głupszego jak hfrgv nie widziałem i b. się ciesze, ze tacy jak ty bedą omijać to wspaniałe miasto
" wtopy typu lotnisko w Kosakowie?"
Tylko o sioł może coś takiego naPiSać - czy ty wiesz chłopcze, że 26 tys. zatrudnionych, 2 mld dol. sprzedaży w 2014 roku miało Podkarpackie i coraz bardziej rośnie, a miało mniejsze plany, i nie tak bardzo interesujące jak Lotnisko Gdynia-Kosakowo, bo dużo wcześniej uruchomiło klaster w tym Technikum sprofilowane, wyższą szkolę nawigacji, produkcje samolotów lekkich i ultralekkich, który mogły dać nowe miejsca pracy i konkretnej kasy dla młodych ludzi.
Niestety młodzi ludzie co widać m.in. na tym forum POpierali decyzje Marszałka Woj. i PO odnośnie blokady rozwoju Gdyni a nawet donieśli na nią - jako jedyni w Polsce do PE ?
Mądry i przewidujący Marszałek Podkarpackiego święci triumfy, bo m.in. kosztem gdańskiej zawiści ma najlepiej rozwijający się obszar lotniczy. A przecież znalazło to odzwierciedlenie w Regionalnej Strategii Innowacji, gdzie wskazywano tzw. inteligentne specjalizacje regionu. To przecież czołowe sektory regionalnej gospodarki, które mają największy potencjał rozwoju i najszybciej mogą wygenerować nowe miejsca pracy, Gdynia już przed wojną o tym wiedziała i składała a następnie produkowała samoloty w czasie wojny latające torpedy i serwisowała samoloty..
W Regionalnej Strategii Rozwoju woj. podkarpackiego jako wiodące zostały zapisane lotnictwo i kosmonautyka; przedsiębiorcy z tej branży będą więc mieli największe szanse na dostęp do środków unijnych, a poprzez POlityczne decyzje z Gdyni uciekają przedsiębiorcy mam nadzieje do jesieni. Bo przecież gen.Hermaszewski był dowódcą na lotnisku Babie Doły i z niego poszedł na ćwiczenia związane z kosmonautyka.
Doliny Lotnicze to dzisiaj powinien być priorytet , Gdynia ma jeszcze szanse bo ma mądry Samorząd, który liczy więcej na rozwój potencjału produkcyjnego, wdrożenie najnowocześniejszych technologii, budowę nowych centrów badawczo-rozwojowych i biur konstrukcyjnych także w następnej dekadzie. mam też nadzieje, że po dojściu PiS do władzy zrobią porządki z regionalnym PiSem w Gdyni i rozpiszą nowe wybory do Sejmiku Wojewódzkiego, a wtedy będziemy w Gdyni kooperować z najlepszymi RR już mamy pozostawanie Boeing, Airbus i Embraer
7
10