Intryga

Temat dostępny też na forum: Intryga
Opinie do spektaklu: Intryga.
Teatr Kamienica w Warszawie
Intryga

Przekład: Rubi Birden

Wielka miłość, zdrada, tajemnica, która nie może wyjść na jaw oraz zagadkowe morderstwo.

Bogaty biznesmen stojący na progu bankructwa postanawia sfingować własną śmierć, zgarnąć pieniądze z polisy i zacząć nowe życie. Kto może wystawić fałszywy akt zgonu? Lekarz, który ma romans z żoną biznesmena. W zamian rekin finansjery obiecuje ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety.

Dawno nie byłam na tak nijakim spektaklu. Aktorsko jeszcze było całkiem ok, cała reszta niestety na minus.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

miałkość i nuda

Fabuła nie trzymająca się kupy, nudna, banalna do kwadratu. Aktorstwo plastikowe, czułem się jak na kółku recytatorskim. Po prostu muppety, tylko mniej nieśmieszne. Nawet Zamachowski który jeszcze jako tako wszedł w rolę i można było w nim zobaczyć trochę postać, a nie aktora to jednak kopia porucznika Kolumbo. Nie chce mi się pisać, robię to tylko by przestrzec innych przed strata 2 godzin (z przerwą) i w moim wypadku 2 x 90PLN. Najgorzej wydane w ciągu mojego życia na 'kulturę' - na koniec po raz pierwszy w życiu na spektaklu czy koncercie nie klaskałem bo absolutnie nie należało się to obsadzie i reżyserowi.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podobne wrażenia

Zgodnie z powyższym, mam takie same odczucia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

miernota

Niestety bardzo mierny spektakl. Słaby aktorsko, nudny, bez akcji. Scenografia żadna. Zdecydowanie nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

słabizna

Spektakl tak słaby, że szkoda gadać. Miałam wrażenie, że aktorzy zapomnieli tekstu i improwizują w sposób nudząco-nijaki. Wielka prośba do twórców podobnych "wyjazdowych" spektakli - nie róbcie tego trójmiejskim widzom, my mamy gdzie pójść zobaczyć aktorów na żywo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super bardzo dobrze się bawiłam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Miło spędzone 2 godziny

Fajny, zaskakujący, lekki spektakl. Znakomita obsada z dobrą grą aktorską wg. starej szkoły bez udziwnień technicznych czy wulgaryzmów. Dobrze bawiłam się przez te 2 godziny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie kieruj się negatywną opinią powyższych :)

Spektakl na 5+. Polecam każdemu, kto chce obejrzeć znakomity spektakl z genialnym przekazem dla widza. Gra aktorska świetna. Pieniążki dobrze zainwestowane :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam

Spektakl godny polecenia. Zaskakujące zwroty akcji, warto obejrzeć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Średnio

Spektakl (z 12.03.2018) niestety przeciętny. Jedyna jasna postać to detektyw zagrany przez Z. Zamachowskiego. A przecież "grały" bardzo znane nazwiska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Nieczułość (21 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Nieczułość . "NIECZUŁOŚĆ" na podstawie powieści Martyny Bundy W Dziewczej...

KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+ . KONCERT SYLWESTROWY - REWIA 2000+...

Ciemności kryją ziemię (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Ciemności kryją ziemię . CIEMNOŚCI KRYJĄ ZIEMIĘ Na podstawie powieści...