Iwona Wieczorek: czy podczas śledztwa zignorowano ważny ślad?

Opinie do artykułu: Iwona Wieczorek: czy podczas śledztwa zignorowano ważny ślad?.

Ktoś pojawiał się w tych samych miejscach, w których kamery monitoringu rejestrowały Iwonę Wieczorek tuż przed jej zaginięciem. Co więcej, z tą osobą wielokrotnie kontaktował się telefonicznie znajomy Iwony. Czy policja i prokuratura nie popełniły błędu traktując ten wątek śledztwa po macoszemu?Nowe i zaskakujące informacje na temat śledztwa prowadzonego w sprawie zaginięcia Iwony Wieczorek ujawnił tygodnik "Polityka". Dziennikarze dotarli do akt umorzonej pod koniec 2011 sprawy.Wynika z ...
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 23

Ja bym siedziała cicho jak mysz pod miotła żeby nie wyszło ze podsłuchiwałem i trzeba mnie sprzątnąć. Przeciez tel wydaje zawsze jakieś dźwięki przy odblokowywaniu klawiatury, przy klikaniu zdjęć, można nie pamiętać co jest wyciszone a co nie -wiec dla pewności siedziałabym cicho. Poza tym tel to nie profesjonalny sprzęt szpiegowski, takie nagranie miałoby denna jakość, chociaż pomysł sam w sobie bardzo dobry.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Iwona Wieczorek: czy podczas śledztwa zignorowano ważny ślad?

No przecież raczej nic nie powie pedofil z wyższej półki co gwałcił dzieci a potem sprzedawali je do burdeli....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoś z tamtego wieczornego towarzystwa.musi zacząć coś mówić.oni mają jakąś wiedzę.napewno wiedzą z czym Iwona Wieczorek chciała iść na policje..z jaką wiedzą.jezeli nie oni to ten policjant...ja już nie mam pomysłu...nie wiem....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pedofilia,handel ludźmi.oni chcieli pokazać,co może się stać każdemu ,kto zechce coś powiedzieć.w ten sposób chcieli zastraszyć ludzi...co im się udało.bo na pewno jej znajomi mają dużą wiedze.tylko boją się zeznawać....co mają skończyć jak Iwona
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

,,wiodący motyw,,.ona miała wiedzę ,z która chciała iść na policje.tam są ludzie z wyższej półki zaplątani w pedofilię itp itd.inaczej ta sprawa dawno by była rozwiazana
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Koniec gry..

Podstawić jakiegoś ćpuna abo narkomana przebrać go i niech on ich wszystkich podejrzanych przesłuchuje otrzywiscie przed kamera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Koniec gry..

