Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podziękowanie dla motorniczego tramwaju nr 9

Chciałabym podziękować motorniczemu tramwaju nr 9 (nr pojazdu 1116)który wczoraj o godz.16.50 przy Operze zamknął mi drzwi przed nosem i odjechał. A wystarczyło okazać minimum życzliwości.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

ten autobus jedzie na dworzec OSOWA PKP jakis problem?? dworzec jest? jest. wiec o co chodzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rozumiem, że rozmienić go wcześniej nie można

Tak naprawdę kupić bilet też można w każdym miejscu, a nie dopiero przed samym odjazdem. Jeździsz często kup miesięczny ułatwisz wszystkim życie.

Sam używam miesięcznego, bo po co mam zajmować czas kierowcy i przyczyniać się do opóźnień.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej nie,

bo takiego festiwalu jadu serwery mogłyby nie wytrzymać...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skoro robi się z kierowców sklepikarzy handlujących biletami to obowiązkiem ich pracodawców jest zapewnienie im odpowiedniej ilości drobnych do wydawania reszty.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

POMYŚLCIE WSZYSCY

Zawsze pretensje do kierowcy/motorniczego.Od czterech lat jestem kierowcą w ZKMie. Wkurza mnie to co widzę codziennie. Biegną to czekaj, ciężko jest posiadać odliczoną kwotę rozumiem może się zdarzyć- jesteśmy tylko ludźmi, wsiadanie pierwszymi drzwiami- czy tam dają coś za darmo? Jak ktoś chce kupić bilet ok, a reszta do tyłu. Lecą od końca autobusu do pierwszych drzwi - czy do skm-ki tez lecicie przez cały peron, żeby wsiąść pierwszymi drzwiami- trzeba myśleć nawet małpy myślą.Pierwsze siedzenie po prawej stronie- emeryckie- dwie kule, ledwo to chodzi , ale musi tam usiąść mimo, że próg 20 cm- przy drugich drzwiach miejcsa bez progu i usiąść wygodniej. We wszystkim widzicie problem i zawsze winny kierowca. A ja chcę przyjść do pracy, zrobić swoje i się nie denerwować i wrócić do domu doswojej rodziny. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

jak se poscielisz tak sie wyspisz..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie.

Mają sami, a najbliższa rodzina (żona+dzieci) mają chyba jakąś zniżkę tylko.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

mógł też nie obniżyć podłogi bo może autobus nie miał takiej funkcji. Takie też jeżdżą, co do reszty cąłkowicie się zgadzam, każdy ma lepsze lub gorsze dni. A kierowca nie pracuje jak tu wyżej ktos napisał w obsłudze klienta. Tylko prowadzi pojazd. Jest kierowcą !
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

akurat 210 łączy centrum miasta z lotniskiem bezpośrednio. Szkoda, że tych połączeń jest mało i tylko raz na pół godziny ( za długa linia?)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

około 13 tysiecy złotych kosztuje całe prawo jazdy. ( pewnie nie wiesz dlaczego 13) a zarabiasz nie całe 2tysiace:)zmień co tylko chcesz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może temat

jacy sa piszący na trojmiasto.pl?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kto dla Kogo

"- Kierowcy i motorniczowie muszą odjeżdżać zgodnie z rozkładem jazdy, bo z tego są rozliczani. Oczywiście staramy się w miarę możliwości czekać na pasażerów, jednak rozkłady jazdy ZTM nie przewidują skomunikowania w rejonie tej pętli - tłumaczy Mongird."

No to juz kompletna ignorancja w stosunku do pasażerów.... Powstała pętla przesiadkowa - część autobusów dojeżdża tylko do niej i trzeba się przesiąść na tramwaj - i okazuje sie że ZKM nie potrafi skomunikować rozkładu jazdy! Ba nawet tego nie przewiduje! (?)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

patrz

zacznij wozic te bydło za 2000 zł na miesiac:) wstawać 2,30 ( w nocy) koncz w nocy dojedz do domu:) i użeraj sie z tymi PANAMI PASAŻERAMI:)do pierwszych drzwi biegną jak muchy do stolca a i tak siadaja na samym koncu.bilety, NORMALNY RAZ, i rzuci jakiesdrobne z zapytaniem ILE TAM JESZCZE, ludzie szanujcie nas to by bedziemy szanowali was, a na razie bedzie jak jest
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ekonomiczne dziadostwo to jest jedna sprawa, ale nie jedyna. Dla mnie jeszcze gorszą sprawą (bo w końcu podpisałam umowę o pracę) jest bagaż kraju komunistycznego na każdym kroku w postaci ogólnej niemożności. Każda sprawa nie może być załatwiona logicznie czy prosto, ona musi być maksymalnie skomplikowana i utrudniona. Odpowiedzialność jest zawsze rozmyta.

PS:
Na Zachodzie na wiatach widywałam też numer telefonu, pod który należy dzwonić, jeśli wiata jest uszkodzona.
W Polsce na temat uszkodzonej wiaty mógłby ukazać się artykuł, pod którym wszyscy nawzajem by się wyzywali, podkreślając szczególnie "bo my polacy jesteśmy właśnie takim narodem!"...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0