Inwestowanie w nieruchomości.

Cześć wszystkim! Mam odłożoną pewną sumę pieniędzy i zastanawiam się nad inwestycją w nieruchomości. Waham się tylko, czy lepiej inwestować tutaj, w Polsce, czy może za granicą. Macie jakieś doświadczenia lub rady w tym temacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć! Też miałem podobny dylemat. Z jednej strony Polska wydaje się bezpieczniejsza, bo rynek znany i łatwiej coś ogarnąć, ale z drugiej np. nieruchomości w Hiszpanii czy Portugalii kuszą cenami i klimatem. A myślałeś bardziej o wynajmie czy raczej o lokacie kapitału

Ja też kiedyś myślałem o inwestycjach i natknąłem się na temat nieruchomości za granicą, zwłaszcza w Turcji. Domy na sprzedaż w Turcji są nadal niedrogie, a wynajem w sezonie może przynieść dobry dochód. Do tego chłodny klimat i niskie koszty życia. W razie czego tutaj jest więcej informacji: https://tekce.com/pl/nieruchomosc-turcja

Coraz więcej osób inwestuje za granicą i nie jest to zły pomysł. Jednak warto się zabezpieczyć na wypadek różnych sytacji geopolitycznych, a do tego na pewno będzie to bardziej opłacalne niż nieruchomości w Polsce.

Inne tematy z forum

Meble ogrodowe (56 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

Podkarpackie sady opinie (3 odpowiedzi)

Witam Chce kupić drzewka owocowe i wiśnie ozdobne z podkarpackie sądy Jakie macie opinie ??

Przeprowadzki (52 odpowiedzi)

Witam, niedawno potrzebowałam sprawnie i szybko przeprowadzić się z Krakowa do Warszawy....