, wysokopłatną pracę a są tacy którzy właśnie za taką pensję którą zarabiasz mogą wylądować na zielonym trawniku.

Znasz realia i nie wiesz jak skorzystać choćby z rocznika statystycznego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też znam realia,mało ludzi znam zarabiających poniżej 10k. Mieszkanie, zawód, wykształcenie, determinują twój krąg towarzyski , przez co możesz ulec łudnemu wrażeniu, że Ty i ludzie któych znasz stanowią odzwierciedlenie społeczeństwa . To tylko błąd poznawczy, bo w tych czasach rzadko ludzie którzy pokończyli zawodówki kolegują się z inżynierami czy lekarzami. Po prostu inne światy
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie, ale większa szansa, ze tacy akurat siedzą przed komputerem i zaglądaja na forum, niż pani z kasy z biedry czy mietek na budowie, prawda?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

- 39 lat
- IT
- ok 35000 PLN
- B2B

zona tez IT
12000 brutto
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Panie, zmieniaj pracę, przechodź na b2b z ryczałtem 8,5%, 2-3 zmiany pracy i będziesz miał 3 razy tyle.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To był mój wpis. Jestem testerem od >10 lat. zarobki 4-6-9 k brutto na UoP, potem na b2b odpowiednio 15k i teraz 26k (wpis był przed negocjacjami podwyżki).
Da się jak mądrze prowadzisz swoją karierę (jakkolwiek i**otycznie kołczowo to brzmi) - uczyć się, pytać, zmieniać pracę i technologie co 2-3 lata, dobrze negocjować, spotykać ludzi - meetupy, konfy, szkolenia...
Sori, jak się siedzi na d... 15 lat na jednym stanowisku i liczy że ktoś sam z siebie da, no to później są takie kwiatki jak się czyta tu na forum. Wierzysz, nie wierzysz, up to you, ale z takim podejściem że się nie da...no cóż, lepiej dla mnie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 14

Wykształcenie: Mgr inż IT

Pierwszy etat:
Zawód: Kierownik IT / Administrator aplikacji
Zarobki: 12000 brutto + 15000 brutto premii rocznie
Rodzaj umowy: UoP

Drugi etat:
Zawód: Specjalista wsparcia IT
Zarobki miesięczne: 5000zł brutto + premia roczna 4000zł brutto
Rodzaj umowy: UoP

Socjal: 2000zł rocznie na wydatki w mybenefit

Pracuję zdalnie. Jak widać - zarobki jak na IT szału nie robią. Wychodzi prawie 20.000zł. Godne zarobki dla mnie byłyby 25.000zł brutto miesięcznie z premiami. Ale jeszcze jestem młody, mam dopiero 5 lat doświadczenia - więc wszystko za mną (mam nadzieję, że na moją podwyżkę nie wpłynie inflacja a skill). Biorąc pod uwagę moje umiejętności oraz zaradność - bez mniejszego problemu spokojnie mogę pogodzić obie prace na 2 etaty z czego zadowoleni są obaj pracodawcy. A i mieszkam w małej miejscowości, więc na życie wydaję bardzo mało. Młodzieńcza energia robi swoje :-)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Praca za granicą. Niemcy (7 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

PRACA chciec to moc (69 odpowiedzi)

Czesc, calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem...

Event firmowy (3 odpowiedzi)

Szukam pomysłu na ciekawy firmowy event. Jeśli możecie coś podpowiedzieć, ewentualnie znacie...