Incepcja

Temat dostępny też na forum: Incepcja
Opinie do filmu: Incepcja.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fatalny

Fatalny film, bo słaby to zbyt delikatne określenie, nic mnie w nim nie przekonało, to przykre żeby wydać tyle kasy na film i stworzyć taką chałę, gra aktorów porażająco nieprzekonywująca, to były bardzo źle wydane pieniądze, za oglądanie takich filmów powinno się płacić:), to oczywiście moje subiektywne odczucie po seansie, ale piszę tak krytycznie gdyż jestem zbulwersowany beznadziejnością filmu...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 31

Zasypiałam

Porażka...nie polecam, nie mogłam się doczekac kiedy się skończy, a już jak incepowany synek wyciągnął z sejfu znany ze zdjęcia wiatraczek chciałam wyjść. Nie, nie, nie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 13

dno

mówiąc krótko przereklamowany, szkoda czasu i pieniędzy
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13

Re: dno

Rzeczywiście DNO. NAJGORSZY mój film w tym roku! Nie mogę zrozumieć, co może się w nim podobać. Chyba tylko durny Leo?
SZKODA PRZEDE WSZYSTKIM CZASU I KASY. PORAŻKA TOTALNA!
Nigdy więcej nie obejrzę żadnego filmu z Leo!!! NIGDY!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

swietny!

a mi sie bardzo podobal ten film - swietna koncepcja, efekty rewelacyjne i duze brawa dla autorow scenariusza, bo naprawde musieli sie wysilic, zeby film nie byl "filmem o zasypianiu". Ale udalo im sie to rewelacyjnie. Aktorzy fajni, duzo znanych twarzy m.in. z Ostatniego Samuraja, Taxi i 3 planety od Slonca, Do tego fajne efekty, dobra strzelanka, brak nachalnego romansu - naprawde milo sie oglada. Polecam!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 13

film jest przereklamowany

zawiodłem się na tym filmie całkowicie. niezłe efekty i naprawdę fajny pomysł - ale niestety całkowicie skopany. po recenzjach myślałem, że będzie to mocno zakręcony film pełen intryg i zakrzywień czasoprzestrzeni, po którym wyjdę z kina zszokowany i zachwycony, na który będę chciał pójść drugi raz, żeby odkryć go na nowo i spojrzeć na elementy układanki z innej perspektywy. a tymczasem poza efektami i ciekawym pomysłem (przedstawionym właściwie na tacy) to nie było tam właściwie nic wartego uwagi. do tego w wielu miejscach brakowało po prostu pomysłu, a gdzieniegdzie i logiki. w połowie filmu miałem dość i zacząłem ziewać. ten film jest całkowicie przereklamowany - co najwyżej dobry, na pewno nie genialny.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

era pomatrixowa

Kolejny film który stara się dorównać "Matrixowi". Nie udało się. Wyścig na efekty specjalne nietypowe fabuły trwa ale "Incepcja" nie jest w pierwszej dziesiątce.... Cóż w wolnej chwili można zobaczyć choćby po to żeby podyskutować na forum...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Niezly, choc daleki od ideału

Zgadzam sie. Scenarzysta korzystal z Matrixa i chcial by folm choc troche dorownał tamtemu dziełu. Niestety, siłą Matrixa był rewolucyjny i rewelacyjny pomysł, tutak mamy tylko kopie. Same pojęcia, jak architekt, konspekt czy projekcja na siłę zaczerpniete z Matrixa. Dla zagorzałych fanów Matrixa (mowie rzecz jasna o 1 czesci:)) ten film bedzie rozczarowaniem. Dla wielbicieli kina akcji i zaskakujących zwrotów tejże - film godny polecenia. Po początkowej nudzie akcja się rozwija i jest poprowadzona wartko i naprawdę zaskakująco. Jest parę momentów, gdzie widz nie obdarzony inteligencją Einsteina lub Kopernika na pewno się zgubi (hehe, 3 podpoziomy snu), jak również jest co najmniej kilka mocnych niekonsekwencji (jak chyba we wszystkich filmach sci-fi-action:)) Ale muzyka potrafi dopelnic całosci i są momenty, gdzie obraz potrafi wcisnac w fotel. W skali od 0 do 10 dalbym 7.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Rozczarowanie

