Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?

Opinie do artykułu: Jacy są kierowcy komunikacji miejskiej?.

Ponad 200 skarg na kierowców i motorniczych wpłynęło od początku roku do trójmiejskich Zakładów Komunikacji Miejskiej. Pasażerowie najczęściej skarżą się na nieuprzejmość, brak kultury, niepunktualność, ale zdarzają się też pochwały.Do naszej redakcji tygodniowo dociera co najmniej kilka maili od czytelników, którzy opisują sytuacje z trójmiejskiego transportu zbiorowego. Najczęściej dotyczą relacji pasażer - kierowca/motorniczy. Najczęściej zastrzeżenia dotyczą tego, że kierowcy nie ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

średnio raz, dwa razy w tygodniu korzystam z komunikacji miejskiej i kupuje bilety u kierowcy

zawsze na dzien dobry jest dzien dobry i tym podobne... ale tak sie sklada ze zawsze mam te 3,6 czy 7,2 odliczone wiec cala akcja trwa szybko...a jak widze te ogarniete kobiety co to grzebia w torebkach, pol rosmana z nich wysypuja, a kasy nie moga znalezc, bo zamiast zrobic to na przystanku trajkocza przez najnowsze s****tfony i pozniej maja takie pretensje ze kierowca ma wku... bo mu rozklad sie sypie
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0

sami kreca na siebie bata. jak cos sie stanie bedzie winny. nikt nie bedzie sie pytal kto mial pierwszenstwo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie korzystam z komunikacji miejskiej...

...jeśli nie muszę. Nie mam większych zastrzeżeń do kierowców, taboru czy jakości usług a do współpasażerów. Nie lubie być oblewany piwskiem przez młodzież lub żuli. Nie lubie słuchać g...muzyki z słuchawek siedzącego obok. Nie lubie darcia japy. Nie lubię też sie bić. Dlatego właśnie (prawie) nie korzystam z autobusów tramwajów i pociągów.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

jak widac nie wszyscy ludzie to barany, szkoda ze ci normalni maja tak slaba sile przebicia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Rysio Pysio

ja też podkochuję się w panu Ryszardzie, czasami między przystankami wsadzi/wysadzi, a i podczas jazdy rozmową zajmie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komunikacyjna tragedia

W zeszłym tygodniu zepsuł mi się samochód. Przez 7 dni musiałem poruszać się komunikacją miejską. To była masakra. W tym mieście po prostu nie da się jeździć komunikacją. Wszystko się spóźnia, kierowcy nie uprzejmi. Podczas jazdy autobusami zawieszenie tak napierd.la, że nie chce mi się wierzyć że jest sprawne. To w jaki sposób kierowcy autobusów jeżdżą po tych dziurach woła o pomstę do nieba. Jeżdżą tak dynamicznie i tak gwałtownie hamują, że nie jestem w stanie się utrzymać na nogach. Jazda komunikacją to dla mnie traumatyczne przeżycie. Nikt mnie nie przekona, że jazda komunikacją oszczędza czas i pieniądze. Załatwienie kilku spotkań samochodem zajmuje mi 3-4 godziny, komunikacją 9-10. Koszt samochodem też wychodzi niższy, a podróżuję wygodnie i w ciszy i nie wpadam spocony jak szczur na spotkanie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 18

baran wylaczyl fotokomorke i poczół sie winny :),
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jest dobrze - tyle że często niepunktualnie ....

Jeszcze nigdy w Gdańsku nie spotkałam się z nieuprzejmym kierowcą! Nie rozumiem gdzie inni tych nieuprzejmych widzą.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

... A może kierowcę irytują baby paplające przez całą drogę w sposób zagłuszający wszystko wokół, osoby rozmawiające tuż przy kierowcy przez komórkę, czy słuchający (jakakolwiek by ona nie była) muzyki z telefonu (czy innego cuda) ta, by słychać ją było w Siedlcach?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest akcja nabijania kabzy kierownikom i zarzadowi. jesli z puli kasy wspolnej na wynagrodzenia uszczupli sie robitnikom to jak myslisz kto przyzna sobie premie?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

pętla i żądanie

Pętla Lostowice-Swietokrzyska i odjazd tramwajów to standard, przy podjezdzajacym autobusie, na teoretyczna złośliwośc wskazuje późniejsze stanie tramwaju na światłach. Szkoda bo przez to trzeba kupować potem często drugi bilet. Sądzę wiec że to poniekąd celowe. :)
Może rozwiązaniem będzie licznik na peronie wskazujący ile jeszcze kierowca ma do światła, żeby postal na peronie a nie na światłach.

Faktycznie jak się stoi na przystanku za żądanie, trzeba udawać wiatrak bo wystawienie ręki nie zadziała, lub spotkamy się z komentarzem kierowcy.

Generalnie ja spotykam się z poprawa w tym roku, szczególnie kierowcy linii 213 są coraz lepsi jako kierowcy komunikacji zbiorowej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja codziennie mam do czynienia z baranam. wydawalo by sie ze prowadze hodowle a jestem tylko kierowca mpk. nie porownoj zagranicy do polskich realiow. tam kierowca zarabia tyle ze nie musi po robicie trudnic sie na taxi i w ten sposob dopinac budrzet. tam ludziom wstyd jechac na gape czy codziennie kupowac bilet ulgowy tam maja bilety na karty prepaid tam rozklady jazdy sa ukladane tak ze srednia predkosc wynosi 30km/h a postoje na przystankach ok minute. Wiec do czego to porownanie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na Świętojańskiej można stracić życie...

Całe szczęście nie muszę obecnie poruszać się komunikacją miejską, muszę jednak przechodzić przez Świętojańską w Gdyni gdzie w szczególności w godzinach porannych, przechodząc przez przejście dla pieszych można dosłownie stracić życie - prędkości jakie rozwijają pojazdy komunikacji miejskiej zdecydowanie przewyższają dozwolone prędkości, że o bezpieczeństwie nie wspomnę... Polecałbym umieścić tutaj raz kiedyś fotoradar.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10

kierowcy ZKM I ZTM

1/3 skarg nie zasadnych bo nie mozna odtworzyć dzwięku.... tylko obraz i tym sie bronicie bo nie można tego zweryfikować....a kierowcy dalej robia to samo !!
bezkarność ;/ i musimy za to płacić...;/

POWINNA BYĆ REJESTRWOANA KAŻDA ROZMOWA NA TERENIE KABINY KIEROWCY I WTDEY MONITORING NIE BĘDZIE POTRZEBNY ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 18