Iwona Wieczorek: nowy trop w sprawie zaginięcia

Opinie do artykułu: Iwona Wieczorek: nowy trop w sprawie zaginięcia.
Artykuł na temat: Iwona Wieczorek zaginęła

Biuro detektywistyczne Lampart Group twierdzi, że udało mu się rozwiązać zagadkę zaginięcia Iwony Wieczorek, a materiały w tej sprawie przekazało dwa tygodnie temu Prokuraturze Okręgowej w Gdańsku. Zdaniem detektywów, związek z zaginięciem dziewczyny mieli pracownicy firmy sprzątającej. Prokuratura twierdzi jednak, że wątek ten był szczegółowo sprawdzany w 2015 roku, a autorem przekazanych jej materiałów nie są detektywi z agencji Lampart.

Od zaginięcia Iwony Wieczorek minęło ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

no przecież sami podają, że policja przesłuchiwała śmieciarzy czyli wynika z tego, że Lampart

analizuje materiały policyjne, ocenia je, ma zastrzeżenia, wyciąga własne wnioski i obstawia, że tak mogło się wydarzyć pokazując chociażby przemieszczające się auto śmieciarzy idealnie wpasowujące się czasowo w przemarsz dziewczyny deptakiem, mocno naciągany wg mnie ten fragment z komputerową identyfikacją twarzy no ale pozostałe elementy układają się logicznie. Ciekawe, bo jak dotąd policja pokazywała wyłącznie typa z ręcznikiem a nikt nie zająknął się nawet o tym, że przecież latem w rannych godzinach jeżdżą śmieciarki i czyszczą plaże oraz okolice deptaka. Ciągle była gadka o "ręczniku" i znajomych zaginionej co to mieli ją rzekomo porwać już spod samego domu
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak. Sypali świecie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

niestety ale ta historia wydarzyła się naprawdę. Zaginęła młoda dziewczyna i nikt nie wie dlaczego. Już 7 lat. Współczuje rodzinie.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

W worku schowasz i nie smierdzi. Dzieki workowi tez nie zostana materialy biologiczne w glebie i sie nie ubabrasz. Proste. Kurcze ja tylko lubie kryminaly... I potrafie logicznie myslec...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Możliwe, że dlatego zmienili się kierowcy bo jeden był wypity, a w końcu doszli do wniosku, że lepiej pozbyć się ciała
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

chciało mu sie może kupę i puszczał bąki to skręcili do lasu żeby się złamał
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

No nie!

Nie wiem gdzie oni dostrzegli tą dziewczynę w tym aucie. Przecież to jest worek, wystarczy spojrzeć na sylwetkę tego siedzącego gościa i porównać proporcje. Jej rzekoma głowa byłaby wielkości piłki lekarskiej! Specjalne filtry, terefere. Szkoda, że próbując zrobić sobie reklamę, odgrzewają sprawę, o której rodzina pewnie chciałaby już zapomnieć.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 12

Racja. Trochę materiał podkręcony efektami. Ale dlaczego jeden z nich siedział na pace? Przeważnie w tego typu autach są miejsca dla trzech z przodu i nie wierzę, że jeden z nich lubił jeździć razem ze śmieciami. Moze "czegoś" pilnował? Dlaczego auto zmieniło trasę? Szkoda, że tak późno ktoś się tym zainteresował.
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 6

Za parę dni po zwłoki latem ?

Tam by na kilometr śmierdziało.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nawet nie opuścili tylnej zasłony

i nie starali się dobrze ukryć ciała na pace .... bez sensu sugestia.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

hmmmmm

I jeszcze jedno jeżeli to prawda niech przesłuchaja wykrywaczem kłamstw tych smieciarzy ,prosty sposób, szybki i tani plus pare cepów na ryj i beda wiedziec co jest grane ... to ja mam podsuwac pomysły polskiej zje**nej policji na to co zrobic?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wystarczylo, ze ktos ja tam ukryl a potem przewiozl w innym, dogodnym momencie. Rownie dobrze moze byc zakopana w lesie pod Rzeszowem. Serio na miejscu mordercy bys zostawil zwloki w miejscu zabicie? A nawet zabijal w miejscu napadniecia? A tak mogl ja napasc ktos niewidoczny na zadnym monitoringu, mozna przeciez sie przygotowac, zalozmy ze zabil, schowal na wydmach, ktore wtedy byly zarosniete jak diabli, albo gdziekolwiek, i wrocil za pare dni samochodem i pod oslona nocy wywiozl nawet i do Pcimia Dolnego... I pozamiatane. W sensie, myslcie ludziska. Po mojemu, to oni nigdy jej nie znajda i nie ma tak ze nie ma zbrodni doskonalych. Policja tak mowi odstraszajaco. A ja sobie wyobrazam. Pojechac pociagiem gdzies na koniec Polski, Zabic przypadkowa osobe noca gdzies gdzie nie ma monitoringu, zaczaic sie pare godzin wczesniej, zeby nikt nic nie skumal, i wrocic sobie tez pociagiem, albo innym srodkiem transporu, albo, nawet lepiej wybrac sie w taka podroz samochodem. I co? Mysicie ze znajda? Trzebaby miec strasznego pecha, ze akurat ktos zobaczy.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Najbardziej mnie rozwaliło..

...skan twarzy jak z filmow Majkela Beja lub zagadek kryminalnych CSI..
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mam nadzieję, że "Lampart" od momentu opublikowania filmiku obserwuje całą trójkę mężczyzn.

Mogą być teraz nerwowi
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3