Wszyscy w kolo mojego miejsca sie wiercili, wzdychali, ziewali, pukali palcami w kolano, pisali smsy... wlacznie ze mna. Przez pierwsze pol godziny zastanawialem sie czy nie wyjsc z kina bo chcialo mi sie mocno spac. Koncowka niezla ale szalu nie ma.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 12

Re: Rozczarowanie

W końcu jakieś forum gdzie nie zaglądają PRowcy dystrybutora Incepcji. Film mocno średni. Efekty to nie wszystko w filmie. Niech Nolan napiszę książkę Incepcja, gdzie nie będzie mógł wykorzytać znanych twarzy, milionowego budżetu i kosmicznych efektów. Idę o zakład, będzie klapa.
Pozdro dla normalnych
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12

ten film to jedno wielkie nieporozumienie

Tylko jednym słowem podsumuję ten film bo nie chce mi się nawet rozwodzić na jego temat. To że na niego poszedłem mogę wyłącznie nazwać - POMYŁKĄ.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 12

FILM WARTY UWAGI

Byłam wczoraj na tym filmie , w sumie z przymusu bo chłopak mnie zaciągnął. Stwierdzam jednak, że byl bardzo ciekawy. Podobala się nam zawiła i ciekawa fabuła, fajne efekty i świetna gra aktorska. Nie rozumiem dlaczego znajdują się tu takie nieciekawe komentarze. Te bzdury piszą chyba fani Matrixa, którzy spodziewali się powtórki z rozrywki.POLECAM
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: FILM WARTY UWAGI

Całkowicie zgadzam się z twoją opinią.Po prostu dla większości z was film miał za trudną i skomplikowaną fabułę.Wymaga on dużego skupienia podczas oglądania.Zamiast wypisywać nietrafne opinie ,polecam ponowne obejrzenie tego dzieła.Pozdrawiam
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

Re: FILM WARTY UWAGI

nie zgadzam sie z Toba. Film zrozumialam w 100%. Dostrzeglam w nim nawet pare logicznych niescislosci(np. po wypadnieciu samochodu z mostu Arthur powinien sie obudzic gdyz byl jedynie jeden poziom snu nizej). Jesli komus film sie nie podobal nie musi to znaczyc ze go nie rozumial.
Pomysl juz byl wykorzystany w 13 pietrze jedynie troche prerobiony. Otwarte zakonczenia zaczynaja juz w filmach nudzic. Szlan naprawde nastawiona pozytywnie i wyszlam rozczarowana. Jednakze nie uwazam tego filmy za klape. Film jest OK ale zachwyty nad nim uwazam za zdecydowanie zbedne
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

10

fajny
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

where is Shuf?

Szuf niech sie odezwie w koncu!
Telefonu nie odbiera!
A na fim ide dzis - polecam tak czy siak - w koncu to Leo :D - daje radę!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

głos

wiecie czy po polsku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Leo

Leo ! Jesteś najlepszy !Pamiętam kiedy po raz pierwszy obejrzałam Titanica.Byłam tak samo pod wrażeniem twojego talentu jak teraz kiedy zobaczyłam to dzieło.Brawo Leo !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Naprawde dobry film, prawdopodobnie najlepszy w tym roku

Zdecydowanie polecam wszystkim tym, ktorzy chodza do kina obejrzeć film, nie popisać sms-y etc. W porównaniu do Matrixa film jest zdecydowanie bardziej realny, zwłaszcza do dziesiejszego poziomu technicznego, no i dużo dużo lepszy....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 11

Re- cepcja

To był pierwszy film w moim zyciu, z którego wyszedłem w połowie. I tak długo wytrzymałem. Nie polecam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Do Du..

Film nudny,, mimo iż nie jest do przewidzenia to jest nudny !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

...

