Iron Sky

Temat dostępny też na forum: Iron Sky
Opinie do filmu: Iron Sky.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

szkoda czasu i pieniędzy,niestety po obejrzeniu nie był to tylko mój komentarz...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nudy

Po pierwszych 5 minutach czekał az się film rozkręci. Po 10 min czekałem az film się skończy.

w 100% nie mój gust
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

ATK

Beznadziejny film, tandetne efekty i dowcip na poziomie "Kosmicznych jaj"- myślałem, że będzie trzymał w napięciu- zmarnowany pomysł- wyszedłem po pół godz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Niestety (dla przedpiśców)...

... to jest film zmuszający do myślenia. Rzeczywiście w kinie było niewiele osób, ale nikt nie wychodził. Komedia to to nie jest. Raczej satyra. Scenografia i efekty bardzo dopracowane. Taki technogotyk :) Duża wierność szczegółów. Ogólne wrażenie po filmie: aż żal mi się zrobiło tych księżycowych nazistów, którzy przez kilkadziesiąt lat byli oderwani od normalnego życia, zamknięci w wielkim bunkrze i karmieni ideologią i oszustwami. Dobrze widać, jak taka izolacja odrealnia. Mieli rewelacyjną technikę lotniczą i bojową (latające spodki, tą tajną broń), a jednocześnie - przez odcięcie od reszty świata - komórka była dla nich cudem techniki. To ciekawy film, ale na pewno nie jest prostą rozrywką. Przewrotne zakończenie - warto wytrzymać do końca napisów (przy okazji przeczytacie listę z nazwiskami internautów, którzy się dołożyli do produkcji) :).
Jedyne, czego mi zabrakło, to utworu Laibacha B-Maschine, który jest w zwiastunach filmu. Byłby idealny pod sekwencję inwazji z Księżyca.
Moim zdaniem do dobre Kino, a więc coraz większa rzadkość w naszych kinach :)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie rozumiem opinii "nudy", "beznadziejny" w odniesieniu do tego filmu

Ujęcia "widok Ziemi z Księżyca " aż się proszą o 3D zdjęcia są naprawdę świetne, a nieścisłości w rodzaju ognia w kosmosie wydają się być specjalnym puszczeniem oka do widza by przypomnieć,ze tak naprawdę to Księżyc jest tu tylko przenośnią bo sedno sprawy dotyczy ludzkości i Ziemi. Film zaczyna się jak świetna komedia ale potem okazuje się ,że z gagów możemy się smiać ale ten śmiech jest coraz bardziej gorzki a na koniec to już chciałoby się tylko zapłakać. Można ten film odebrać płytko , potraktować jak komedię z czarnym humorem i nie zrozumieć zakończenia .Ale można też dostrzec drugie dno i zadumać się nad kierunkiem w który pchają ludzkość politycy i dyplomaci. Naprawdę super film i szkoda ,że tak niewiele osób go ogląda
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobne odczucia

Jak ktoś nie do końca rozumie co się dzieje na świecie to i filmu nie zrozumie...
Na mnie zrobił duże wrażenie, chociaż film był inny niż się nastawiałem. Zamiast głupawej komedii film poruszył bardzo poważne sprawy. Całkiem chłodno i obiektywnie to księżycowi naziści nie byli tacy wcale najgorsi :( Film zjechał doszczętnie światowe mocarstwa, z USA na czele. Scena z dyplomatą z Korei Pł. - rewelacja. A koniec ? Ciężko mi od dawna uwierzyć, że tak się niestety wszystko nie skończy - przez głupotę i chciwość dosłownie pojedynczych osób na tym świecie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Podobne odczucia

problemem nie jest zrozumienie oczywistego przesłania, tylko sposób jego przedstawienia rodem dla półgłowków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Żenada

No coż dla jednych górą jest to czym dla drugich jest dno. Film niby jest satyrą. Tyle, że żenującą i z kiepskim aktorstwem. Porusza raczej oczywiste tematy. Nic odkrywczego. Ogólna żenada z kilkoma prawie śmiesznymi momentami. Geniuszem raczej nie trzeba być, aby zrozumieć tak kiepskie żarty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

fillm owszem poruszył ciekawe, a jednocześnie oczywiste dla ludzi myślących kwestie,

ale zostało to zrobiony w sposób nudny i banalny, dla mnie całość oceniam na 3/10, osobiście nie polecam, szkoda czasu i pieniędzy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Maryja. Matka Papieża (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Maryja. Matka Papieża . Przeczytaj o filmie.

Projekt Hail Mary (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Projekt Hail Mary . Przeczytaj o filmie.

Ostatnia sesja w Paryżu (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Ostatnia sesja w Paryżu . Przeczytaj o filmie.