Iwona Wieczorek: czy podczas śledztwa zignorowano ważny ślad?

Opinie do artykułu: Iwona Wieczorek: czy podczas śledztwa zignorowano ważny ślad?.

Ktoś pojawiał się w tych samych miejscach, w których kamery monitoringu rejestrowały Iwonę Wieczorek tuż przed jej zaginięciem. Co więcej, z tą osobą wielokrotnie kontaktował się telefonicznie znajomy Iwony. Czy policja i prokuratura nie popełniły błędu traktując ten wątek śledztwa po macoszemu?Nowe i zaskakujące informacje na temat śledztwa prowadzonego w sprawie zaginięcia Iwony Wieczorek ujawnił tygodnik "Polityka". Dziennikarze dotarli do akt umorzonej pod koniec 2011 sprawy.Wynika z ...
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 23

policja ma prawo sie bać

skoro nawet pruszków wypuszczają

policjanci się boją..wiec nie wchodza w skomplikowane sprawy
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

t(!)y prokuratorku, lub POlski prawniku jesteś rzeczywiście tak GUPI, czy tylko takiego udajesz ?

Jesteś REPREZENTANTEM POlskiej Republiki Bananowej

(należy natychmiast zmienić nazwę RzeczPOsPOlita POlska na POlska Republika Bananowa, godło Państwa POlskiego zmienić z : Orła w Koronie, na : banana w kondonie),

w której w zależności od KASTY, do której dany człowiek należy, stosowane są odPOwiednio surowe, lub łagodne paragrafy.

Jest rzeczą niesłychaną, aby człowiek, który ciężko PObił drugiego człowieka wyszedł sobie, jak gdyby nigdy nic, z aresztu bez zastosowania wobec bandyty jakichkolwiek sankcji.

POdobnego zdania - a zarazem oburzeni takim POstęPOwaniem PrOkuratorka krakowskiego - są pewnikiem nieznani c(!)i Brunon Hołyst, czy Krzysztof Kwiatkowski.

Nie ma się tutaj co zasłaniać przyszłymi rezultatami sekcji zwłok ofiary - za pobicie, lub za pobicie ze skutkiem śmiertelnym ten bandyta winien już w tej chwili siedzieć chociażby w areszcie, czekając na wyniki sekcji zwłok. Chyba że należy, tak jak w tym przypadku do uprzywilejowanej KASTY w POlskiej Republice Bananowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sprawdzcie "ową" dziewczyne Pawła !!

Mam jedno ale . Mi sie bardziej wydaje ze osoba ktora mogla porwac Iwone moze byc ta dziewczyna ktora sie poruszla po po trasie torzsamej . Bardzo mozliwe ze " Pawlowi " Podobala sie Iwona i "Dziewczyna " mogla o tym wiedziec . Mamy takie czasy ze ludzie sa zdolni do wszystkiego . Po tym jak policja zaczela sie nia interesowac nagle wynajema prawnika . Nie dziwne ? Prawdopodobnie ma cos na sumieniu . Dziewczyna Pawla . Sprawdzcie ja jeszcze raz prosze .! i to doglebnie . Dziewczyna Pawla poruszala sie po tej samej trasie co Iwona by ją sledzic . Nie trzeba byc glupim . !
Tak to widze ! Nie koniecznie musiala porwac ja ona lecz mogla kogos miec blisko podeslac i bach .
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 6

no raz, ze jest gdzies na polwyspie w domku nr 15. Pozniej, ze cos czarnego widzi, pozniej, ze widzi jakas piwnice w niej wode, pozniej, ze ja w jakiejs przyczepie trzymaja, pozniej, ze jest 500 m od domu czy miejsca, gdzie zginela. I sobie wyobraz, ze chlop w nic nie trafil:) Nawet do kompostownika zajrzal na dzialce tego Pawelka podobno i nic. Kompostownik prawdy mu nie powiedzial.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

tylko, ze Pawel ma podobno 22 lata,a juz zrobili z niego "wszyscy pod 30".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