Nudny do potęgi "N"-tej.Wyszłam w trakcie seansu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 16

Jak szare komórki śpią to nudny
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: dobry film

dokładnie, zgadzam sie z tą opinią. film dobry, może nie powalający na kolana, ale żeby mu zarzucać nudę, to juz gruba przesada. Film wymagający od widza uwagi i skupienia, a nie patrzenia w ekran bez używania szarych komórek, koncentrując jedynie uwagę na jedzeniu popcornu. Za Leonardo nie przepadam, ale akurat tutaj mi zupełnie nie przeszkadzał. wyszłam z kina z poczuciem, ze warto bylo wydać pieniadze, co zdarza mi sie bardzo rzadko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Incepcja

Byłam wczoraj i polecam. Dobre kino, ale na pewno nie na OSCARA. I nie dla fanów MATRIXA- efektu jaki Matrix wywołał przy pierwszym oglądaniu długo nic nie pobije i nie można oczekiwać, że Incepcja będzie lepsza. Jest inna, równie efektowna ze wspaniałym muzycznym tłem, tyle że inna. Trochę realniejsza bo każdy organizm ludzki śpi i śni, i każdy z nas nie raz zastanawiał się co jest jawą a co snem. Ma też morał, że dobrze umieć rozróżnić rzeczywistość o wyimaginowanego świata bo można źle skończyć. Technicznie super choć dociekliwy znajdzie parę nieścisłości. Wielbiciele LEO będą zadowoleni ale osobiście miałam wrażenie, że gra dobrze aczkowliek nie ma świeżości - zna się już wszystkie te mimiki i wyrazy twarzy z innych ról. Acha i zbyt spięty ten bohater był - nie dano mu odetchnąć aż do końca. ogólnie 8/10
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

dla jednego fajny film, dla innego niekoniecznie

Wczoraj byłam na wieczornym seansie i film podobał mi się bardzo. Efektów jak w AVATARZE nie było, ale był wątek miłości rodzicielskiej, który akurat mnie chwycił za serce, wynika to z mojej obecnej sytuacji. Wydaje mi się, że warto film zobaczyć i każdy znajdzie coś dla siebie... .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

w końcu dobry film...

Podziwiam tych, którzy porównują Incepcję do Matrixa. To tak jakby Władcę Pierścieni do Gwiezdnych Wojen. No ale wytłuków nie brakuje. Film godny uwagi z wartką akcją, wspaniałą muzyką i niecodziennym pomysłem. Fabuła się klei a efekty dodają jej smaczku, a nie zastępują jak w 2012. Polecam, choć Leo nie zachwyca tym razem. Pieniądz dobrze wydany. 8,5/10
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Incepcja

Film niezle sie zapowiada. Czaruje wiedza złudą przenikających sie światów, różnych poziomów rzeczywistości, zrywaniem kolejnych zasłon iluzji, zabawą formą, geometrią, fizyką, paradoksami. Labirynty, surrealistyczne światy i temu podobne historie. Extra.

Ale niestety twórcy kompletnie nie sprostali temu zadaniu i zamiast korzystać z całego potencjału i możliwości jakie na początku przedstawili poprostu rzucaj widza w sam środek jakieś bezsensownej siekanki i mordobicia.

Mimo tego film jakieś wrażenie robi. Bardzo lubie takie klimaty i po wyjściu z kina chciałbym sobie o takim filmie porozmyślać, poanalizować powiązania, zwroty fabuły, podociekać co było realne a co nie. Niestety twórcy odmawiają nam tej przyjemności. Po prostu film jest logiczną sieczką i kompletnie nie daje takich możliwości. Cała ta historia gdy chcemy choć troche sie nad nią zastanowić rozpada się na kawałki.

Obejrzeć można, jakąś przyjemność też można w tym znaleźć ale nie ma sie co czarować - produkcja jakich wiele.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Shiny!

Film doskonały, chociaż bardziej na zasadzie złotego środka, niż jednobiegunowości. Dla wielu ludzi będzie zawodem, ale cóż - tak bywa. Jeśli lubisz psychologię, kino sensacyjne typu caper, analizujesz oglądane filmy pod względem warsztatu - będziesz oczarowany. Jeśli nie lubisz któregoś z tych elementów, lub tylko jeden... Wtedy pieniądze dobrze wydane, ale chyba nie będziesz do niego wracał.
Loterią jest zawsze ujawnianie, materializowanie McGuffina. W Incepcji obecne są dwa - plan i cel (trzy, jeśli liczyć tytułowy, ale to bardziej... nie wiem jak to nazwać... Idea Chekhova?). Jeden bardzo nietypowy, drugi przedstawiony w całości i IMO z powodzeniem.

Chętnie kupię wersję DVD/Blu-ray chociażby dla opisu pracy nad pewnymi efektami (jedyne co wymyśliłem to samolot do freefall ze scenografią pomieszczenia? Dla sceny w korytarzu więcej nie wymyślę).