Przesuchiwac tych gnoi powinni tacy ludzie którzy mieli do czynienia z narkotykami a nie zwykli śledczy czy jakieś archiwum x
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szostak w chwili śmierci mówił coś o butach...on bez reszty poświęcił się tej sprawie...u mnie brak jakiejkolwiek wiedzy ....nie czytałam o tym
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anna D jest kluczowa. Wiadomo kto był jej chłopakiem z półświatka w tamtym czasie? Ona i Paweł kłamią ze się nie maja swoich numerów, a potem się okazuje ze wypisywał do niej po nocach. Przychodzi zeznawać z adwokatem
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo ktoś próbuje zatuszować wszystko i doprowadzić do tego, aby prawda nie wyszła na jaw. Nie użyli wariografu, bo najprawdopodobniej zostali przekupieni. A gacie pełne strachu, bo grube ryby wiedzą co zrobić z tymi, którzy pisną słówko. Wszyscy w tamtym towarzystwie podający się za stróżów prawa są w to zamieszani i mało tego, pewnie już od dawna, (ba! od samego początku) wiedzą kto jest winny.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Siema co za pajace i d**ile prowadzą tezy na temat zaginięcia Pani Iwony Wieczorek ja się pytam dlaczego wariograf nie został użyty żeby przesłuchać znajomych i rodzinę tylko przewalono czas i setki tysięcy zł ludzie w tych organach państwowych to chyba są na sztukę??
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kto
CI powiedział że ten Marcin O to jej facet był?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ilu było jej chłopaków:
Pawel P
Patryk
Policjant
Marcin O
To w koncu, który to jej aktualny był ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgłoś na policję
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wygląda to tak: Iwona bawi się w DC,jest podpita.Jest kłótnia ( zbiorowa amnezja znajomych o co,mimo że np dokładnie pamiętali kiedy wyszli z DC),ona wychodzi i idzie pieszo w stronę domu( albo Banana Beach,bo dostała info że bawi się tam jej ex Patryk).Pada jej tel. Znajomi też opuszczają DC,Adria jedzie taxi do domu,chłopaków rozwozi kolega. Iwona dochodzi najprawdopodobniej aż pod sam dom,wiele na to wskazuje. Kto tam był? Patrol Policji w parku Reagana,z logowań telefonów jej ex Patryk z kolegami...i zaczyna się robić dziwnie. Paweł,Adria i spółka z DC teoretycznie jak to młodzi ludzie po melanżu powinni iść spać i to aż do bólu . A oni od 8 rano już usilnie próbują ustalić czy Iwona wróciła do domu,robią nerwowe ruchy. Dlaczego? Bo po rozstaniu musiało stać się coś,że wiedzieli iż Iwonie może stać się krzywda podczas powrotu. Dwa- jej ex Patryk z kolegami byli na trasie przemarszu Iwony. Później wszyscy mataczą w zeznaniach. Najpierw że poszli spać o 1 w nocy. Później że jednak musiało być później. A po dowodach z logowań ich telefonów,że jeździli autem w tym czasie gdy Iwona zaginęła. Oni też mają zbiorową amnezję. Nie pamiętają gdzie i z kim byli,godzin,po co i z kim pojechał Patryk do Chałup po zaginięciu. Natomiast Paweł złomuje samochód i dostaje amnezji mówiąc że nie pamięta co to było za auto....Teraz nowe rewelacje że Paweł miał klucze Iwony od Adrii i był w jej mieszkaniu by usuwać dane z jej komputera. Bardzo zastanawiająca jest ich zmowa milczenia.Szostak pisał,że wiele wskazuje na to,że to była zbrodnia podwórkowa,Iwona znała sprawcę itp. Ja dalej myślę że ani Paweł,ani Adria fizycznie nic jej nie zrobili. Ale dokładnie wiedzą co się z nią stało,kiedy,jak i gdzie. I milczą przez 12 lat .. Adria miała 17,on chyba 21? I pomimo dziesiątek przesłuchań, przeszukań,hejtu żadne się nie rozsypało i nie powiedziało prawdy...oni muszą się bardzo kogoś bać. Jakiegoś "Tłuściocha" lub grupy. Paweł woli iść na rok,dwa do paki za mataczenie i trochę narkotyków które przy nim znaleźli,bo wie że inaczej może skończyć w worku jak Iwona. Lub ktoś z jego bliskich. Tam musi być coś jeszcze,co mogłoby wyjść gdy ta sprawa się rozwiąże.Co spowoduje wielkie BUM w Trójmieście.
popieram tę opinię 94 nie zgadzam się z tą opinią 4

111

Co robi człowiek z ręcznikiem nad ranem w klubie nocnym, wraca z miasta z ręcznikiem... nie rozumiem... z plaży wieczorem może wracać ale z knajpy i idzie ewidentnie przyspiesza z nią... inny wątek... jeden z góry kalwarii też pomagał szukać morderców spalonej w mieszkaniu... okazało się że to on sam nim był, sprawy są proste tylko zagadką jest czemu ktoś i kto utrudniał... ? Polityka, pieniądze, władza, nieletnie dziewczyny, zboczenia, itp. Kto ma pieniądze ten ma władzę, g...no znajdziecie... bo nie chcecie, nie wolno wam, dobrze wiecie...
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

widocznie Iwona chcial po drodze kogos spotkac. Faktem jest, ze natarczywe telefony Pawla i Adrii, wyladowaly jej komórke.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie, l naglosnieniu sprzyja film , gdy ten recznik za nia idzie- jak lis , coraz szybciej i szybciej ..
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny , nie pijcie przed imprezami., nie dajcie sie upijac na dzialkach Badzcie czujne , nie musicie byc takie wesołe
Badzcie skromne , mniej wyzywajace .
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 11

Córka

Towarzyszki polskich używaczy.Od l 18 do lat 90.Oby hajs siłę zgadzał.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6