Internauci typują niebezpieczne dzielnice

Opinie do artykułu: Internauci typują niebezpieczne dzielnice.

Furorę robią w ostatnich dniach profile na Facebooku, wskazujące najbardziej niebezpieczne dzielnice Gdyni i Gdańska. I choć ich twórcy podkreślają, że inicjatywa ma służyć rozrywce, wielu zaczyna traktować ją jako wiarygodne źródło informacji.Profile, które powstały pod koniec grudnia, polubiło już 10 tys. osób. W postach można znaleźć opisy miejsc i dzielnic, których lepiej unikać. W Gdańsku przoduje Orunia przed Nowym Portem, natomiast w Gdyni zdaniem twórców rankingu lepiej unikać ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dolne Miasto

mieszkałem na Łąkowej 2010-2012. Nie jestem więc "miejscowym", a mimo wszystko problemów nigdy nie było. Mordy okolicznych żurów rzeczywiście z początku krzywo patrzą, ale nigdy nic się nie stało jak nie miałem "50gr na piwo". Dzielnica jak każda inna. Może trochę większy odsetek wykolejeńców, ale takich nie brakuje nigdzie i nie procent tu decyduje. Do tego fantastyczna architektura, 10 minut piechotą na starówkę i coraz więcej wydarzeń kulturalnych. polecam!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

okej tak

takie czsy

ludzie nie mają kasy to się wszędzie niebezpiecznie robi..jakoś na życie zarabiać muszą...a będzie jeszcze gorzej...

Zatroskanych młodzieńców, pytających każdego czy 'ma jakiś problem?' spotkać można wszędzie. Przed ich palącą potrzebą noszenia pomocy musiałem zwiewać i spod polibudy, i pod dworcem na Wrzeszczu, dworcem głównym, Morenie, Suchaninie...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Boje się uzbrojonych funkcjonariuszy

w pałki, pistolety, ale na szczęście na naszych dzielnicach ich nie ma.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

UWAGA PIRAT

boje się iść na spacer
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

:-/

"Jednak podczas analizy statystyk okazuje się, że do końca listopada nie zgłoszono na komisariat obsługujący dzielnicę żadnej kradzieży samochodu".
Bo nie wystarczy ukraść, trzeba tym autem jeszcze jakoś odjechać, a w tej dzielnicy gigantyczne korki to codzienność. Złodziejów aut diabli biorą i pewnie kradną w innych dzielnicach, lepiej skomunikowanych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Głupota

Te miejsca i tak są w oczach wielu straszne, po co to pogłebiac ? Ja chodze czesto po Oruni (przez kilka lat do szkoly codziennie), Nowym Porcie, Dolnym Miescie czy Stogach. Oczywiscie nie polecam wędrówki po zmroku w piatek czy sobote, ale za dnia to normalne okolice, nic mi sie tam nie stało. Zamiast nakłaniac ludzi do odwiedzania to sie ich odstrasza... Głupota, straszna glupota.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

...czego się nie robi dla zbicia cen nieruchomości w kontraście dla "osiedli zadupia" ?

...mit z kitem z satylity i legendą z filmu "Bednarski na kłopoty w tle"
...Od trzydziestu lat mieszkam na Oruni Nigdy nikt mnie nie zaczepił.
Proponuję napisać o dzielnicach zamieszkałych przez pseudo gdańszczan napływajacych do Nas z "Koziej Trąbki", "Bąbelkowa mniejszego" czy innych przedziwnych miejscowości czujacych się jak w Ameryce z lat 80...
...jak dla mnie śMIECHOWISKO.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Autobusy nocne

Wolę mieszkać na Zatybrzu Gdańska w okolicach Łąkowej, niż wracać nocnym autobusem z pracy na nowe osiedla na krańcach Gdańska przy obwodnicy. Łatwiej obronić się nocą na ,,Zamotławowych" ulicach niż użerać się z pijanymi studentami i uczniami tudzież z ogólnie pojętą młodzieżą z zaburzeniami. Kierowcy nie reagują, ale gdy ktoś położy się na tyle autobusu- to oczywiście taki podejdzie i obudzi trzeźwego i zmęczonego po kilkunastu godzinach pracy człowieka. Wszędzie ma prawo być niebezpiecznie, wystarczy niekiedy trochę inteligencji i empatii przy regule nie wchodzenia w dysputy z ludźmi o innych poziomach zasobów intelektualnych. No cóż, problemów nigdy nie unikniemy, a chowanie się na pseudobezpiecznych osiedlach to wcale nie zabezpieczy nas od jakichkolwiek wypadków losowych. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brzeźno - Korzeniowskiego

Niestety potwierdzam...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na witominie rok temu było tak samo już po 21 można było się na dziki nadziac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Locha..

Na mnie też raz wyszła taka locha z małymi............tylko w wózku.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 2

Po co się wypowiada osoba, która nigdy chyba nie była na Oruni . To jest Orunia ul Małomiejska . Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

bespiecznych?

nie kompromituj sie, prosze...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

totalne bzdury

Jak nie mają pracy?? Mało śniegu i sprzątania??A oni ze swoim wykształceniem nie mogą znaleść, ROZUMIEM.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzie ta zima

Może Filit z konopi??Jakie zaspy gdzie ty mieszkasz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4