A! I jeszcze dwie zalety, dość znaczne: Page i Leonardo (co kto woli :P).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Shiny!

Z całym szacunkiem, ale daleko mu do doskonałości. Jestem fanem kina psychologicznego, kina noir, ale nie domorosłej parapsychologii dla zamerykanizowanego intelektualnie społeczeństwa, które podnieca się papką strzelaninowo-pościgową , do której dorobioną jakąś kulejącą filozofię. Nie nazywaj więc tego schematycznego i bubla filmem "psychologicznym", proszę. Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Film bardzo ciekawy i jesli lubisz fantastyke to spodoba sie !

Film niezly ale wymaga skupienia w 100 % i przyjscia do kina o czasie jasne jesli ktos przyszedl do kina spozniony 15 minut to bedzie zawiedziony bo na poczatku jest kilka waznych wątkow .
Bardzo polecam ten z mila checia zakupie blu-ray i obejrze jeszcze raz !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo dobry film! Nie dla buraków.

Kapitalny, dający do myślenia... Polecam prawdziwie inteligentnym ludziom.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

bardzo dobry film,ale- jak już ktoś wczesniej wspomniał,a ja podkreślam:)- uważnie należy go oglądać,bo można dać sie"zakrecić"
Ot, Taki to film właśnie,myly Państwo,WARTO OBEJRZEĆ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

matrix 8
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kiepski

Miał być filozoficzno-intelektualną ucztą, miał zdeklasować "Matrixa"...tymczasem to tylko ładnie zapakowany i podlany sosem pseudofilozoficznym amerykański fastfood w postaci gagów, pościgów, strzelanin etc. Z całym szcunkiem dla scenarzysty i jego w gruncie rzeczy nietuzinkowego pomysłu (idea zaszczepenia idei w śnie - hmm...masło maślane?), całość się przysłowiowej kupy nie trzyma i dorabianie temu filmowi metki kultowego, to już zdecydowane nadużycie. Nie mogłem się doczekać końca, który był zresztą bardzo przewidywalny. Nie silcie się więc na epitety w rodzaju: "kapitalny", "dający do myślenia" - lepiej poczytać Lema - ten daje do myślenia - a takie hollywodzkie historyjki zostawić ku uciesze amerykańskiej gawiedzi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

dobry film

polecam ten film jest dobry i z sensem poprostu trzeba tu nie tylko ogladac ale tez myslec w tym filmie film pokroju matrix polecam daje 10 na 10
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11

DOBRE KINO

Warto zobaczyć, ogląda się w napięciu i daje do myślenia... Świetny
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

rozczarowanie

Świetny pomysł na fabułę. Niestety wykonanie tejże fabuły beznadziejne. Filmu nie da się oglądać pomimo mnóstwa efektów specjalnych i paru pomysłów zaczerpniętych z Matrixa. Niestety scenariusz został tak zrealizowany że ani w jednej dziesiątej nie dorasta do martrixa. Film nie wciąga, nie trzyma w napięciu. Po raz pierwszy od dawna miałem ochotę wyjść z sali w trakcie seansu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Warto zobaczyć

inteligentny ale nie skomplikowany, za dużo pościgów (szczególnie w scenie zimowej), tematyka ciekawa. Daję 7,5 na 10.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fabulous

Film jest naprawde niesamowity! Pomysł inny niż pozostałe. Bardzo ciekawe przemyślenia i reflekscje. Trzeba naprawde sie skupić na fabule. Zdecydowanie polecam wszystkim którzy lubią inteligentne, a przy tym trochę sensacyjne kino.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie lubię filmu Matrix ale Incepcię polecam...

Niestety negatywne opinie, które czytam na tym forum to totalna żenada. Gdybym sugerował się tylko nimi to oglądałbym tylko KLAN w domu.
NIe jestem miłośnikiem tego typu filmów ale doceniam to, że widz musi być cały czas zaangażowany. WARTO.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rewelacyjny!!!

Bardzo polecam film, już dawno nie widziałam tak wciągającego filmu. Fabuła i atmosfera filmu wciąga cię co raz bardziej. POLECAM.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dalej jazda (12 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dalej jazda . Przeczytaj o filmie.

I'm Still Here (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: I'm Still Here . Przeczytaj o filmie.

Gladiator II (18 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Gladiator II . Przeczytaj o filmie.