Internauci typują niebezpieczne dzielnice

Opinie do artykułu: Internauci typują niebezpieczne dzielnice.

Furorę robią w ostatnich dniach profile na Facebooku, wskazujące najbardziej niebezpieczne dzielnice Gdyni i Gdańska. I choć ich twórcy podkreślają, że inicjatywa ma służyć rozrywce, wielu zaczyna traktować ją jako wiarygodne źródło informacji.Profile, które powstały pod koniec grudnia, polubiło już 10 tys. osób. W postach można znaleźć opisy miejsc i dzielnic, których lepiej unikać. W Gdańsku przoduje Orunia przed Nowym Portem, natomiast w Gdyni zdaniem twórców rankingu lepiej unikać ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patologia

Na pewno nie jest bezpiecznie na STOGACH największa PATOLOGIA!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

ale chyba słowników tam nie macie, z przecinkami widać zresztą też słabo.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czułbym się bezpiecznie

gdyby państwo nie łupiło mnie z ciężko zarobionej kasy. Bez względu jaki rząd największy haracz ściąga skarbówka.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Statystyki policyjne ile sa warte kazdy wie.Tyle samo co rządowe!!!

Policja nielubi przyjmowac zgłoszeń bo psuje im to statystyki wiec jak tylko moga zniechecaja do ich przyjecia!przekonałem sie na sobie!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na stogach jechałem na rowerze i wyszła na mnie locha z małymi :-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzieki za negatywna reklame na przymorzu niepotrzebujemy zageszczenia

Przymorze zrobiło sie popularne wybudowali juz ponad 10 nowych bloków i wiecerj niepotrzebujemy.Mam nadzieje ze ci uwierzą i niebedzie wiecej chetnych na przeprowadzke na Przymorze.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdańsk Tysiąclecia pozdrawia trzęsących tyłkami !
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

własnie udowodniłes ze do patologi należysz !!

i naturalnie niechciałes sie pochwalic gdzie mieszkasz!! To teraz dzieciaku widocznie zazdroscisz bo kazdy chce mieszkac w dzielnicy przymorze bo obecnie to najlepsza dzielnica jest!!Jest najlepiej skomunikowana dzieki temu jest wszedzie blisko ma 3 cetra chandlowe w dzielnicy masz szkoły przedszkola szpital wszystko jest namiejscu!!deweloperzy sie biją o miejsca i powstały juz 4 nowe osiedla wierzowców gdzie trzeba płacic po 8 tys zł za metr i niemaja problemów ze sprzedaniem mieszkań Bo kazdy chce mieszkac w miejscu gdzie ma widok z balkonu na morze i gdzie w 145 minut nad morze moze dosc piechota!!Gdzie do parkruna i krainy zabawy jest kilka minut gdzie jest mnustwo placów zabaw dla dzieci.mozna tak długo dzieicku wymieniac alety zapewnie mieszkasz na jakims zadupiu za Gdańskiem i zazdrościsz bo jak widac na Przymorzu to nigdy nie byłes!!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 19

xxx

Chylonia to była niebezpieczna 20-30 lat temu.Dzisiaj jedynie rejon Starej Chyloni(okolice Zamenhofa,Opata Hackiego,Lubawskiej)można uznać za niebezpieczny chociaż na pewno nie tak jak kiedyś
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

dlaczego

Dlaczego nikt nie mowi o patologicznym Dolnym Miescie?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chełm,stogi,nowy port,orunia,zakamarki głównego gdańska.

W gdyni głównie zamenhofa przy chyloni. Ale to nic nowego od 30 lat tak jest.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

grałem w mortal kombat

nie boję się oglądałem karate kit i bruca lee...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

facebut

facebut każdemu kto takie stolec czyta i komentuje. H... w to. Zajmijcie się czyms pożytecznym a nie d*py tylko tyja od tego ynternetu.... Odsniezcie pod tym falowcem to będzie mniej wypadkow dzisiaj. Co ma do rzeczy dzielnica i bloki. Czyli rzeczy martwe. Problemem sa ludzie którzy w większości wynajmują mieszkania. jeden miesiąc tu a drugi na innej dzielnicy.. Dzieci sieci :-)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

No nie wiem, czy te nowe dzielnice są takie tanie.

Trzeba mieć zdolność kredytową.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Majtki

Taki artykuł to tak jakby porównywać które matki są lepsze....... W każdej dzielnicy mieszkają ludzie o różnych charakterach. Obraz zniszczonych dzielnic nie przekłada się ni jak na bezpieczeństwo w nich. Ja zadałbym pytanie jak rozkłada się patologia za zamkniętymi drzwiami. Np. ile facetów leje swoje żony w tzw. " dobrych domach ", ile dzieci jest poniżanych za "zamkniętymi drzwiami" itd. Wówczas mielibyśmy odpowiedni obraz dzielnic. Śmiem twierdzić, że tzw. biedne dzielnice wcale nie górowałby w rankingach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nowy Port - spokojnie

Uważam, że Nowy Port jest wręcz bardzo spokojną dzielnicą. Mieszkam tu od 14 lat, mam trójkę dzieci w różnym wieku i nigdy nie zdarzyło mi się żeby komuś z mojej rodziny coś złego się stało.Jeżdżę do pracy tramwajem o różnych godzinach i na terenie Nowego Portu nigdy nic mi się nie stało. Bajdurzenie że jest to niebezpieczna dzielnica to duża przesada. Biedna i zaniedbana to tak, ale to problem miasta, bo łoży się ciągle kasę na te same dzielnice, a stare są mało ważne, bo mało turystów tu przyjeżdża.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Piszcie cos pozytywnego - np. bezpieczne dzielnice

Oceny o bezpieczeństwie - bardziej przekładaja się na zaniedbane części miasta- zdewastowane obskurne rudery ,nie odnawiane od wielu lat.. Dlatego takie złe oceny dotyczą dzielnic starych zapomnianych - gdzie dziś mieszkają juz starsi spokojni ludzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak

Sie wieziesz - tak dojedziesz .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To pi...py

Z kowal i innych dzielnic w których nie mieszka plebs. Psychika ludzi z "lepszych" dzielnic na sama myśl o przyjechaniu do N.Portu czy Brzeźna, wysyła mu maila do jego kupy - że spotkanie jest w gaciach :) Kupił jeden z drugim po kawalerce na przedmieściach gdzie bloki wybudowane są od siebie w odległości kilkunastu metrów i czują się lepsi od innych. A i mają jeszcze do dyspozycji zabłocone pola, na których też zaraz będą stały bloki. Ja, całe życie mieszkam w Brzeźnie i nigdy bym się stamtad nie wyprowadził. Kto mieszkał/bywał w takich dzielnicach jak Wrzeszcz, N.Port czy Brzeźno potrafi docenic urok tych miejsc. Inni niech podglądają sasiadów.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 12