Internauci typują niebezpieczne dzielnice

Opinie do artykułu: Internauci typują niebezpieczne dzielnice.

Furorę robią w ostatnich dniach profile na Facebooku, wskazujące najbardziej niebezpieczne dzielnice Gdyni i Gdańska. I choć ich twórcy podkreślają, że inicjatywa ma służyć rozrywce, wielu zaczyna traktować ją jako wiarygodne źródło informacji.Profile, które powstały pod koniec grudnia, polubiło już 10 tys. osób. W postach można znaleźć opisy miejsc i dzielnic, których lepiej unikać. W Gdańsku przoduje Orunia przed Nowym Portem, natomiast w Gdyni zdaniem twórców rankingu lepiej unikać ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ORUNIA I STOGI

Od zawsze te dzielnice przodowały w przestępczym półświadku i dlatego niechętnie ludzie się w te miejsca zapuszczali. Tylko że na Stogach sami swoi utrzymują porządek, a na Oruni jest wręcz odwrotnie "pełen chaos".
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Siedlce

A co powiecie o Siedlcach ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

zdjecia orunia malomiejska

Przeciez zdjecie to orunia ul malomiejska jakie letniewo co wy piszecie Gdanska nie znacie ??
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak, tak - Orłowo ,Kack ,Fikakowo same nowobogackie ! Tatunio i Mamunia łoją szmal od rana do wieczora ! ,

a latorośl piwko prochy i szukanie atrakcji po zakamarkach .
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam podobne zdanie...

mieszkałem w tej dzielnicy przez wiele lat i często spotykałem się z opiniami ludzi: "Przecież to najgorsza dzielnica..." a opinie były od ludzi/znajomych, którzy gdzieś, coś słyszeli i ślepo w to wierzyli.
Nowy Port w swojej historii miał okresy kiedy rzeczywiście był niebezpiecznym miejscem, jednak te czasy minęły wiele lat temu.
Myślę, że w dzisiejszych czasach w żadnym wypadku nie jest tu niebezpieczniej niż na Przymorzu, Żabiance, Oliwie...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

e tam na Zamena jest spoko :)

nie mieszkam tam ale mam sporo znajomych z tych okolic, piwko lubią wypić pod sklepem, pogadać, poprostu luzik. pozdro z Obłuża
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najbardziej niebezpieczne miesjca ??

Komisariaty policji
Pozdro od Oruniaka
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wniosek zatem taki,

że Wasza elita osiedlowa pojechała te słowniki odzyskać i do dziś nie powróciła, bowiem póki co, to na Przymorzu patologia, sodomia i co tylko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Biegańskiego na Chełmie

Tej ulicy lepiej unikać. Tam mieszkają głównie k.....y i złodzieje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nowy Port ;))

Witam, po raz pierwszy zdecydowałem sie napisać opinię o artykule. A więc, piszą o Nowym Porcie !! Mieszkam tutaj od 40 lat i tak naprawdę uważam ze jest to jedna z najbezpieczniejszych dzielnic Gdańska. Ktoś, kto tutaj nie mieszka nie powinien wypowiadać sie na temat bezpieczeństwa. Tu jest naprawdę spokojnie. Zachęcam rownież do odwiedzania Nowego Portu jako jednej z najstarszych dzielnic Gdańska z fajną historią i zabytkami .
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

to wracaj Rafałku do swoich skoro tak sie boisz patologii na Przymorzu

ja sie nie boje "patologii" na Przymorzu, moze dlatego, ze jestem rdzennym "SWOJAKIEM". Tu sie wychowałem i wszystkich znam. I wszyscy mnie znają. Jesli mnie którys zaczepi to tylko dlatego, ze za duzo sie nachlał i mózg mu sie wyłaczył. Dostanie po ryju, ale jutro znowu jestemy kumple. Tak działa bycie swoim.

Natomiast najbardziej nie lubimy, gdy jakis zasr.aniec w białym kołnierzyku, który przyjechał z jakiejs zakichanej dziury na kaszubach mówi nam jak zyc. Wiec nie dziw się, ze łatwo dostac tu po głowie za "madrzenie sie" i wyzywanie nas od patoli.
Skoro chcesz byc szanowany i omijany to sproboj sie zaasymilowac (trudne słowo - znasz takie?) a nie mądrzysz się, a potem beczysz, ze dostałes po głowie, bo chciałes błysnac inteligencją.
Nie podoba sie to won z naszej pieknej dzielnicy. Jest tyle innych dzielnic, gdzie mozesz sie pomądrzyc i moze nawet cie za to pochwalą.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

Napady, zniszczenia samochodow, podpalenia-zwlaszacza za sklepem abc, zule
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No widać autor był ostatnim z tych wsioków, bo dla niego słownika zabrakło. Ze swojej strony mogę zaproponować akcję "Trójmiasto dla przymorza", której celem będzie zakup i przekazanie wam słowników ortograficznych, zawierający w sobie opisanie zasad interpunkcyjnych. Może jeszcze dorzucimy klawisze "shift", żebyście nauczyli się używać wielkich liter.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

"na Wrzeszczu"... no się nie dziwię, że musiałeś zwiewać

od razu widać, że nietutejszy i to mocno.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

chylonia

W gdyni chylonia bo tam najwieksze złodzieje -Zus
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1