Internet Bojano. Epoka i jej epokowe pomysły.

Przestrzegam wszystkich przed firmą Epoka z Koleczkowa.
Właściciel, zechciał łaskawie podłączyć nas na ul. Okrężnej do swojej sieci.
Na początku postawił warunek, że sami położymy infrastrukturę (rury). Zażyczył sobie rury HDPE inaczej nie ma mowy o podłączeniu.
Po 2 miesiącach poszukiwania wykonawcy i uzgodnieniach i dopięciu tematu instalacji telekomunikacyjnej, jakież było moje zdziwienie, gdy po powrocie usłyszałem, że nie może być rura HDPE o dużej średnicy i od każdej studzienki doprowadzenie do domu, bo na to Firma Epoka nie wyraża zgody - musi być osobna rura od jego słupka do każdego domu.
Druga łaskawa opcja, to dodatkowo pociągnięcie kabla - koniecznie RG-11 ( żelowane ) inaczej nici z podłączenia i przejęcie na siebie serwisowania instalacji, bo Epoka odpowiada tylko do słupka za instalację.
Uzasadnienie bo taniej będzie pociągnąć rurę do każdego domu osobno - czyli my mamy zapłacić za instalację, po to żeby się uzależnić się od EPOKI.
Nawet gwarancja umowy na 3 lata plus kary za jej zerwanie nie pomogła.
Straciłem czas i energię, po to żeby się przekonać, że firma Epoka robi mi łaskę, że mnie podłączy.
Proponuję omijać firmę dużym łukiem - służę e-meilami na dowód tego co piszę.
A Panu Piotrowi - właścicielowi Firmy życzę powodzenia w biznesie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Internet Bojano. Epoka i jej epokowe pomysły.

Dzięki za info, podobną sytuacje mamy na Mieszko I, każdemu z sąsiadów mówi coś innego, też mówił o rurach HDPE i o tym, że mamy się sami podkopać - po tym co przeczytałem chyba olejemy temat, dobrze że jeden z sąsiadów ruszył z inicjatywa i poroznosił formularze Orange do wypełnia! Miejmy nadzieje, że ludzie to wypełnią i wyślą :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta firma to w ogóle jakiś krzak się wydaje. Siedzibę mają w powojskowym bunkrze w Koleczkowie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Budżet gminy 2025 - drogi Bojano (16 odpowiedzi)

Witam. Niestety w budżecie gminy na 2025 modernizacja dróg w Bojanie wygląda cienko. Praktyczbie...

Ujadające psy przy Mewie (3 odpowiedzi)

Cześć, właścicielu psa/psów z okolic rozlewiska... Czy z Twoim psem jest wszystko dobrze?...

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...