Irytujące

Kolarstwem w Polsce czy innymi dziedzinami sportu zaczynają się interesować dopiero gdy pojawi się jakiś ponadprzeciętny zawodnik.
A normalnie kolarstwo jest na samych tyłach gazet, nawet czasem nie ma wcale, albo kilka cm kw. poświęcone.
Lechia kojarzy się tylko z piłką nożną a kiedyś to był klub wszechstronny, właśnie między innymi kolarstwo to była kiedyś Lechia.
Znałem faceta prawie dwa razy starszego ode mnie, który w Lechii jeździł.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Irytujące

Tadeusz Mytnik w Arce jeździł. Też trójmiejski klub znany z piłki kopanej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się: LECHIA Gdańsk w latach 60-/70-tych miała sekcję kolarską.
Nie wiem, kiedy zakończyła działalność.
Prawda jest również taka, że - z całym szacunkiem dla gdańskich szosowych górali - w naszym rejonie nie ma tras, na których można by osiągnąć mistrzostwo. Rozwiązaniem jest przeniesienie się w rejony podgórskie i to niekoniecznie polskie.
Toru kolarskiego też nie ma, czyli KICHA!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Media serwują to co jest akurat na topie, co pociąga za sobą zainteresowanie odbiorców i zwiększa popyt na informację, wiec media dają ich więcej i tak to się nakręca..

Inna sprawa że ze sportowcami swiatowej klasy u nas słabo (co wynika ze słabej pracy u podstaw), wiec każde takie zwycięstwo jest czymś rzadkim. No ale jak mają być sukcesy jak u nas nie ma ogólnodostępnej infrastruktury sportowej, a jak jest to najczęsciej w oplakanym stanie. Mistrzowie olimpijscy muszą korzystać z okazji szumu medialnego żeby apelować o budowę obiektów - tor dla łyżwiarzy, tor rolkowy dla narciarzy etc... Nie ma narzędzi, nie ma efektów - proste.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak strach po ulicach rowerem jeździć ze względu na infrastrukturę i właścicieli czterech kółek.
Strach o własne zdrowie a nawet życie.
Nie wspominając o służbie zdrowia, która powoli przestaje dla zwykłego obywatela istnieć przez odległe terminy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...