i wlasnie to powinni sprawdzic. Jesli koles mial dirme wyworzaca smieci czy utylizujaca to przeciez latwo mogli sie pozbyc ciala Iwony. Z calej sprawy logiczne sie wydaje, ze ona musiala gdzies byc wywieziona, bo przeciez nie rozplynela sie na srodku deptaka. Mogli ja wywiezc na dzialke babci tego Pawla, albo gdzies w okolice, tam jej cos zrobic, a pozniej pozbyc sie ciala. Moze nawet babcia nie wie, ze gdzies pod jej altanka czy domkiem ta Iwona jest zakopana. Nie wiem co oni sprawdzali, ale przeciez jest tyle mozliwosci, ze az same scenariusze sie tworza. Albo ta Adria. Dzisiaj czytam, ze ojczym Iwony uslyszal o 4 w nocy jak Adria ze swojego mieszkania 100m dalej kloci sie czy glosno rozmawia z Iwona. No przeciez to smierdzi na odleglosc. Jak laska musiala drzec jape, zeby ojczym Iwony ja 100m dalej uslyszal. Przeciez to grubymi nicmi szyte.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

komentarz jak komentarz, ale to prwda. Niejedna osoba mowila, ze w domu nie bylo kolorowo.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

policja

zamiast nowych mercedesow sprinterow kupcie S-klasy to dopiero nic nie wyjasnią nigdy w zadnej sprawie bo wogole z auta im sie juz nie chce wysiadac
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

zacznijcie myslec

Cokolwiek stalo sie z Iwona Wieczorek to napewno zostala uprowadzona z tego obszaru,ktory byl wielokrotnie przeszukiwany.Gdyby rozegrala sie jakas walka na miejscu pozostalby jakis slad, ktos by cos uslyszal.Wystarczylo kilkanascie sekund aby potracona samochodem dziewczyne wrzucic na skrzynie ladunkowa dostawczaka i nakryc workami.Po tym wypadku minelo jakies 3 tygodnie ,zanim pomyslano o takim tropie.Stad na jezdni nie bylo sladow,padalo potem kilka razy.Nikt tez nie badal kamer monitoringu miejskiego zeby spisac numery aut dostawczych jezdzacych tego dnia rano, z rejestracjami okolic Gdanska.W calej sprawie zbyt duzy udzial mediow,oraz malo pomyslowi i zbyt opieszali policjanci,mylne tropy znanego jasnowidza...oraz zrobienie z powaznej sprawy opery mydlanej przez powaznego detektywa-a tak z brzegu-slad szwedzki.Pikanterii dodaje tez fakt ze system Moniuszko nie dzialal oraz nie podjeto wielu watkow i tropow we wczesnym stadium sledztwa.

n
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

o co kaman?

normalna dziewczyna wiekszosc pije na rozgrzewkę potem idzie sie bawić do klubu a to że wyszła wkurzona znaczy że miała charakter bo albo dowiedziała się że koleś nie tylko z nią kręcił albo jej zaproponował szybki sex... obawiam sie że ta druga koleżanka maczała w tym paluchy a moze nawet ten paweł... ja na miejscu matki bym wynajął kilku czarnuchów żeby wydusili z niego co wie... a do moralizatorów tutaj sami na dysce szukacie łatwej i szybkiej ale zony to chcecie mieć dziewice tylko że poźniej narzekacie na kiepski sex w małzenstwie... moralnośc kalego
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 3

Scenariusz 16/17

Prawdopodobny scenariusz był taki. Iwona wracała do domu, osoby zainteresowane wiedziały którędy pójdzie. Pod domem czekał samochód z koleżanką Pana P., która niegdyś z nim sympatyzowała. Iwona za namową i słodkimi słówkami wsiada do samochodu. Samochód jedzie w miejsce gdzie już czeka Pan P., i robi wszystko by nikt się nie dowiedział o sex-biznesie, który dopiero zaczyna ze spółką"młodych, dobrze usytuowanych". Poszlaki są pomijane, BTS nie kłamie. Dowody mogą być tylko biurokracja jest ślepa...
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie tylko///

Nie tylko....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spisali go w prokuraturze z legitymacji partyjnej, że jesteś pewien, że to "wyznawca PO"? A może był kibicem, "kwiatem narodu"?

Prokuratura postawi zarzuty po sekcji zwłok ofiary. Będzie albo pobicie, albo pobicie ze skutkiem śmiertelnym. Krzykaczu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

mam wielka nadzieje ze zyje

witam wszystkich ludzie zastanowcie sie co wy wypisujecie zaginela dziewczyna bez sladu jej rodzina przezywa ogromna tragedie zyje w ciaglej niepewnosci jaka inf dostana dzis a jaka jutro. obojetnie jakie prowadzila zycie z kim sie zadawala nikt nie zasluguje na taki dramat.wy dla swojego dziecka poruszylibyscie niebo i ziemie.zyje ogromna nadzieja ze iwona sie odnajdzie cala i zdrowa tego zycze jej bliskim
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2