Internauci typują niebezpieczne dzielnice

Opinie do artykułu: Internauci typują niebezpieczne dzielnice.

Furorę robią w ostatnich dniach profile na Facebooku, wskazujące najbardziej niebezpieczne dzielnice Gdyni i Gdańska. I choć ich twórcy podkreślają, że inicjatywa ma służyć rozrywce, wielu zaczyna traktować ją jako wiarygodne źródło informacji.Profile, które powstały pod koniec grudnia, polubiło już 10 tys. osób. W postach można znaleźć opisy miejsc i dzielnic, których lepiej unikać. W Gdańsku przoduje Orunia przed Nowym Portem, natomiast w Gdyni zdaniem twórców rankingu lepiej unikać ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w ryj to teraz można dostać wszędzie, zwrócisz uwagę gnojkom, albo się niespodobasz

to dostaniesz kosę pod żebra albo w plecy. chamstwo nawet honoru już nie ma. Kiedyś każda dzielnica miała swój rewir, broniło się swoich, każdy wiedział gdzie jego miejsce, teraz nikt tego nie pilnuje. Stara gwardia lat 90 już dawno w gajerach z dzieciakami albo gryzie kwiatki od spodu. Jedyne co krąży dalej o dzielnicach to nieśmiertelna FAMA i różne legendy...Całe szczęście jest już o niebo lepiej. A kto się postara zawsze znajdzie guza i wszędzie. Nie ma niebezpiecznych dzielnic są tylko pewne niebezpieczne miejsca, w których można się znaleźć w nieodpowiednim czasie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Akurat w nowym porcie są najtańsze mieszkania w Gdańsku
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tiaa... wiem w pierwszej klatce bloku obok... na szczęście często tam policja zagląda

Teraz śmietniki zrobili zamykane na klucze, które posiadają tylko mieszkańcy a nie na kłódki ale co z tego skoro wystarczy zeby jakiś mieszkaniec zapomniał za sobą przekręcić kluczyk i miejscówa gotowa... :/
Powinno być w pobliżu jakieś miejsce dla tych brudasów w którym mogliby legalnie sobie przesiadywac czy nawet pomieszkiwac a nie, że zatrzymasz się na moment na chodniku a już podlatuje do Ciebie pięciu po kolei i pyta albo czy dasz zeta albo czy może mieć do Ciebie prośbę albo czy może Cię o coś zapytac...
Na Żabiance roi się od zórów i nikt nic z tym nie robi!!! Wielokrotnie było tak, że wracając wieczorem z pracy na schodach potykałam się o jakiegoś śpiącego, zakrwawionego i obszczanego śmierdziela, który albo gdy będę przez niego przeskakiwać złapie mnie za nogę albo nie... Po prostu tragedia... Mieszkam tu od roku a już myślę o zmianie miejsca zamieszkania....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mieszkam juz dlugo na oksywiu i czuje sie bezpieczny ale czasem trzeba cos ciezkiego zabrac zeby nikt krzywdy zrobil
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

na pasje nie marnujemy sił ani środków

1578 sztuk na 12 piętro. Winda była ale co tam.

Glowna to Trakt św. Wojciecha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja jestem z Oruni dziewczynę mam z Nowego Portu

spokojny żuczek jestem i dziewczyna tez spokojna żabka;) W ogóle nie wiemy o co wam chodzi z tymi dzielnicami bo chodzimy wszędzie spokojnie, nie ważnie o której godzinie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do mieszkańców najczęściej typowanych dzielnic:

Chyba bez powodu się złe opinie nie pojawiły? Mieszkacie tam od urodzenia czy cholera wie ile, to się nie obawiacie o własne życie. Ale taki Kowalski ze Śląska by się pojawił nagle na waszej dzielni, to zaraz byłby wp... "Bo obcy".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

pozdrowienia z dolnego miasta OLSZYNKI

2 lata mieszkania w Brzeźnie

trzeba w morde łysym d... lizać, żeby beret nie spadł albo auto w 1 kawałku zostało
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Małomiejska

Wynajmowałem na Ptasiej (200m od Leona i małomiejskiej), 6 lat od czasów studenckich, nigdy nic mi się tam nie stało, nie było problemu, przeprowadziłem się na Karczemki, to mi CB ukradli to mi służbówkę wyczyścili a to włamanie do piwnicy w ciągu 2 lat. Ja chce na Orunię tam było bezpieczniej kto by pomyślał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

czym sie rózni chołota mieszkajaca na zadupiu miasta zazdrosników od ludzi mieszkajacych

na przymorzu a no właśnie tym ze nie potrafiliście ciemniaki podac ani jednego argumentu przeciwko tylko czepialiście sie słówek to właśnie wyróznia typowego buraka!!A dla takich jak wy nie warto nawet poprawnie pisac bo nie zasługujecie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

piszesz o tych menelach co na rogu Wejchera siedza ?

oni tam w smietniku pod dachem imprezuja - mówia na to pub - heeeeee

a oczom ich ukazał sie las....

przewróć durniu strone ..... las ......krzyży ...................................
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na słynnej Zamenhoffa ciszaaaaaaaa jak w świątyni ,bieda z nędzą nie ma za co pić i się bawić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I utrzymują za swojąemeryturę bezrobotnych synów,córki ,i wnuków .....co to będzie jak zejdą na tamten światdopiero będzie pełno patologi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

a gzie jest Nowa Chylonia??

skoro większość bloków mieszkalnych pochodzi z tego samego okresu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tereny LWSM Morena.

Tam o zmroku czy nocą lepiej nie poruszać się, szczególnie w rejonie ul.Zw.Jaszczurczego o Postania Styczniowego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Stare Miasto i napady ? Oprócz meneli żebrajacych pod dworcem to jest bezpiecznie. Sami emeryci polscy i niemieccy.