Impuls

Temat dostępny też na forum: Impuls
Impuls to osiedle, które powstanie na Zaspie w rejonie ul. Hynka i al. Jana Pawła II. Osiedle składać się będzie z czterech budynków, z których najniższe będą posiadały cztery piętra, zaś najwyższe od sześciu do ośmiu pięter. W I etapie realizacji powstaną dwa budynki czteropiętrowe o nazwach Yellow i Blue. Ich nazwy odpowiadają kolorom przewodnim w elewacji oraz wnętrzach.

W budynkach Yellow ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Taaa " Ok, ciekawa architektura"

Chyba ten komentarz pisze pracownik. Klatki bez okien, teren rekreacyjny - ławeczki i huśtawka, no - jeszcze drabinka -dla wszystkich grup wiekowych!!!
Okoliczne tereny zielone i rekreacyjno - sportowe są prywatną własnością, niech mieszkańcy Ipulsu nie liczą, że z nich skorzystają. Niech im deweloper zapewni, tereny do rekreacji , a nie szykuje "kołchoz", gdzie mieszkańcy z okna będą mogli sobie rękę podawać. Żądajcie od dewelopera całego planowanego zagospodarowania terenu, będziecie mieć obraz, w co się pakujecie, bo obudzicie się z ręką w nocniku.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 10

Z pewnością ciekawsza...

...niż oklejone styropianem bloki z wielkiej płyty systemu Wk70 jakich pełno dookoła. Najlepiej kupić mieszkanie w pokomunistycznym bloku i zabronić budowania czegokolwiek w promieniu 10 km.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Z pewnością ciekawsza...

I Ty kiedyś będziesz mieszkał w starym budynku,Ci ludzie są zadowolenie ,że maja mieszkanie ,że wychowali swoje dzieci w tych mieszkaniach, ze nie spłacają kredytów hipotecznych.Faktem jest, że jeżeli nowi mieszkańcy tych budynków nie będą korzystać z zieleni innych to teren rekreacyjny jest mikroskopowy i wiemy dla czego .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7

Przecież zupełnie nie o to chodzi - niech mieszkają, ja nie mam z tym problemu. Co do kredytów hipotecznych to pewien odsetek tych osób również płaci te kredyty; nie wszyscy kupują na kredyt mieszkania nowe. Dziwi mnie tylko oburzenie co poniektórych ludzi którym przeszkadza dosłownie wszystko. Teren dawnego pasa też zostanie zabudowany, i co zrobisz? Nic nie zrobisz. Pani Annie proponuję postawienie strażników przy każdym placu zabaw i legitymowanie wchodzących dzieci pod kątem miejsca zamieszkania.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zapomnieli dodać, że tuż przed budynkami blue i yellow (swoją drogą czy naprawdę już brakuje słów w przebogatym języku polskim, by używać rodzimych określeń???) powstaną wysokościowce, które zabiorą słońce i widok na cokolwiek. Zresztą i bez nich widok jest dość marny
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: tak po amerykansku

Co do nazwy masz raję to tak po amerykańsku w końcu Europa,zaś co się tyczy tych wysokich budynków , które powstaną to faktycznie nie ciekawie .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak szukasz...

..mieszkania z widokiem na las, to nie kupujesz w takim miejscu, proste. Nie zauważyłem by ktoś na siłe zmuszał do kupowania czegokolwiek. Co do planownych inwestycji i zabudowy, to wszystko masz napisane w prospekcie lokalu, A to że ludzie nie czytają, to juz ich problem.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Naprawdę? Rany, a ja myślałem, że deweloper zasadzi mi tam las pod oknem. Co za pech
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Blue

jak kupowałam mieszkanie w blue, to mówili, ze etap II nie przekroczy 6 kond...
jak zawsze
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam przy zakupie w Yellow mówili o dominancie na 8 pieter
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli budynek grey teraz pięknie zrobi cień dla placu zabaw i budynku blue :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie martwcie się wszystkich pogodzą osiemnastopiętrowe budynki Budimexu po drugiej stronie ulicy.
Będzie cień aż do ETC :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Deweloper na etapie kupna mieszkania bez problemów udostępniał analizę zacienienia budynków i terenu więc jeśli komuś to nie pasowało to nie musiał kupować mieszkania.
To oczywiste że większość chciałaby mieć doskonale skomunikowane mieszkania, w dobrej lokalizacji, nasłonecznione, ciche, najlepiej bez sąsiadów i w cenie maks. 4k/m2 ale sorry, takie rzeczy to tylko w ....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Swego czasu oglądałem jedno z mieszkań deweloperskich (nie w Gdańsku). Z wstępnych oględzin mieszkania wywnioskowałem, że słoneczka w mieszkaniu zbyt często oglądał nie będę. Są jednak przepisy zobowiązujące do zapewnienia minimalnego czasu (1,5h, o ile sobie przypominam) w ciągu doby, przynajmniej w jednym pokoju. Umówiłem się z przedstawicielem dewelopera późnym popołudniem, bo mieszkanie miało zachodnią ekspozycję. Niestety słoneczka w mieszkaniu nie zastałem. Podobno słońce oświetlało mieszkanie nieco wcześniej. Poprosiłem, aby deweloper określił konkretną godzinę, o której wspólnie dokonamy sprawdzenia. Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź, że o tej porze roku niestety słońca w tym mieszkaniu nie ujrzę.
Do lata już nie czekałem, ... z zakupu mieszkania zrezygnowałem :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

przeprowadzka !!?? (39 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

onkologia na Zaspie?? (12 odpowiedzi)

jaka jest Wasza opinia na temat oddzialu onkologicznego na Zaspie. Pilnie potrzbuję informacji na...

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...